Липом на лице - съвет за най-естетично премахване?

Re: Липом на лице - съвет за най-естетично премахване?

Мнениеот nefertiti » 15 Мар 2016, 13:00

Мен пък личната не посмя да ме диагностицира така на око. Каза само, че прилича на някакво мастно образувание и ме пренасочи към хирург. После обикалях по различни прегледи и все не се установяваше дали е мастно или към костта, на рентген не се виждало добре. Ако знаех да отида още от началото директно в болницата, където си се занимават с такива неща, имат апаратура, а и шият естетично - понеже моето беше на средата на челото- щях да съм си спестила месец разходки.
nefertiti

Мнениеот svetlozara » 15 Мар 2016, 13:39

nefertiti написа:Мен пък личната не посмя да ме диагностицира така на око. Каза само, че прилича на някакво мастно образувание и ме пренасочи към хирург. После обикалях по различни прегледи и все не се установяваше дали е мастно или към костта, на рентген не се виждало добре. Ако знаех да отида още от началото директно в болницата, където си се занимават с такива неща, имат апаратура, а и шият естетично - понеже моето беше на средата на челото- щях да съм си спестила месец разходки.

То и към болницата като се насочиш пак трябва някой да те насочи мисля, не става да отидеш на регистратурата и да им кажеш "здрасти, май имам липом"
svetlozara

Мнениеот nefertiti » 15 Мар 2016, 14:34

svetlozara написа:
nefertiti написа:Мен пък личната не посмя да ме диагностицира така на око. Каза само, че прилича на някакво мастно образувание и ме пренасочи към хирург. После обикалях по различни прегледи и все не се установяваше дали е мастно или към костта, на рентген не се виждало добре. Ако знаех да отида още от началото директно в болницата, където си се занимават с такива неща, имат апаратура, а и шият естетично - понеже моето беше на средата на челото- щях да съм си спестила месец разходки.

То и към болницата като се насочиш пак трябва някой да те насочи мисля, не става да отидеш на регистратурата и да им кажеш "здрасти, май имам липом"

Така е. Това беше повода да отворя и темата тук. В началото си мислех, че отивам в поликлиниката и си тръгвам без подутина. Но като се оказа, че е доста по-отговорно, а и че е важно да се направи от доктор, които умее да работи естетичен шев, като ще е на лице и взех да търся къде да стане. И така в крайна сметка ме насочиха препатили, записах час и от там нататък нещата се случиха доста бързо. Де да знаех още в началото. Сега съм Ok.
nefertiti

Мнениеот m0n4eto » 16 Мар 2016, 13:28

те не са ли все еднакви на пипане - топче, дето се мести под кожата? твоето защо е можело да е и друго?
Аватар
m0n4eto

Мнениеот nefertiti » 16 Мар 2016, 16:00

m0n4eto написа:те не са ли все еднакви на пипане - топче, дето се мести под кожата? твоето защо е можело да е и друго?

Моето беше много твърдо на пипане, все едно отдолу е кокал, което не е много характерно. В същото време се усещаше и движение, което пък е характерно. Оказа се, че топчето е под слоеве сухожилия и мускули, които го капсулират да е твърдо. Доктора трябваше много внимателно да достигне до него, през всички тези тъкани. А после и да намести отново всичко така, че да не ми е неравно челото.
nefertiti

Мнениеот Snejna » 17 Мар 2016, 11:09

Lisandra написа:
Snejna написа:
m0n4eto написа:snejna липомът е мастно образование, което се води доброкачествен тумор и не е задължително винаги да се маха. но не е лошо да идеш да ти ги прегледат, щом са повече от едно.

То работата е там, че ходиш на съдов хирург, имаше опасения, че може да е лимфен застой, според ендокриноложката ми, а според личния ми лекар са ставите, което е несериозно и изобщо не го взех под внимание. Съдовия каза, че е по-скоро мазнина, която от гравитацията се струпва там и в течение на работата ми резултата е такъв, че оттичам. Все пак препоръча да си направя изследвания за надбъбречната жлеза, признавам, че още не съм ги направила, но се чудя дали е това и какво е. Защото май ако е ЛИпом трябва да е концентрирано на едфно място, а моето е по-скоро подуване, отколкото определено топче. :roll:

Не губи време, а отивай на лекар, ендокриноложката ти можеше един ехограф да ти направи.

Да отида, но не знам към какъв лекар да се насоча. Според личния ми лекар са ставите и ми изписа Волтарен гел и за него въпросът приключи. Не знам на какъв специалист да отида, мога и сама да отида дори и без направление, но не знам къде. Имам позната в болница в Плевен и мисля да й звъня да ме приемат за ден - два да ми изследват всичко, така ще съм сигурна, че всичко ми е наред и ще знам какво адекватно лечение да предприема. :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот nefertiti » 17 Мар 2016, 17:14

Snejna, от колко време ти е така? Хирурга, който е предположил мастно струпване, някакво лечение даде ли ти? Щом имаш доктор в болница- не чакай, а отивай, там ще установят най-бързо.
При мен това се оказа най-доброто решение, в болницата разполагат със специалисти и апаратура и реагират веднага.
nefertiti

Мнениеот Snejna » 17 Мар 2016, 17:25

nefertiti написа:Snejna, от колко време ти е така? Хирурга, който е предположил мастно струпване, някакво лечение даде ли ти? Щом имаш доктор в болница- не чакай, а отивай, там ще установят най-бързо.
При мен това се оказа най-доброто решение, в болницата разполагат със специалисти и апаратура и реагират веднага.

Не знам, забелязах го лятото, а от кога е нямам идея. Ходих на съдов, за съмнения за лимфен застой, след като прочетох, че при такъв специалист трябва да отида. След разговора с него, той ми каза, че няма от какво да се притеснявам и че ако пречи, вече може да се направи липосукция или ако имам проблеми, в началото може да се започне с масаж, но не е необходимо за момента. :roll: Съмнявам се много дали няма да е от работата, защото съм много обездвижена, работя по 10 часа на компютър и почти не се разхождам, а е в областта на лявата ми ръка, която почти не движа, за разлика от дясната, с която правя всичко. :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот nefertiti » 17 Мар 2016, 17:45

Ти каза, че имаш подутини и по ръцете и на единия крак и на врата. Не знам от застояване дали може да се получава такова нещо и то на няколко места едновременно. Не подценявай, трябва да се установи причината. Ти кога си била на доктор за това? Понякога мнението само на един хирург не е достатъчно. Щом има възможност за преглед в болница, не чакай.
nefertiti

Мнениеот irka » 18 Мар 2016, 11:03

Разбирам едно подуване да има, но да са няколко! Почти всеки има някакво мастно образувание, но като се струпат няколко трябва да се потърси човек и да разбере за какво иде реч.
irka

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с хирургия