klara написа:Именна защото сме в България подхождам малко предпазливо относно тези продукти, защото един път си изпатих. Купих картофи, отгледани на сели, уж био, а се оказа, че са обработвани с някакъв прах, който им пречи да покарват, и вкусът им беше отвратителен.
zagrijena написа:Държа да се храним вкъщи с продукти, които са домашно произведени, с биологичен произход.
ДА УТОЧНЯ, ЧЕ ТО ВСИЧКО Е С БИОЛОГИЧЕН ПРОИЗХОД. ВЕРОЯТНО СТАВА ВЪПРОС ЗА НАЛИЧИЕТО НА СЕРТИФИКАТ "БИО", С КОЙТО ОБАЧЕ НЯМА КОЙ ДОМАШЕН ПРОДУКТ ДА СЕ ЗАКИЧИ, НЯМА КОЙ ДА ТЕСТВА, НЯМА И КОЙ ДА ПЛАТИ ЗА ТАКЪВ. И ИЗИСКВАНИЯТА НЯМА ДА ПОКРИЕ.
Може малко да прекалявам и да съм го обърнала на мания, но забелязвам, че все повече хора се интересуват от това и го приемат като начин на живот. Обяснимо според мен, като се има предвид от какво сме заобиколени! Та с една дума - следя всичко, свързано с темата и все по-често попадам на обявления за организиране на срещи в различни градове на страната. На тях производители на биологични продукти и потребители се срещат и възстановяват връзката между градските хора и фермерите, можеш да се запасиш с биологична храна, дори да посетиш мястото, от където тя идва, да видиш сертификатите, че наистина е такава.
АБЕ, ХОРА, НЕБИОЛОГИЧНА ХРАНА НЯМА. РАЗБЕРЕТЕ ГО ТОВА.
Макар че в България подобни производители са все още малцина, това за мен е най-сигурния начин да се снабдиш с качествена храна. Като едни Тома неверни заради дереджето на държавата ни смятате ли, че може да се има доверие на сертификатите, които се издават на подобни фермери или е само за оправдаване на парите, които са получили от европейските програми?
ТОЧНО ТЕЗИ СЪС СУБСИДИИТЕ НЕ СА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ПО ХРАНКОПИТЕ, НАЙ-ВЕЧЕ, ЗАЩОТО ОТ СУБСИДИИТЕ НЕ ИМ ТРЯБВАТ ПРОДАЖБИ. В ХРАНКООПИТЕ ИМА ОБЕДИНЕНИЕ НА ХОРА, КОИТО ПАЗАРУВАТ ХРАНИ ОТ МАЛКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ФЕРМЕРИ.
Смятате ли, че на подобни хранкоопи наистина се предлагат качествени продукти или има хора, които се възползват от желанието на клиентите да се хранят здравословно? А защо не винаги изискваме сертификат?
varlam написа:Дами, много сте се оплели, много!zagrijena написа:Държа да се храним вкъщи с продукти, които са домашно произведени, с биологичен произход.
ДА УТОЧНЯ, ЧЕ ТО ВСИЧКО Е С БИОЛОГИЧЕН ПРОИЗХОД. ВЕРОЯТНО СТАВА ВЪПРОС ЗА НАЛИЧИЕТО НА СЕРТИФИКАТ "БИО", С КОЙТО ОБАЧЕ НЯМА КОЙ ДОМАШЕН ПРОДУКТ ДА СЕ ЗАКИЧИ, НЯМА КОЙ ДА ТЕСТВА, НЯМА И КОЙ ДА ПЛАТИ ЗА ТАКЪВ. И ИЗИСКВАНИЯТА НЯМА ДА ПОКРИЕ.
Може малко да прекалявам и да съм го обърнала на мания, но забелязвам, че все повече хора се интересуват от това и го приемат като начин на живот. Обяснимо според мен, като се има предвид от какво сме заобиколени! Та с една дума - следя всичко, свързано с темата и все по-често попадам на обявления за организиране на срещи в различни градове на страната. На тях производители на биологични продукти и потребители се срещат и възстановяват връзката между градските хора и фермерите, можеш да се запасиш с биологична храна, дори да посетиш мястото, от където тя идва, да видиш сертификатите, че наистина е такава.
АБЕ, ХОРА, НЕБИОЛОГИЧНА ХРАНА НЯМА. РАЗБЕРЕТЕ ГО ТОВА.
Макар че в България подобни производители са все още малцина, това за мен е най-сигурния начин да се снабдиш с качествена храна. Като едни Тома неверни заради дереджето на държавата ни смятате ли, че може да се има доверие на сертификатите, които се издават на подобни фермери или е само за оправдаване на парите, които са получили от европейските програми?
ТОЧНО ТЕЗИ СЪС СУБСИДИИТЕ НЕ СА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ПО ХРАНКОПИТЕ, НАЙ-ВЕЧЕ, ЗАЩОТО ОТ СУБСИДИИТЕ НЕ ИМ ТРЯБВАТ ПРОДАЖБИ. В ХРАНКООПИТЕ ИМА ОБЕДИНЕНИЕ НА ХОРА, КОИТО ПАЗАРУВАТ ХРАНИ ОТ МАЛКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ФЕРМЕРИ.
Смятате ли, че на подобни хранкоопи наистина се предлагат качествени продукти или има хора, които се възползват от желанието на клиентите да се хранят здравословно? А защо не винаги изискваме сертификат?
ХРАНКООПИТЕ НЕ ПРАВЯТ ДРУГО, ОСВЕН ОПИСАНОТО ПО-ГОРЕ. СЕГА, ЗАДАВАШ И ЕДИН РАЗУМЕН ВЪПРОС, ЗАЩО НЕ ИСКАМЕ СЕРТИФИКАТ? АМА КАКЪВ ДА Е СЕРТИФИКАТЪТ?
ВИЖДАЛ СЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА КОЛБАСИ, КОИТО СЪХРАНЯВАТ ЛУКАНКИТЕ СИ УВИТИ ВЪВ ВЕСТНИЦИ И ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА ПО-ХУБАВИ И ЧИСТИ ОТ ТЕЗИ В МАГАЗИНА. НЕЩО НЕ МОГА ДА ГО ПРИЕМА ТОВА. ЗА МЕН МЕРОДАВНИ СА САМО ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ ПРЕЗ РЕГИСТРИРАНИ ФИРМИ. И ИЗДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ. ТЕ МОГАТ ДА ЗАСТАНАТ ЗАД СТОКАТА СИ.
fairy написа:varlam написа:Дами, много сте се оплели, много!zagrijena написа:Държа да се храним вкъщи с продукти, които са домашно произведени, с биологичен произход.
ДА УТОЧНЯ, ЧЕ ТО ВСИЧКО Е С БИОЛОГИЧЕН ПРОИЗХОД. ВЕРОЯТНО СТАВА ВЪПРОС ЗА НАЛИЧИЕТО НА СЕРТИФИКАТ "БИО", С КОЙТО ОБАЧЕ НЯМА КОЙ ДОМАШЕН ПРОДУКТ ДА СЕ ЗАКИЧИ, НЯМА КОЙ ДА ТЕСТВА, НЯМА И КОЙ ДА ПЛАТИ ЗА ТАКЪВ. И ИЗИСКВАНИЯТА НЯМА ДА ПОКРИЕ.
Може малко да прекалявам и да съм го обърнала на мания, но забелязвам, че все повече хора се интересуват от това и го приемат като начин на живот. Обяснимо според мен, като се има предвид от какво сме заобиколени! Та с една дума - следя всичко, свързано с темата и все по-често попадам на обявления за организиране на срещи в различни градове на страната. На тях производители на биологични продукти и потребители се срещат и възстановяват връзката между градските хора и фермерите, можеш да се запасиш с биологична храна, дори да посетиш мястото, от където тя идва, да видиш сертификатите, че наистина е такава.
АБЕ, ХОРА, НЕБИОЛОГИЧНА ХРАНА НЯМА. РАЗБЕРЕТЕ ГО ТОВА.
Макар че в България подобни производители са все още малцина, това за мен е най-сигурния начин да се снабдиш с качествена храна. Като едни Тома неверни заради дереджето на държавата ни смятате ли, че може да се има доверие на сертификатите, които се издават на подобни фермери или е само за оправдаване на парите, които са получили от европейските програми?
ТОЧНО ТЕЗИ СЪС СУБСИДИИТЕ НЕ СА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ПО ХРАНКОПИТЕ, НАЙ-ВЕЧЕ, ЗАЩОТО ОТ СУБСИДИИТЕ НЕ ИМ ТРЯБВАТ ПРОДАЖБИ. В ХРАНКООПИТЕ ИМА ОБЕДИНЕНИЕ НА ХОРА, КОИТО ПАЗАРУВАТ ХРАНИ ОТ МАЛКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ФЕРМЕРИ.
Смятате ли, че на подобни хранкоопи наистина се предлагат качествени продукти или има хора, които се възползват от желанието на клиентите да се хранят здравословно? А защо не винаги изискваме сертификат?
ХРАНКООПИТЕ НЕ ПРАВЯТ ДРУГО, ОСВЕН ОПИСАНОТО ПО-ГОРЕ. СЕГА, ЗАДАВАШ И ЕДИН РАЗУМЕН ВЪПРОС, ЗАЩО НЕ ИСКАМЕ СЕРТИФИКАТ? АМА КАКЪВ ДА Е СЕРТИФИКАТЪТ?
ВИЖДАЛ СЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА КОЛБАСИ, КОИТО СЪХРАНЯВАТ ЛУКАНКИТЕ СИ УВИТИ ВЪВ ВЕСТНИЦИ И ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА ПО-ХУБАВИ И ЧИСТИ ОТ ТЕЗИ В МАГАЗИНА. НЕЩО НЕ МОГА ДА ГО ПРИЕМА ТОВА. ЗА МЕН МЕРОДАВНИ СА САМО ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ ПРЕЗ РЕГИСТРИРАНИ ФИРМИ. И ИЗДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ. ТЕ МОГАТ ДА ЗАСТАНАТ ЗАД СТОКАТА СИ.
Тук доста може да се поспори. Да, по принцип храната, с която се храним е биологична - животинска или растителна. Но грешката може да се окаже и вярна - сещам се за нишестето, маргарина, а вече и по химичен начин произвеждат и изкуствени яйца и бог знае какво /справка статия "8 изкуствени храни, които Китай произвежда, а ние употребяваме"/. Колкото до сертификатите, познавах биопроизводител със сертификат, който ми е разказвал, че контролът е много строг, изследват продукцията в лаборатории в чужбина и то за 400 вещества. Тези, които получават пари от европрограми даже не могат да си позволят да напръскат с нещо непозволено, защото ще ги накарат да върнат парите. Иначе луканката, увита във вестник, естествено няма как да хване дикиш.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта