Добави отговор

Re: Липом на лице - съвет за най-естетично премахване?

07 Апр 2016, 09:49

едва ли има някой, които иска да си го носи и да му се радва. по-скоро хора, дето ги е страх да идат да си ги махнат

07 Апр 2016, 09:52

Ако е на видимо място, едва ли им е приятно, но ако е скрито в косата, не им пречи. Не знам при ресане дали няма опасност да го разранят. Може би и там не е добре да стои.

11 Апр 2016, 10:45

pavleta написа:Ако е на видимо място, едва ли им е приятно, но ако е скрито в косата, не им пречи. Не знам при ресане дали няма опасност да го разранят. Може би и там не е добре да стои.

Има ли опасност да се засяга, по-добре да се маха.

11 Апр 2016, 13:15

nefertiti написа:
pavleta написа:Ако е на видимо място, едва ли им е приятно, но ако е скрито в косата, не им пречи. Не знам при ресане дали няма опасност да го разранят. Може би и там не е добре да стои.

Има ли опасност да се засяга, по-добре да се маха.
Няма как да не ти пречи в косата, все пак се получава някаква деформация. Не мисля, че при ресане може да се нарани, абсурд е това, то е подкожно, не е нещо, което да се раздразва, като се ръчка и пипа, притиска, но пак не е приятно, защото при растеж се вижда малко или много.

11 Апр 2016, 15:06

Определено трябва да се махат, не смятам, че има безопасно място, все пак главата носим шапки, спим и т.н. може многоо да се закача постоянно, а и деформира!

12 Апр 2016, 10:16

Аз реагирах чак когато естетически взе да ме притеснява подутината. А и разбрах, че ще продължи да расте и следователно после и по-голям разрез ще е нужен.

12 Апр 2016, 11:23

nefertiti написа:Аз реагирах чак когато естетически взе да ме притеснява подутината. А и разбрах, че ще продължи да расте и следователно после и по-голям разрез ще е нужен.

А докато расте и се махне, това означава ли, че сега вече когато се премахне е стопиран растежа? Нали все си има някое гнездо там, което предизвиква появата и растежа.

13 Апр 2016, 12:09

Това, което ми извадиха беше като капсулирано, сега тъканите около него би трябвало да си се наместят и да заемат неговото пространство. Така че самото то е извадено и няма как да расте. Би могло да расте, само ако се образува нещо ново .

13 Апр 2016, 13:54

nefertiti написа:Това, което ми извадиха беше като капсулирано, сега тъканите около него би трябвало да си се наместят и да заемат неговото пространство. Така че самото то е извадено и няма как да расте. Би могло да расте, само ако се образува нещо ново .

Дано да не се образува на ново. А някой наясно ли е защо се образуват подобни липоми? Какво провокира растежа им?

15 Апр 2016, 11:29

Май са много възможните причини. За моето нещо казаха, че може да е примерно стара травма още от детството. Но дори и да не искаш да го махаш е добре да се установи дали наистина става дума за липом, друго доброкачествено образувание или, не дай си боже, злокачествено. Понеже визуално всички може да си приличат.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12