Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Предизвикателство: месец без захар, пакетирани храни и колбаси!

23 Май 2017, 13:50

Браво за решението у вас, аз също бих се включила, но често имам кризи, в които ям каквото видя :sad: Бих се пробвала все пак, надявам се, че ще успея да изкарам повече време, а и като има и други, които се включват, някак си е нечестно към мен да откажа.

25 Май 2017, 09:10

Добре сте го измислили, макар че в летните месеци без бира и сладолед аз лично бих преживял по-трудно, но дори и да не се отказвате от едно две по-дребни удоволствия, а приключите с повече пакетирани боклуци, ще видите как ще свалите поне 2-4 килограма без изобщо да ги усетите.

25 Май 2017, 10:14

Не мога да издържа , какво ядете през това време, тогава? :shock: Не знам и как живеят хората на нисковъглехидратни диети, не им остава нищо друго за ядене, освен яйца и месо, даже зеленчуци не трябва да ядат. :shock: И вие ако сте тръгнали на там, голям зор ви очаква цял месец.

Re: Как да си регулирам нивото на кръвната захар?

07 Ное 2017, 11:41

Не съм много съгласен с картинката от началото. Нисковъглехидратната диета е много полезна за хора, които искат да поддържат добри нива на кръвна захар, което означава голямо ограничаване от въглехидратите. Ама наистина голяма рестрикция, никакви спагети, макарони, главно на месо и зеленчуци, поне докато се влезе в нормални норми и на килограмите, после могат да се увеличат въглехидратите, но те не трябва да са в основата на храненето, а по-скоро странично допълнение. Главно месо, яйца, млечни и много зеленчуци трябват.

08 Ное 2017, 12:17

Да ви кажа всичко си е диета. Включването на много зеленчуци ще оправи всичко, ама ние сме сивкнали да ядем по цял ден захар и въглехидрати. За това и положението е такова.

08 Ное 2017, 20:03

С диетите и полезните храни нещата се оправят. Както е казал май Хипократ, храната трябва да е нашето лекарство. Ние последните години вземаме много лоши лекарства...

20 Ное 2017, 12:43

rabotnata pchela написа:С диетите и полезните храни нещата се оправят. Както е казал май Хипократ, храната трябва да е нашето лекарство. Ние последните години вземаме много лоши лекарства...

Права си пчела, въглехидратите трябва да са сведени до минимум, особено за хора с проблеми ск ръвната захар.

20 Ное 2017, 13:35

Ако искаме тялото ни да функционира добре, не трява дас е ограничаваме от въглехидрати, а от бързи такива, от пакетирани и рафинирани храни. Именно в тях се крие най-големият проблем с храната ни в днешно време.

22 Ное 2017, 10:16

Трябва да се ядат нисковъглехидратни храни, които да поддържат едни добри нива. Изключването на пакетиратени храни и белия хляб също за много важни. Само това стига, макар че изглежда доста трудно на практика.

13 Дек 2017, 12:54

тялото ти не трябва да приема толкова много храни, които го карат да произвежда инсулин и да използва глюкозата за енергия, за целта трябва да ядеш повече зеленчуци и мазнини и да изключиш въглехидратите.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6