И аз мисля, че ако се захвана с това нещо, най-трудно ще ми е да я докарам до вид шунка, а не печено или варено месо. Печенето на 120 градуса може да излезе и успешно, но другото...
Нямам спомен някой да ме е канил да опитвам домашна шунка, а българите имаме отлични традиции в обработването и приготвянето на домашни специалитети от месо. Блъскам си главата и не мога да се сетя за подобен.
iwoni написа:Продават се едни машинки, наречени шунковари. В тях слагаш овкусеното и мароновано месо, приготвя се определено време и готово.
И аз се замислям за шунковар, но много искам първо да опитам такава шунка, за да знам дали саи струва инвестицията и чакането. Все пак машинките се поръчват от страници като ebay, защото в България няма. Но ако вкусът е гаден... И така ще си прашясва..