Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да си регулирам нивото на кръвната захар?

13 Яну 2017, 15:52

Консумирането на захар и други прости въглехидрати вдигат нивата на инсулина.

16 Яну 2017, 15:52

При човек, болен от диабет, регулирането на кръвната захар става по определен начин. При човек, който няма такива проблеми, как ще си я регулира? Да ограничава сладкото и въглехидратите, макар че от ядене на сладко не можеш да хванеш диабет.

20 Яну 2017, 16:48

penny написа:При човек, болен от диабет, регулирането на кръвната захар става по определен начин. При човек, който няма такива проблеми, как ще си я регулира? Да ограничава сладкото и въглехидратите, макар че от ядене на сладко не можеш да хванеш диабет.

Тогава защо се препоръчва промяна на начина на хранене, след като не е обвързано с това, какво ядеш?

23 Яну 2017, 15:03

При диабет тип 2 много фактори оказват влияние. За да се разболееш, много граници трябва да си минал и с много неща трябва да си прекалявал, не само в храната.

Предизвикателство: месец без захар, пакетирани храни и колбаси!

22 Май 2017, 12:28

Както споменах в друга тема, с жена ми си поставихме предизвикателство пред нас самите, да изкараме цял месец без вредна и пакетирана храна, без колбаси,ЗАХАР, закуски и всичко, влизащо в раздела на нездравословната и вредна храна. В никакъв случай не се отказваме от пържените яйца и картофите за вечеря, но се отказваме от всичко, което е в лъскава опаковка и не много естествено. Усетихме се, че всяка вечер прибягваме до нещо пакетирано, докато гледам филма, и децата и те покрай нас... Затова си поставихме срок, в който да успеем да се пречистим от всичко това, а и за да променим навиците си.
Предизвиквам всеки, който иска да се включи, да споделя как се справя, дали се с издънил, какво му липсва, да разменяме идеи кой с какво се храни, какво меню има през деня! Надявам се да се намерят повече желаещи да се включат и сериозно, не мислете за килограми, и за отслабване, мислете, че ще храните тялото си с полезна и качествена храна, а не с неща, които дори не знаете какви са! :shock: Ще се включите ли?

Re: Предизвикателство: месец без пакетирани храни и колбаси!

22 Май 2017, 12:45

Страхотно е това, което сте решили у дома! Аз се опитвам от известно време, да го наложа поне за себе си и за малката (макар че на нея рядко давам нещо пакетирано). Трудно ми е когато съм навън, мислил ли си как ще се справяте с това, задължително трябва да имате готова домашна храна. Овесените ядки винаги са добри и удобни и идеални за хранене, но не може само на тях. :roll:
Но така, след като ще се събираме отбор, ще се включа и аз, макар че в момента не съм много здравословна, защото смуча лукчета (цял ден ме боли гърлото). Надявам се да се включат повече хора! :)

Re: Предизвикателство: месец без захар, пакетирани храни и колбаси!

22 Май 2017, 15:29

Включвам се, макар че ще ми е много трудно, бих пробвала за начало само със седмица. На работа всеки ден изяждам поне по 1 пакет солети или по някакви брускети, следобед съм гладна и няма как да изкарам без да си хапна нещо такова!

22 Май 2017, 21:19

Ама много сте сладки, трябва да си измислим и награда, аз с радост бих се включила, трудно обаче ще вербувам мъжете си. :lol:

23 Май 2017, 10:47

Добре сте го решили, но вярваш ли, че наистина можете да го направите? Според мен е невъзможно да се постигне такъв резултат и да се спре толкова рязко пакетираната храна и захарта. Но вие може да успеете, ще видим след месец кой от вас ще е успял да спази предизвикателството и обещанието, така да се каже. :roll:

23 Май 2017, 10:50

Аз пък много ви се радвам, че сте взели такова решение. При мен положението е такова от няколко месеца, само бялата захар не можах да изключа, имам алергия към мед и нямам как да подслаждам. Кленов сироп и подобните ми идват доста скъпи, но гледам да слагам по малко захар и да добавям повече плодове.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6