Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
Правила на форума
Добави отговор

Re: Хапвали ли сте сурова тиква, а възможно ли е да вреди по някакъв начин?

09 Окт 2015, 16:59

Странно е да се ядат такива неща сурови, но от скоро започнахме да свикваме, сега дори се правят салати от сурови тиквички.. :)

14 Окт 2015, 14:22

Скоро си поръчах такава салата и останах приятно изненадана, доста вкусна комбинация беше с някакъв чеснов млечен дресинг - бомба!

14 Окт 2015, 16:58

Абе то това си е плодова салата, тиква, ябълка, един морков ти остава, който и той сладни, как вечеряте с подобни неща :shock: :?

15 Окт 2015, 10:37

Ginger написа:Абе то това си е плодова салата, тиква, ябълка, един морков ти остава, който и той сладни, как вечеряте с подобни неща :shock: :?

ТЕ толкова засищат тези неща, как да не се наяжда човек с това ;)

13 Сеп 2016, 14:45

Не мисля, че може да стане нещо, ако ядеш толкова малко сурова тиква. А и така поднесено с други продукти и овкусено изглежда наистина добре. Ако беше само от сурова тиква, по бих се притеснила.

13 Сеп 2016, 15:05

До скоро не бяхме си и помисляли да ядем суров спанак, а има хора и сурова коприва ядат. Тъй че смело и с тиквата, в салати, в сок, идеално ще се получи. :)

13 Сеп 2016, 15:22

На сок бих пила, но сурова едва ли ще ми е комфортно да я ям. Не мога са дъвча аз сурови продукти, гадно ми е.

Вредно ли е да се яде сурова тиква?

15 Дек 2016, 22:27

Да ви се оплача, имам приятел, който е най-милото момче на света, но заедно с това е и вегетарианец, а от скоро - суровоядец.
Падаме си страхотно един по друг, но начинът му на хранене ми е проблем. Наскоро ме покани на едно от техните събирания /малък клуб по интереси/, в който имаше няколко ястия със сурова тиква - салата, нещо като крем, разбит с пасатора и вид студена супа.
Три дни след това не можах да се оправя от жестоки болки в стомаха. Гастро-то при което ходих ме посъветва да не ям повече сурова тиква, защото стомахът ми просто не може да я преработи. Споделих го с моето момче, което го прие така присърце /малко "петле" си е то, шантаво/, че показно ми изяде хрупайки :bump: :bump: половин тиква.
И нищо му нямаше...
Защо ми подейства така зле суровата тиква? И при вас ли е така или никога не ви е хрумвало да ядете тиквата сурова... :hammer:

Re: Вредно ли е да се яде сурова тиква?

15 Дек 2016, 22:35

Мило момиче, вие стомах ли имате или пасатор? Тиквата е много вкусна и полезна, но сурова ТЯ НЕ СЕ ЯДЕ! Проблем са многото целулозни фибри, които стомахът просто не може да преработи.И ви очакват неописуеми болки.

Re: Вредно ли е да се яде сурова тиква?

16 Дек 2016, 10:10

Да ядеш сурова тиква ми е много, много гнусно. Какви ли причини има един човек да прояде сурова тиква??
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6