Локумът написа:Дали някои алергии могат да доведат до по-бавно развитие?
Не знам, надявам се, че не, защото доста деца са с алергии и какви ли не проблеми. :(
Локумът написа:Дали някои алергии могат да доведат до по-бавно развитие?
Mon_ton написа:Локумът написа:Дали някои алергии могат да доведат до по-бавно развитие?
Не знам, надявам се, че не, защото доста деца са с алергии и какви ли не проблеми. :(
zagrijena написа:Не искам да ви плаша, но това е един от признаците за аутизъм. Ако сте забелязали и други съмнителни признаци, които не са присъщи за дете на тази възраст, не се бавете и се обърнете към специалист. По-добре да проверите, отколкото да се заблуждавате, че всичко е наред и времето да минава. Успех!
YoLindi написа:Малко странно да няма социална среда, защото най-малкото в такава възраст е обградено от родители, баби и дядовци и дори да няма приятелчета, с които да играе, общува с роднините си. Ако и с тях не иска да изговаря думички, а само гука и издава звуци, основателно се притеснява бащата. Всяко дете е различно, Айнщайн на 5 е проговорил, та знае ли човек. Но усещанията на родителите обикновено не лъжат.
Pipilota написа:YoLindi написа:Малко странно да няма социална среда, защото най-малкото в такава възраст е обградено от родители, баби и дядовци и дори да няма приятелчета, с които да играе, общува с роднините си. Ако и с тях не иска да изговаря думички, а само гука и издава звуци, основателно се притеснява бащата. Всяко дете е различно, Айнщайн на 5 е проговорил, та знае ли човек. Но усещанията на родителите обикновено не лъжат.
Това успокоение, как Айнщайн е проговорил на 100 е толкова излишно, а се казва постоянно, като успокоение.![]()
Всъщност, големият ми син проговори много късно, чак когато тръгна на градина, защото до тогава нямаше общуване с никой. Т.е. аз знаех какво искаше и му го давах без да е необходимо да ми го каже, защото го разбирах. В градината не беше така, там никой не го разбираше и почна да говори едва след това, когато се наложи да се справя сам и да казва какво иска. :)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта