Как да си регулирам нивото на кръвната захар?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Как да си регулирам нивото на кръвната захар?

Мнениеот Kremiliya » 14 Дек 2017, 12:44

ПОказаното хранене изобщо не е препоръчително за хора с диабет тип 2, може да е добре за хората с диабет 1, но вторите изобщо трябва да изключат въглехидратите, а не да са им основната част от храненето.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот skyfly » 11 Яну 2018, 12:21

За да се регулират трябва стриктна диета, която изключва приема на въглехидрати и сладки храни, които повишават кръвната захар. Просто, за да сеподдържа едно здравословно тегло без излишни диети трябва храната да е от зеленчуци, месо, яйца и млечни. Дори за по-тежките случаии без плодове на първо време.
Аватар
skyfly

Мнениеот Stark » 30 Яну 2018, 13:25

Рязкото повишаване на кръвната захар е много опасно, особено за хора, които не са физически активни, защото ако я повишиш и в следващия момент тръгнеш да бягаш или да спопртуваш или си активен човек, няма да имаш проблеми с нея, но колко хора са такива.. много малко, нали?
Аватар
Stark

Мнениеот Krum » 31 Яну 2018, 12:23

Правилната диета е много важна за регулирането на кръвната захар. не трябва да се ядат храни с висок гликемичен индекс, че си ееее****ло. Родителите ми са с диабет и двамата внимават много с храненето, не ядат никакви въглехидратни храни, за да не повишават кръвната си захар.
Аватар
Krum

Re: Предизвикателство: месец без захар, пакетирани храни и колбаси!

Мнениеот Stark » 22 Юни 2018, 09:47

Аз се храня много прецизно и никога не съм бил ас толквоа добра фигура. Ям много по-разнообразно от преди, човек трябва да има желание. Точно пък в колбасите, чипсовете и солетите не се крие никаква истинска храна!
Аз ям ориз, картофи в умерени количества, другото, което консумирам са зеленчуци,месо и яйца. Изобщо не ми липсва сладкото.
Аватар
Stark

Мнениеот ivan.stoqnov » 29 Юни 2018, 13:50

Аз бих приел предизивикателството! Хубаво е човек поне за 1 месец да спре да яде вредна храна :grin: Макар че сега е лято и сладоледът ми е най-голямото изкушениеее, а за студената бира :drinkingcheers: няма да споменавам :dreads:
ivan.stoqnov

Мнениеот vanessa_ » 29 Юни 2018, 13:57

ivan.stoqnov написа:Аз бих приел предизивикателството! Хубаво е човек поне за 1 месец да спре да яде вредна храна :grin: Макар че сега е лято и сладоледът ми е най-голямото изкушениеее, а за студената бира :drinkingcheers: няма да споменавам :dreads:

Пробвай през септември тогава, особено ако често ядеш такива нездравословни неща, когато ги спреш ще видиш голям ефект върху здравето си.
vanessa_

Мнениеот rabotnata pchela » 02 Юли 2018, 16:10

Щом аз се отказах от бирата, значи всичко е възможно. Не че съм била от хората, дето всяка вечер пият, но обичах така един пър в седмицата да изпия 2-3 бири. Истински кеф, но вече не близвам. Захар също не ям - понякога хапвам някой шоколадов бонбон (2-3 пъти в месеца).
Пакетирани храни не ям от няколко месеца.
Чувствам се много, много добре.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот ivan.stoqnov » 04 Юли 2018, 18:16

vanessa_ написа:
ivan.stoqnov написа:Аз бих приел предизивикателството! Хубаво е човек поне за 1 месец да спре да яде вредна храна :grin: Макар че сега е лято и сладоледът ми е най-голямото изкушениеее, а за студената бира :drinkingcheers: няма да споменавам :dreads:

Пробвай през септември тогава, особено ако често ядеш такива нездравословни неща, когато ги спреш ще видиш голям ефект върху здравето си.

:goodpost: Благодаря, чудесен съвет! Че сега и покрай тез мачове, как да не си отвори 1 бира човек или да не хапне малко чипс... Имайте сърце бе хорааааа!
ivan.stoqnov

Мнениеот Локумът » 05 Юли 2018, 09:08

Само на бирата няма здравословна алтернатива, иначе спокойно можеш да смениш чипса с нещо друго, което пак е вкусно, например с препечени тиквички. :mrgreen:
Аватар
Локумът

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар