19 Окт 2011, 22:42
Нека в тази тема да споделим опита си в това да се справим сами с нещо, за което по принцип плащаме. все пак е криза и смятам, че подобни съвети няма да са излишни....а и само се замислете ако успеете да се справите сами с маникюра, педикюра и премахване на излишното окосмяване, колко ще спестите за месец? Ние сме българи- заложено ни е да можем да се справим с всичко.
Чакам предложение- идеята да спестим време и пари.
28 Окт 2011, 22:54
Как да стане това нещо, дори домашните консерви са по-хубави, но и два пъти по-скъпи от магазинските....
29 Окт 2011, 09:16
Violetta написа:Как да стане това нещо, дори домашните консерви са по-хубави, но и два пъти по-скъпи от магазинските....

Не става въпрос само за домашните консерви

, а за малките трикове, които използваме в ежедневието си и дори за това от ненужни вече вещи да направим нещо полезно. Аз например използвам кутиите от адаптирано мляко на дъщеря ми, за да държа подправките си там. Доста са удобни и тъй като подправките ми стоят в шкаф нямам проблем.
29 Окт 2011, 21:06
предлагам идея за направа а пръстен за салфетки:
нужни са ни пластмасови капачки от /кутии мляко, сок, студен чай/, чието дъно отстраняваме, памучен шнур, с който да обвием пластмасовия пръстен. Двата му края фиксираме с конец за да стои здраво навит. И после към него апликираме с парче плат, шарено или най-добре да отговаря с този на покривката, цвете. Цветето се прави от парче плат с размер 24/6, зашиваме двете къси страни, тропосваме по дължината и дръпваме конеца, за да се получи набор. Когато съберем двата края имаме образувало се цвете. Зашиваме към пръстена. На самото цвете може да се пришие някакво манисто, или какво имате под ръка.
31 Окт 2011, 16:57
Violetta написа:Как да стане това нещо, дори домашните консерви са по-хубави, но и два пъти по-скъпи от магазинските....

Имаш ли от тях да ги опитам, нещо огладнях от много работа днес
31 Окт 2011, 17:50
Тези два уикенда качих на вуйчо и леля цяло обзавеждане за апартамент и почти го сглобихме сами. Направо се преуморихме, но ми харесва да го правя, като хоби ми е. Имам много дървени скулптурки от дърво и произведения, ето направих си ги сам
31 Окт 2011, 17:54
Българинът всичко обича да си прави сам. Даже и туршията
02 Ное 2011, 11:22
kriskiss2001 написа:Тези два уикенда качих на вуйчо и леля цяло обзавеждане за апартамент и почти го сглобихме сами. Направо се преуморихме, но ми харесва да го правя, като хоби ми е. Имам много дървени скулптурки от дърво и произведения, ето направих си ги сам
Ами дай някоя снимка да видим.
Аз също много обичам да експериментирам и да си правя някакви неща, но нямам особено време. Ина че съм си направила две вази, за сухи цветя , които много си харесвам.
02 Ное 2011, 14:07
bubulina написа:kriskiss2001 написа:Тези два уикенда качих на вуйчо и леля цяло обзавеждане за апартамент и почти го сглобихме сами. Направо се преуморихме, но ми харесва да го правя, като хоби ми е. Имам много дървени скулптурки от дърво и произведения, ето направих си ги сам
Ами дай някоя снимка да видим.
Аз също много обичам да експериментирам и да си правя някакви неща, но нямам особено време. Ина че съм си направила две вази, за сухи цветя , които много си харесвам.
Прати да ги видим вазите, моята е от облицовка със шишарки
03 Ное 2011, 17:35
qproin написа:Нека в тази тема да споделим опита си в това да се справим сами с нещо, за което по принцип плащаме. все пак е криза и смятам, че подобни съвети няма да са излишни....а и само се замислете ако успеете да се справите сами с маникюра, педикюра и премахване на излишното окосмяване, колко ще спестите за месец? Ние сме българи- заложено ни е да можем да се справим с всичко.
Чакам предложение- идеята да спестим време и пари.
Заглавието на темата ми звучи като да направя маса от макара за високоволтов кабел или бар за спиртни напитки от старо буре.
Що се отнася до коментара по-долу аз от години не ходя на маникюр

За нещо, което мога да направя и сама не давам пари. Да всяка седмица съм с перфектен маникюр и пестя следно по 15-20 лева.