Кога проговаря детето?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Re: Кога проговаря детето?

Мнениеот Mon_ton » 23 Ное 2015, 14:01

Локумът написа:Дали някои алергии могат да доведат до по-бавно развитие?

Не знам, надявам се, че не, защото доста деца са с алергии и какви ли не проблеми. :(
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Грохот » 23 Ное 2015, 16:04

Mon_ton написа:
Локумът написа:Дали някои алергии могат да доведат до по-бавно развитие?

Не знам, надявам се, че не, защото доста деца са с алергии и какви ли не проблеми. :(

Както и някои зависимости, като тази към таблети и всякакви мобилни устройства!
Грохот

Мнениеот Snejna » 23 Ное 2015, 16:15

НЕ знам дали използването на таблети, телефони и подобни пречат на проговарянето. Дъщеря ми проговори късно, а не е гледала тв почти, нито е ползвала такива неща (тогава нямаше). Приятелка сега има малко детена 2 години, то не оставя таблета и говори от сега.
Аватар
Snejna

Синът ми е на 2 и половина и не говори

Мнениеот silver933 » 09 Авг 2016, 15:12

Синът ми е на 2 и половина и още не говори. Показва какво иска, разбира всичко, но не издава никакъв звук. Никога не е гукал и не е казвал нищо,а сега всичко, което казва е едно "ъъъъъъъ" и сочене. :roll: Жена ми все се успокоява, покрай разни там комшийки, че скоро ще почне да говорим, само че аз не виждам напредък, а само едно мучене.
Вие какво бихте ни посъветвали, за какво да гледаме, кога е времето да се обърнем към специалист и от логопед ли имаме нужда или от психолог?
Някой от вас ако е минал през това също ще е от полза!
Аватар
silver933

Re: Синът ми е на 2 и половинаи не говори

Мнениеот zagrijena » 09 Авг 2016, 15:34

Не искам да ви плаша, но това е един от признаците за аутизъм. Ако сте забелязали и други съмнителни признаци, които не са присъщи за дете на тази възраст, не се бавете и се обърнете към специалист. По-добре да проверите, отколкото да се заблуждавате, че всичко е наред и времето да минава. Успех!
zagrijena

Мнениеот Snejna » 09 Авг 2016, 16:11

zagrijena написа:Не искам да ви плаша, но това е един от признаците за аутизъм. Ако сте забелязали и други съмнителни признаци, които не са присъщи за дете на тази възраст, не се бавете и се обърнете към специалист. По-добре да проверите, отколкото да се заблуждавате, че всичко е наред и времето да минава. Успех!

МНого крайно изказване. Детето може да няма никакви проблеми, за да е от признаците на аутизъм, най-малкото трябва да се обърне внимание на още куп неща:
- Дали детето играе с други деца и търси контакта с тях
- Дали е имало проблеми с прохождането
- появяването на първия зъб
-дали е гукало
- дали се е обръщало и е било активно като малко
- изпълнява ли команди или не
и чак след всички тези отговори, може да се сочи 'аутизъм'. До тогава, ако детето си отговаря, активно е и няма притеснителни неща, то най-вероятно не иска да говори или му липсва социална среда, която да го подтикне към разговор.
Аватар
Snejna

Мнениеот YoLindi » 09 Авг 2016, 16:25

Малко странно да няма социална среда, защото най-малкото в такава възраст е обградено от родители, баби и дядовци и дори да няма приятелчета, с които да играе, общува с роднините си. Ако и с тях не иска да изговаря думички, а само гука и издава звуци, основателно се притеснява бащата. Всяко дете е различно, Айнщайн на 5 е проговорил, та знае ли човек. Но усещанията на родителите обикновено не лъжат.
YoLindi

Мнениеот viking » 10 Авг 2016, 09:43

Проверете му слуха, това също може да е причина.
viking

Мнениеот Pipilota » 10 Авг 2016, 10:08

YoLindi написа:Малко странно да няма социална среда, защото най-малкото в такава възраст е обградено от родители, баби и дядовци и дори да няма приятелчета, с които да играе, общува с роднините си. Ако и с тях не иска да изговаря думички, а само гука и издава звуци, основателно се притеснява бащата. Всяко дете е различно, Айнщайн на 5 е проговорил, та знае ли човек. Но усещанията на родителите обикновено не лъжат.

Това успокоение, как Айнщайн е проговорил на 100 е толкова излишно, а се казва постоянно, като успокоение. :mrgreen:
Всъщност, големият ми син проговори много късно, чак когато тръгна на градина, защото до тогава нямаше общуване с никой. Т.е. аз знаех какво искаше и му го давах без да е необходимо да ми го каже, защото го разбирах. В градината не беше така, там никой не го разбираше и почна да говори едва след това, когато се наложи да се справя сам и да казва какво иска. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот irka » 10 Авг 2016, 11:15

Pipilota написа:
YoLindi написа:Малко странно да няма социална среда, защото най-малкото в такава възраст е обградено от родители, баби и дядовци и дори да няма приятелчета, с които да играе, общува с роднините си. Ако и с тях не иска да изговаря думички, а само гука и издава звуци, основателно се притеснява бащата. Всяко дете е различно, Айнщайн на 5 е проговорил, та знае ли човек. Но усещанията на родителите обикновено не лъжат.

Това успокоение, как Айнщайн е проговорил на 100 е толкова излишно, а се казва постоянно, като успокоение. :mrgreen:
Всъщност, големият ми син проговори много късно, чак когато тръгна на градина, защото до тогава нямаше общуване с никой. Т.е. аз знаех какво искаше и му го давах без да е необходимо да ми го каже, защото го разбирах. В градината не беше така, там никой не го разбираше и почна да говори едва след това, когато се наложи да се справя сам и да казва какво иска. :)

Това няма как да стане. Колкото и да си предугаждала желанията, няма как да не си казвате нищо, все някакви въпроси сте си задавали. За да не проговори детето в такъв случай, трябва да не е чувало и една дума от никого. Няма как да стане. Дори глухонемите общуват със звуци и знаци.
irka

ПредишнаСледваща

Назад към Здравето на децата