Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
Правила на форума
Добави отговор

Re: Вредно ли е да се яде сурова тиква?

19 Сеп 2017, 15:22

Нямам никакви проблеми с яденето на сурови зеленчуци. И тиква ям, тиквичка, броколи, карфиоли, всички неща, които хората си мислят, че трябва да се ядат само и единствено сготвени. Дори суровата тиква има много мек и фин вкус, докато печена е страшно натрапчива.

19 Сеп 2017, 16:01

Тази мода да се яде всичко сурово изобщо не я разбирам, хората са решили, че това нещо трябва да се готви и отгоре на всичко рецептата е преминала теста на времето, тя е просъществувала във вековете.

19 Сеп 2017, 16:40

Звучи ми кофти честно казано.

19 Сеп 2017, 18:15

На мен пък доста ми харесва, защото не обичам вкуса на печената тиква, много тежък ми идва аромата и не ми харесва. Обаче сурова е много фина, добавям я в салати , настъргана. На сок също съм пробвала.

08 Юни 2018, 12:45

Сурова в салата не бих я яла, но например в сок, няма как да създаде проблеми.

11 Юни 2018, 17:28

едва ли е вредно. ако те кефи и ти се яде, яж. Аз не съм пробвала, ама защо не

Re: Хапвали ли сте сурова тиква, а възможно ли е да вреди по някакъв начин?

02 Окт 2018, 16:04

Аз си я хапвам спокойно, не съм имала проблеми, а даже имам бая чувствителен стомах. Даже вчера си правих салатас нея - тиква, моркови, цвекло, пъщърнак. :)

05 Окт 2018, 11:17

Не може да се ядат сурови зеленчуци и плодове, които са си доказано като такива, които се ядат сготвени. Засега може нищ да не ви стане, но кой знае какво ще се случи когато ги ядете постоянно

Re: Хапвали ли сте сурова тиква, а възможно ли е да вреди по някакъв начин?

08 Окт 2018, 11:51

В салата и в сокове най-вече, сега вече е пълно с тикви и у нас присъстват на масата ни почти всеки ден .

19 Окт 2018, 12:40

Аз ям като невидяла по това време на годината сяква тиква, почвам с няква печена, после на обяд и на вечеря ам на салата, то не са палачинки, кексчета и какви ли не щуротии :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6