Помогнете ми да си изградя режим на позволено и забранено, за да успея да вкарам в граници нивото на кръвната захар, да го регулирам и да съм покойна?

borkova написа:Ако на гладно захарта ти е между 6 и 7, тогава се говори за преддиабетно състояние. Зависи от храненето ти да не преминеш към диабетно.
Така трябва да бъде балансирано храненето, както е показано на снимката. Ограничени количества, но съотношението да е такова.
marsu написа:borkova написа:Ако на гладно захарта ти е между 6 и 7, тогава се говори за преддиабетно състояние. Зависи от храненето ти да не преминеш към диабетно.
Така трябва да бъде балансирано храненето, както е показано на снимката. Ограничени количества, но съотношението да е такова.
Това не е ли много хляб на едно ядене, 40%? Повече от половината храна така е хляб, а той не покачва ли доста кръвната захар? Не е ли по-добре да е по-различно съотношението и зеленчуците да са повече, месото да е по-голям процент, а хлябът по-малък. Вижда ми се по-логично. Тази таблица специално за диабетно болни ли е?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта