Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Предстои ми раждане - какви съвети ще ми дадете?

04 Сеп 2018, 16:38

Не знам по кое време сте раждали, за избор на екип се говори отдавна, а изборът на екип, частните лекари го предлагат от над 15 години.

04 Сеп 2018, 16:46

Mon_ton написа:Не знам по кое време сте раждали, за избор на екип се говори отдавна, а изборът на екип, частните лекари го предлагат от над 15 години.

Да, избор на екип съществува отдавна, но според мен се наложи заради държавните болници за да взимат допълнително пари по легален начин. В частните болници май няма такова нещо, защото отиваш там заради лекаря и парите за раждане ти ги казават предварително.

05 Сеп 2018, 14:40

И все пак в контекста на темата за едно предстоящо раждане най-доброто за мен си остава това родилката да знае какво и предстои. Да познава лекарят, който ще води раждането да познава базата и обстановката и тогава някак по-спокойно протичат нещата.

05 Сеп 2018, 17:38

annamaria напълно съм съгласна с теб.
По този повод в Свети Лазар ще имат отворени врати и който иска може на място да се запознае с условията и лекарите.
https://www.facebook.com/events/2250153735270881/

07 Сеп 2018, 15:26

Lisandra написа:annamaria напълно съм съгласна с теб.
По този повод в Свети Лазар ще имат отворени врати и който иска може на място да се запознае с условията и лекарите.

Повечето болници имат отворени врати и според мен е много добра практика. Би било добре жените, на които им предстои раждане да се възползват от нея.

10 Сеп 2018, 14:46

Не знаех, че частните болници провеждат такива мероприятия. Чувала съм доста позитивни мнения за доктор Николова от Свети Лазар, но не знаех, че провеждат отворени врати.

10 Сеп 2018, 15:37

Pacienti написа:
Lisandra написа:annamaria напълно съм съгласна с теб.

Повечето болници имат отворени врати и според мен е много добра практика. Би било добре жените, на които им предстои раждане да се възползват от нея.

На отворените врати едава ли се срещаш с лекарите. По скоро се запознаваш с условията, които предлага дадената болница. Иначе е полезно, да. :)

10 Сеп 2018, 16:17

Полезно би било да се запознаеш с базата, какво очакваш, но в държавните болници не е така, както е в действителността раждането. Затова и хората избират да родят в някоя частна, там и отношение има и е друго нещо. Да ви кажа, аз взех да се замислям за второ раждане- дай Боже, но въпреки добрия лекар, който имам, не знам дали не бих се насочила към друг лекар и частна клиника. В държавната вече им сърбах попарата :D

11 Сеп 2018, 16:00

Ето още един пример за жена която е готова да избере частна пред държавна болница.Просто неусетно жените се ориентират към тях заради по-добрата грижа и отношение, които могат да получат там.Разбира се и заради концентрацията на специалисти.

11 Сеп 2018, 16:06

annamaria написа:Ето още един пример за жена която е готова да избере частна пред държавна болница.Просто неусетно жените се ориентират към тях заради по-добрата грижа и отношение, които могат да получат там.Разбира се и заради концентрацията на специалисти.

От специалистите там в нашия град, не мога да кажа нещо специално, особено в едната болница,... :) отношението, за което се говори, въпреки частна е потрес. В другата положението е различно. Обаче ей това е, условието, след раждането също е важно, и тук не говоря да имаш баня в стаята, или пък да ти е чисто, говоря ти да не те обиждат останалите които идват на визитации, след като твоя лекар вече си е свършил работата. При моето раждане, вече преди близо 10 години, лекарите идваха и никой не ми помагаше с кърмене, с нищо, детето в резултат на това изкара цели 4 дни докато бяхме в болницата единствено на ВОДА - новородено на вода. За първи път се нахрани у дома! Никой грам не помогна, а тогава не даваха адаптирано мляко... сега май давали. :-| МИ това нормално ли е? Н евярвам че това щеше да се случи в една частна болница, хората биха ти обяснили, биха ти показали, биха ти казали добра дума. А не да идват лекарките и да викат "тва дете е недохранено, кво е такова, да не е преносено"....... гнусни хора, само като се сетя и побеснявам.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 65