Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
11 Сеп 2018, 17:32
rabotnata pchela, такова отношение е недопустимо. Как ще държиш бебе 4 дни без храна, ми то се е скъсало от реф.
След раждане, освен бебето и родилката е беззащитна, трябва да усети, че тя и бебето са обгрижени. Да е спокойна, че детето е в сигурни ръце.
tinkerbell, на отворените врати освен, че се запознаваш с обстановката можеш да задаваш всякакви въпроси и да придобиеш впечатление как ще те обгрижат при раждане.
11 Сеп 2018, 19:28
най-тъжното е, че живеем в 21 век и ... дори и преди 10 години, не вярвам нещо днес да се е променило. Вместо да разчиташ на адекватна помощ, да се държат така кофти...
12 Сеп 2018, 11:12
Зависи в коя болница си попаднал. Не навсякъде се държат така ъбсурднто и грубо. На мен лично ми прави впечатление, че частните болници се стремят точно към това. Да осигурят освен професионално отношение, също така спокойна и уютна атмосфера за майката и бебето.
12 Сеп 2018, 11:50
То ХУбаво но не може всички да раждат в частни болници. Трябва да настъпи промяна в държавние. Затова работим и плащаме осигуровки, не за всяко нещо да търчим по частните болници.
13 Сеп 2018, 11:34
Съгласна съм. По принцип и някои държавни болници се стараят да подобрят обслужването си, но там персоналът е по-голям, по-трудно се управлява има вечно недоволни и мрънкащи. И може би човешкият фактор превръща държавните болници в страховито място за раждане. Много рядко да попаднеш на мила и учтива сестра или акушерка. Повечето така ти крещят, че в един момент се чудиш дали не си извършил грях, че си бременна и че си отишла да раждаш. Чувала съм за фрапантни случаи, в които ако се наложи след раждане малко да те пошия,т въобще не слагат малко упойка и карат майката да се мъчи, като чели шиеш новогодишна пуйка. Все още липсва това персонално отношение към майката. Може би това е политика на държавно ниво, за да се промени нещо. Да се промени отношението към раждащата. А за някои болници, знам че толерират майката да избере как да роди и толерират дори водното раждане (за болница Свети Лазар говоря).А за такова раждане се иска търпение и приятелско отношение.
17 Сеп 2018, 14:36
Откога се предлага водно раждане въобще в България? Напредък има, но ето че пак частна болница го е въвела и практикува. Наистина прави впечатление, че те първи развиват новите методи и техники на раждане. В държаванат болница едва ти правят душ, пък какво остава да ти предложат водно раждане???
18 Сеп 2018, 15:51
Tinki написа:Откога се предлага водно раждане въобще в България? Напредък има, но ето че пак частна болница го е въвела и практикува. Наистина прави впечатление, че те първи развиват новите методи и техники на раждане. В държаванат болница едва ти правят душ, пък какво остава да ти предложат водно раждане???

За какъв душ говориш, не мисля, че правят , по-скоро те псуват, ако случайно не си успяла да се обезкосмиш достатъчно добре.
18 Сеп 2018, 16:10
Mon_ton написа:Tinki написа:Откога се предлага водно раждане въобще в България? Напредък има, но ето че пак частна болница го е въвела и практикува. Наистина прави впечатление, че те първи развиват новите методи и техники на раждане. В държаванат болница едва ти правят душ, пък какво остава да ти предложат водно раждане???

За какъв душ говориш, не мисля, че правят , по-скоро те псуват, ако случайно не си успяла да се обезкосмиш достатъчно добре.
Говоря за интимния душ, който ти правят след раждане. Иначе съм чувала за много грозни истории по повод на обезкосмяването, което са длъжни да ти направят. Наистина се питам дали водното раждане не е много по-приятно като изживяване, отколкото нормалното.
18 Сеп 2018, 16:53
Добре де, как протича водното раждане? Как изваждат бебето, или родилката сама се справя?
18 Сеп 2018, 18:05
Tinki написа:Mon_ton написа:Tinki написа:Откога се предлага водно раждане въобще в България? Напредък има, но ето че пак частна болница го е въвела и практикува. Наистина прави впечатление, че те първи развиват новите методи и техники на раждане. В държаванат болница едва ти правят душ, пък какво остава да ти предложат водно раждане???

Говоря за интимния душ, който ти правят след раждане. Иначе съм чувала за много грозни истории по повод на обезкосмяването, което са длъжни да ти направят. Наистина се питам дали водното раждане не е много по-приятно като изживяване, отколкото нормалното.

Боже, душ...

душът вкъщи като се прибереш