Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове
Правила на форума
Добави отговор

Тренировка за жена с наднормено тегло?

05 Юли 2016, 09:16

Както всички знаете, отдавна имам проблеми с килограмите и те не са никак малко. Много ми е трудно да се движа вече, чувствам се много натежала, което е и така. От години се боря с излишните килограми, но вече имам и нужда от упражнения. Знам, че не са много видове подходящи за това се чудя какво мога да започна, което да не натоварва ставите,... Някоя от вас прави ли някакви упражнения, подходящи за по-пълни?

Re: Тренировка за жена с наднормено тегло?

05 Юли 2016, 09:47

След бременността бях качила много килограми и трябваше да ги сваля, защото не се чувствах добре. Започнах с леки упражнения от място - заставах права и извивах горната част на тялото си на ляво и на дясно, краката, свити в коляното, ги повдигах нагоре и подобни. Опитай с такива упражнения първо.

05 Юли 2016, 10:58

penny написа:След бременността бях качила много килограми и трябваше да ги сваля, защото не се чувствах добре. Започнах с леки упражнения от място - заставах права и извивах горната част на тялото си на ляво и на дясно, краката, свити в коляното, ги повдигах нагоре и подобни. Опитай с такива упражнения първо.

да може би си права, но сякаш това е по-скоро като гимнастиката от детската градина, дали ще ми помогне малко поне за редуцирането на килограмите?

05 Юли 2016, 11:51

Ками, пробвай да правиш упражнения, точно каквито са ти казали, за начало :) После се занимавай с йога, има толкова лесни упражнения, които направо ти разпъват и напрягат всички мускули! :)

05 Юли 2016, 12:24

Kremiliya написа:
penny написа:След бременността бях качила много килограми и трябваше да ги сваля, защото не се чувствах добре. Започнах с леки упражнения от място - заставах права и извивах горната част на тялото си на ляво и на дясно, краката, свити в коляното, ги повдигах нагоре и подобни. Опитай с такива упражнения първо.

да може би си права, но сякаш това е по-скоро като гимнастиката от детската градина, дали ще ми помогне малко поне за редуцирането на килограмите?

Може така да изглеждат, но действат за разгряване на мускулите. А можеш да ги правиш и като загрявка преди някакво по-голямо натоварване. Много травми се получават, ако тялото не е раздвижено предварително.

05 Юли 2016, 12:35

iwoni написа:
Kremiliya написа:

Може така да изглеждат, но действат за разгряване на мускулите. А можеш да ги правиш и като загрявка преди някакво по-голямо натоварване. Много травми се получават, ако тялото не е раздвижено предварително.

Едно е загрявка, друго са упражненията. :) но си права, че в началото и загряваката може да те умори като упражнение. :mrgreen:

05 Юли 2016, 13:42

Някоя и друга обиколка на стадион или площадка също ще е от помощ. Това важи не само за пълните хора.

05 Юли 2016, 13:46

Ставането и сядането на стол много помагат за дупето и корема, с изправени напред ръце и движение нагоре надолу се получава.

06 Юли 2016, 10:47

И когато бях по-пълна когато родих синът ми правих подобни упражнения. Т.е. следвах този канал на ютуб и си избирах според възможностите ми.
https://www.youtube.com/channel/UCIJwWY ... PjxbONYXSg
Единственото досадно е, че въпросната жена звучи малко... Като Джанис от Приятели, но упражненията ѝ са добри. :mrgreen:

06 Юли 2016, 11:27

Jully написа:И когато бях по-пълна когато родих синът ми правих подобни упражнения. Т.е. следвах този канал на ютуб и си избирах според възможностите ми.
https://www.youtube.com/channel/UCIJwWY ... PjxbONYXSg
Единственото досадно е, че въпросната жена звучи малко... Като Джанис от Приятели, но упражненията ѝ са добри. :mrgreen:

Някои упражнения, които са показани, не изглеждат трудни, имам предвид, че не е нужно да си йога, за да ги правиш :lol: . Харесаха ми и мога да ги пробвам. Може да се включи в упражненията и тази голямата топка, забравих как се нарича :???: :smile: .
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3