Искам бебе - всичко за проблемното забременяване

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Искам бебе - всичко за проблемното забременяване

Мнениеот Буба Мара » 02 Авг 2018, 17:08

tinkerbell написа:На всички съчувствам, не е лесно и егоист да си. Като остарееш и останеш сам, да няма кой да ти каже една добра дума с любов, голяма мъка е.
Аз също познавам такива хора. Има и такива, които с възрастта променят мисленето си. Ама след 35 е много по-трудно да имаш дете, говоря за жените. Между другото имам приятелка, която си замрази яйцеклетки.

Дано приятелката ти да има успех с това.. И да не е с това, да се намери някой, с който да имат семейство. И да.. голяма мъка е, но децата ни не са правени с тази цел. А и децата растат и всяко поема по пътя си. Въпреки че могат и да са инвестиция за по-малко самотни старини :+1:
Аватар
Буба Мара

Мнениеот annamaria » 03 Авг 2018, 13:03

Това със замразяването на яйцеклетки е вариант, но знаете ли, че понякога при проблемното забременяване донорството на яйцеклетка или сперматозоид е единственият вариант двойките да имат дете. В България все още тази идея слабо се развива, но пък който е готов да го направи прави нещо много голямо за семействата, които не могат да имат свои деца.
annamaria

Мнениеот Gorica23 » 03 Авг 2018, 13:45

tinkerbell написа:На всички съчувствам, не е лесно и егоист да си. Като остарееш и останеш сам, да няма кой да ти каже една добра дума с любов, голяма мъка е.
Аз също познавам такива хора. Има и такива, които с възрастта променят мисленето си. Ама след 35 е много по-трудно да имаш дете, говоря за жените. Между другото имам приятелка, която си замрази яйцеклетки.

Това е мъдро решение! Как става това замразяване?
Gorica23

Мнениеот annamaria » 03 Авг 2018, 14:31

Ами то може да е мъдро решение, но каква ти е гаранцията, че сперматозоидите на мъжа ти ще бъдат годни да оплодят тази яйцеклетка. Да, донякъде съм съгласна, че можеш например на 25 да си замразиш яйцеклетки за да родиш например на 30, но по съм за варианта естествено да си станат нещата.
annamaria

Мнениеот tinkerbell » 03 Авг 2018, 15:35

Буба Мара написа:

Дано приятелката ти да има успех с това.. И да не е с това, да се намери някой, с който да имат семейство. И да.. голяма мъка е, но децата ни не са правени с тази цел. А и децата растат и всяко поема по пътя си. Въпреки че могат и да са инвестиция за по-малко самотни старини :+1:

Децата са инвестиция във всяко едно отношение. Заслужават си всички грижи и безсънни нощи. Пак казвам, че дълбоко в нас е заложено да се възпроизвеждаме, та целите са ясни.
Естествено, най - добре е да са отгледани от двама родители и ако може да са заченати естествено. От друга страна има жени, които не намират партньори и чрез ин витро процедура имат възможността да изживеят бременност и майчинство.

Gorica23, можеш да замразиш яйцеклетки в репродуктована клиника.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Ваня Стойчева » 07 Авг 2018, 14:55

Не мисля, че е възможно в България да си поръчаш осеменяване и без партньор жената да си роди дете, това по-скоро е по филмите. Не съм чула за такава възможност в България. :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот tinkerbell » 07 Авг 2018, 16:18

Ваня Стойчева написа:Не мисля, че е възможно в България да си поръчаш осеменяване и без партньор жената да си роди дете, това по-скоро е по филмите. Не съм чула за такава възможност в България. :roll:

Напротив, всяка жена, която иска да има дете, може да се подложи на ин витро процедура, независимо дали има партньор. Само че сама си финансира опитите. Знам за такива случаи. Даже една беше написала благодарствено писмо. Като имам време, ще го потърся.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Leonora » 07 Авг 2018, 17:07

tinkerbell написа:
Ваня Стойчева написа:Не мисля, че е възможно в България да си поръчаш осеменяване и без партньор жената да си роди дете, това по-скоро е по филмите. Не съм чула за такава възможност в България. :roll:

Напротив, всяка жена, която иска да има дете, може да се подложи на ин витро процедура, независимо дали има партньор. Само че сама си финансира опитите. Знам за такива случаи. Даже една беше написала благодарствено писмо. Като имам време, ще го потърся.

Това ако е вярно поне в това отношение сме облагодеталствени. Мъжете няма как да имат деца без жена!
Аватар
Leonora

Мнениеот Gorica23 » 08 Авг 2018, 14:01

tinkerbell написа:
Буба Мара написа:

Децата са инвестиция във всяко едно отношение. Заслужават си всички грижи и безсънни нощи. Пак казвам, че дълбоко в нас е заложено да се възпроизвеждаме, та целите са ясни.
Естествено, най - добре е да са отгледани от двама родители и ако може да са заченати естествено. От друга страна има жени, които не намират партньори и чрез ин витро процедура имат възможността да изживеят бременност и майчинство.

Gorica23, можеш да замразиш яйцеклетки в репродуктована клиника.

Как става това нещо? Всяка жена ли може да замрази и как ги взимат яйцеклетките?
Gorica23

Мнениеот Kaya » 08 Авг 2018, 15:05

Яйцеклетките се вземат с пълна упойка...
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство