nefertiti написа:Мен пък личната не посмя да ме диагностицира така на око. Каза само, че прилича на някакво мастно образувание и ме пренасочи към хирург. После обикалях по различни прегледи и все не се установяваше дали е мастно или към костта, на рентген не се виждало добре. Ако знаех да отида още от началото директно в болницата, където си се занимават с такива неща, имат апаратура, а и шият естетично - понеже моето беше на средата на челото- щях да съм си спестила месец разходки.
svetlozara написа:nefertiti написа:Мен пък личната не посмя да ме диагностицира така на око. Каза само, че прилича на някакво мастно образувание и ме пренасочи към хирург. После обикалях по различни прегледи и все не се установяваше дали е мастно или към костта, на рентген не се виждало добре. Ако знаех да отида още от началото директно в болницата, където си се занимават с такива неща, имат апаратура, а и шият естетично - понеже моето беше на средата на челото- щях да съм си спестила месец разходки.
То и към болницата като се насочиш пак трябва някой да те насочи мисля, не става да отидеш на регистратурата и да им кажеш "здрасти, май имам липом"
m0n4eto написа:те не са ли все еднакви на пипане - топче, дето се мести под кожата? твоето защо е можело да е и друго?
Lisandra написа:Snejna написа:m0n4eto написа:snejna липомът е мастно образование, което се води доброкачествен тумор и не е задължително винаги да се маха. но не е лошо да идеш да ти ги прегледат, щом са повече от едно.
То работата е там, че ходиш на съдов хирург, имаше опасения, че може да е лимфен застой, според ендокриноложката ми, а според личния ми лекар са ставите, което е несериозно и изобщо не го взех под внимание. Съдовия каза, че е по-скоро мазнина, която от гравитацията се струпва там и в течение на работата ми резултата е такъв, че оттичам. Все пак препоръча да си направя изследвания за надбъбречната жлеза, признавам, че още не съм ги направила, но се чудя дали е това и какво е. Защото май ако е ЛИпом трябва да е концентрирано на едфно място, а моето е по-скоро подуване, отколкото определено топче.
Не губи време, а отивай на лекар, ендокриноложката ти можеше един ехограф да ти направи.
nefertiti написа:Snejna, от колко време ти е така? Хирурга, който е предположил мастно струпване, някакво лечение даде ли ти? Щом имаш доктор в болница- не чакай, а отивай, там ще установят най-бързо.
При мен това се оказа най-доброто решение, в болницата разполагат със специалисти и апаратура и реагират веднага.
Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с хирургия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта