Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
23 Юли 2018, 16:12
Gorica, не мисли че имаш проблем, при положение, че още не сте пробвали, имаш поне година опити, перди да почнете да мислите за проблем, а и не се знае дали ще има изобщо, пожелавам ви успех.
Иви, много се радвам, че при вас нещата са се получили от гледна точка на сдобряване, тръгвайте по стъпките на правенето на бебе и всичко ще завърши добре, щом се обичате и подкрепяте.
23 Юли 2018, 16:46
Kaya, права си, при бебеправенето психиката е много важна, трябва да се подхожда спокойно и без излишно напрежение.
Разсъжденията ми са, че сега момичетата първо мислят за кариера и се замислят за деца към 30-те си години, а по този начин се скъсява периода за успеваемост.
Докато при мъжете не е така, физиологично доста по-дълго са способни от нас да имат деца.
23 Юли 2018, 17:07
Момичета, няма нищо по-хубаво от млада майка, обаче забременяването около и след 30-те не е свързано само с кариерата. За да имаш дете трябва да си напълно готов за това и да може да му се посветиш напълно. Не всеки е готов да промени изцяло живота и ежедневието си, особено ако си пада по живота и пътуванията . Честно да ви кажа не съжалявам, че не съм родила на 20 . Сега го чувствам точния момент, само дано се получи по-скоро!
23 Юли 2018, 17:45
Дано да се получи, има предимства в раждането на по-късен етап.
Аз родих много млада - на 22 години, не съжалявам, разбира се, синът ми е много важен и специален за мен и го обичам повече от всичко на света, но поняког асе чудя как ли би се развил живота ми, ако не бях родила толкова рано, вижда много мои приятели, пътували, сега създават семейства, видели са свят, изградили са хубава работа и т.н.
И в двете има очарование, аз се радвам на най-специалния мъж в живота ми от 10 години, на тях тепърва им предстои, значи ги бия по точки за времето щастие :D
23 Юли 2018, 17:56
Божа работа е според мен, когато е писано тогава. В края на краищата да имаш дете е голяма отговорност и трябва да се чувстваш готов за тази стъпка. Също човека до теб да е правилния, да можеш да разчиташ на него.
Kaya, благодаря, дано да нямаме проблеми, аз превантивно събирам информация! :)
Lisandra, предполагам, че под период на въздържание имаш предвид да не правим секс и колко време е този период?
23 Юли 2018, 18:32
Gorica23 написа:Божа работа е според мен, когато е писано тогава. В края на краищата да имаш дете е голяма отговорност и трябва да се чувстваш готов за тази стъпка. Също човека до теб да е правилния, да можеш да разчиташ на него.
Точно! Понякога знаеш, че това е човека и дори да се случи, не се притесняваш и се чувстваш сигурен. Дори и да не е така, децата са богатство и много зависят от желанието на майката да им отдаде любовта си.
Честно да ви кажа ми става мъчно, че толкова много хора страдат от репродуктивни проблеми, а едни други се размножават като животни без изобщо влагат любов, умисъл и желание да отгледат качествени хора. Светът е несправедлив, затова и пожелавам на всички, които искат бебче, скоро да се зарадват на положителни новини.
24 Юли 2018, 09:48
Добре е, че вече сте изгладили отношенията си. Сега си запишете час при специалист и чакайте да дойде времето за посещението. До тогава не го мислете и не правете постоянни опити, само с надеждата, че може да стане. Отпуснете ума си, докато чакате :)
24 Юли 2018, 11:59
Gorica23 написа:Божа работа е според мен, когато е писано тогава. В края на краищата да имаш дете е голяма отговорност и трябва да се чувстваш готов за тази стъпка. Също човека до теб да е правилния, да можеш да разчиташ на него.
Lisandra, предполагам, че под период на въздържание имаш предвид да не правим секс и колко време е този период?
Напълно съм съгласна, децата са най-голямото богатство и идеалният вариант е да ги отглеждат отговорни и отдадени на семейните ценности хора. Обаче живота е пъстър и ни поднася неприятни изненади, но съм благодарна, че имам прекрасно дете, въпреки, че баща му не се оказа правилния.
За спермограмата, да, от 3 до 5 дни е периода на въздържание.
24 Юли 2018, 15:34
То ако някой ти дава гаранции, че ще е правилния. Знаете ли имахме едни приятели, дето станаха двойка по едно и също време както аз и жена ми.
С жената никога не сме демонстрирали огромна привъзраност и всички ни бъзикаха и сравняваха. Онея не бяха романтични жестове, не беше ебаси грандиозната сватба, то не бяха някви слъзливи истории.
Роди им се дете, което сега гледат бабите и дядовците (тази година завършва), а те се разделиха 2 години след брака им, а детето почти от първите месеци беше изпратено при родата.
Направо да се чудиш как стават работите, уж голямата любов, а ние с моята вече 20 години сме заедно...
25 Юли 2018, 12:34
Lisandra написа:Gorica23 написа:Божа работа е според мен, когато е писано тогава. В края на краищата да имаш дете е голяма отговорност и трябва да се чувстваш готов за тази стъпка. Също човека до теб да е правилния, да можеш да разчиташ на него.
Напълно съм съгласна, децата са най-голямото богатство и идеалният вариант е да ги отглеждат отговорни и отдадени на семейните ценности хора. Обаче живота е пъстър и ни поднася неприятни изненади, но съм благодарна, че имам прекрасно дете, въпреки, че баща му не се оказа правилния.
За спермограмата, да, от 3 до 5 дни е периода на въздържание.
Това с правилния и то е Божа работа. Като градиш семейство трябва да се научиш на компромиси, никой не е съвършен.
Допълвам за спермограма, че и лекарстава не трябва да е взимал и да е здрав.
ivi89, браво, че нещата се успокоиха при вас. Кога започвате изследванията?