05 Апр 2016, 09:59
Но съм виждала на една позната на крака, отпред на тибията, точно под кожата едно оформено кръгло топче,като перличка, което с пипане се движи доста свободно. Аз мислех, че е нещо на вената, но тя каза, че е липом пак.
05 Апр 2016, 10:03
nefertiti написа:Но съм виждала на една позната на крака, отпред на тибията, точно под кожата едно оформено кръгло топче,като перличка, което с пипане се движи доста свободно. Аз мислех, че е нещо на вената, но тя каза, че е липом пак.
Сигурно има значение къде се намира, а и кой знае колко видове липом има. Май няма човек, който да не е страдал от това. :) Добре е, че лесно се отстраняват, стига само правилно да се разпознаят.
05 Апр 2016, 10:31
Да, отстраняването не се води сложно, но когато ти опре до главата (в моя случай буквално :) ) доста тръпнеш и за естетическата страна после.
05 Апр 2016, 10:42
nefertiti написа:Да, отстраняването не се води сложно, но когато ти опре до главата (в моя случай буквално :) ) доста тръпнеш и за естетическата страна после.
Да, най-лошо е да опре до главата, айде до кокала как да е , ще мине.
Иначе моят мъж имаше на главата, видях там липом за сефте. :) беше бая голям и на върха на главата му. Махнаха го бързо, остана белег, но не е фатално. ;)
05 Апр 2016, 10:49
То като е на скалпа, хубавото е, че и да има белег, косата ще го прикрива. Но пък нали и там има ключов момент, доктора да направи такъв разрез и шев, че да не попречи на растежа на косата и да вземе да остане плешив участък
05 Апр 2016, 11:13
nefertiti написа:То като е на скалпа, хубавото е, че и да има белег, косата ще го прикрива. Но пък нали и там има ключов момент, доктора да направи такъв разрез и шев, че да не попречи на растежа на косата и да вземе да остане плешив участък

аз да ти кажа не съм видяла някой с "оперирана" глава и да не е с плешива дупка там. :) Така че явно не всеки се съобразява, може би отдават по-голямо значение, ако е по-напред.
05 Апр 2016, 11:37
Надявам се да не ми се случи, май хич не е приятно да имаш липом. :) Освен естетични проблеми, създава ли и други? Чувала съм, че реално не пречи, докато не почне да боли, а това става, когато започне да притиска някой нерв и от там се появява болка, която вече налага премахването му.
05 Апр 2016, 18:00
Mon_ton написа:Надявам се да не ми се случи, май хич не е приятно да имаш липом. :) Освен естетични проблеми, създава ли и други? Чувала съм, че реално не пречи, докато не почне да боли, а това става, когато започне да притиска някой нерв и от там се появява болка, която вече налага премахването му.
Някои хора не искат да ги оперират и си ги носят. Знам, че ако почне да расте тогава препоръчват да се махне или стане твърдо. Без дори и минимално белече едва ли се разминава
06 Апр 2016, 11:58
balsam написа:Mon_ton написа:Надявам се да не ми се случи, май хич не е приятно да имаш липом. :) Освен естетични проблеми, създава ли и други? Чувала съм, че реално не пречи, докато не почне да боли, а това става, когато започне да притиска някой нерв и от там се появява болка, която вече налага премахването му.
Някои хора не искат да ги оперират и си ги носят. Знам, че ако почне да расте тогава препоръчват да се махне или стане твърдо. Без дори и минимално белече едва ли се разминава

За твърдо не знам дали е фактор, но ако е на място, където се засяга при движение, търка в якя, притиска с дрехи, е хубаво да се махне. Иначе може да почне да се изменя към нещо по-злокачествено
06 Апр 2016, 11:59
Не знам кой би искал да си го носи, може би има хора, които не се притесняват от подобни неща. :)