Липом на лице - съвет за най-естетично премахване?

Re: Липом на лице - съвет за най-естетично премахване?

Мнениеот m0n4eto » 07 Апр 2016, 09:49

едва ли има някой, които иска да си го носи и да му се радва. по-скоро хора, дето ги е страх да идат да си ги махнат
Аватар
m0n4eto

Мнениеот pavleta » 07 Апр 2016, 09:52

Ако е на видимо място, едва ли им е приятно, но ако е скрито в косата, не им пречи. Не знам при ресане дали няма опасност да го разранят. Може би и там не е добре да стои.
pavleta

Мнениеот nefertiti » 11 Апр 2016, 10:45

pavleta написа:Ако е на видимо място, едва ли им е приятно, но ако е скрито в косата, не им пречи. Не знам при ресане дали няма опасност да го разранят. Може би и там не е добре да стои.

Има ли опасност да се засяга, по-добре да се маха.
nefertiti

Мнениеот Pipilota » 11 Апр 2016, 13:15

nefertiti написа:
pavleta написа:Ако е на видимо място, едва ли им е приятно, но ако е скрито в косата, не им пречи. Не знам при ресане дали няма опасност да го разранят. Може би и там не е добре да стои.

Има ли опасност да се засяга, по-добре да се маха.
Няма как да не ти пречи в косата, все пак се получава някаква деформация. Не мисля, че при ресане може да се нарани, абсурд е това, то е подкожно, не е нещо, което да се раздразва, като се ръчка и пипа, притиска, но пак не е приятно, защото при растеж се вижда малко или много.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Kaya » 11 Апр 2016, 15:06

Определено трябва да се махат, не смятам, че има безопасно място, все пак главата носим шапки, спим и т.н. може многоо да се закача постоянно, а и деформира!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот nefertiti » 12 Апр 2016, 10:16

Аз реагирах чак когато естетически взе да ме притеснява подутината. А и разбрах, че ще продължи да расте и следователно после и по-голям разрез ще е нужен.
nefertiti

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Апр 2016, 11:23

nefertiti написа:Аз реагирах чак когато естетически взе да ме притеснява подутината. А и разбрах, че ще продължи да расте и следователно после и по-голям разрез ще е нужен.

А докато расте и се махне, това означава ли, че сега вече когато се премахне е стопиран растежа? Нали все си има някое гнездо там, което предизвиква появата и растежа.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот nefertiti » 13 Апр 2016, 12:09

Това, което ми извадиха беше като капсулирано, сега тъканите около него би трябвало да си се наместят и да заемат неговото пространство. Така че самото то е извадено и няма как да расте. Би могло да расте, само ако се образува нещо ново .
nefertiti

Мнениеот Pipilota » 13 Апр 2016, 13:54

nefertiti написа:Това, което ми извадиха беше като капсулирано, сега тъканите около него би трябвало да си се наместят и да заемат неговото пространство. Така че самото то е извадено и няма как да расте. Би могло да расте, само ако се образува нещо ново .

Дано да не се образува на ново. А някой наясно ли е защо се образуват подобни липоми? Какво провокира растежа им?
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот nefertiti » 15 Апр 2016, 11:29

Май са много възможните причини. За моето нещо казаха, че може да е примерно стара травма още от детството. Но дори и да не искаш да го махаш е добре да се установи дали наистина става дума за липом, друго доброкачествено образувание или, не дай си боже, злокачествено. Понеже визуално всички може да си приличат.
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с хирургия