irka написа:Това няма как да стане. Колкото и да си предугаждала желанията, няма как да не си казвате нищо, все някакви въпроси сте си задавали. За да не проговори детето в такъв случай, трябва да не е чувало и една дума от никого. Няма как да стане. Дори глухонемите общуват със звуци и знаци.
Та, това Irka Има как да стане. :) И то стана, вече преди 5 години, в моя случай. Не ми казваше НИЩИЧКО. Бях решила до 3 години, ако не проговори бягаме вече на логопед и т.н. точно защото, както е казала Снежи, нямаше никакви други симптоми на аутизъм, които са доста характерни. И така, възможно е, чак се ядосах, че нямало как да стане, доообре, щом казваш. :)
Silver933, Помислете добре какво му се случва, дали не е стресиран, дали няма проблеми със слуха, може да има проблеми и с юздичката под езика и да изпитва болка, когато се опитва да говори. Може да отидете и на специалист,а ко си много неспокоен, но според мен, ако останалото ви е наред, може да почакаш до 3 години и тогава да търсите помощ. :) Но в никакъв случай не го оставяйте на това, че ще порасне.