02 Авг 2018, 17:08
tinkerbell написа:На всички съчувствам, не е лесно и егоист да си. Като остарееш и останеш сам, да няма кой да ти каже една добра дума с любов, голяма мъка е.
Аз също познавам такива хора. Има и такива, които с възрастта променят мисленето си. Ама след 35 е много по-трудно да имаш дете, говоря за жените. Между другото имам приятелка, която си замрази яйцеклетки.
03 Авг 2018, 13:03
03 Авг 2018, 13:45
tinkerbell написа:На всички съчувствам, не е лесно и егоист да си. Като остарееш и останеш сам, да няма кой да ти каже една добра дума с любов, голяма мъка е.
Аз също познавам такива хора. Има и такива, които с възрастта променят мисленето си. Ама след 35 е много по-трудно да имаш дете, говоря за жените. Между другото имам приятелка, която си замрази яйцеклетки.
03 Авг 2018, 14:31
03 Авг 2018, 15:35
Буба Мара написа:tinkerbell написа:На всички съчувствам, не е лесно и егоист да си. Като остарееш и останеш сам, да няма кой да ти каже една добра дума с любов, голяма мъка е.
Дано приятелката ти да има успех с това.. И да не е с това, да се намери някой, с който да имат семейство. И да.. голяма мъка е, но децата ни не са правени с тази цел. А и децата растат и всяко поема по пътя си. Въпреки че могат и да са инвестиция за по-малко самотни старини
07 Авг 2018, 14:55
07 Авг 2018, 16:18
Ваня Стойчева написа:Не мисля, че е възможно в България да си поръчаш осеменяване и без партньор жената да си роди дете, това по-скоро е по филмите. Не съм чула за такава възможност в България.
07 Авг 2018, 17:07
tinkerbell написа:Ваня Стойчева написа:Не мисля, че е възможно в България да си поръчаш осеменяване и без партньор жената да си роди дете, това по-скоро е по филмите. Не съм чула за такава възможност в България.
Напротив, всяка жена, която иска да има дете, може да се подложи на ин витро процедура, независимо дали има партньор. Само че сама си финансира опитите. Знам за такива случаи. Даже една беше написала благодарствено писмо. Като имам време, ще го потърся.
08 Авг 2018, 14:01
tinkerbell написа:Буба Мара написа:tinkerbell написа:На всички съчувствам, не е лесно и егоист да си. Като остарееш и останеш сам, да няма кой да ти каже една добра дума с любов, голяма мъка е.
Дано приятелката ти да има успех с това.. И да не е с това, да се намери някой, с който да имат семейство. И да.. голяма мъка е, но децата ни не са правени с тази цел. А и децата растат и всяко поема по пътя си. Въпреки че могат и да са инвестиция за по-малко самотни старини
Децата са инвестиция във всяко едно отношение. Заслужават си всички грижи и безсънни нощи. Пак казвам, че дълбоко в нас е заложено да се възпроизвеждаме, та целите са ясни.
Естествено, най - добре е да са отгледани от двама родители и ако може да са заченати естествено. От друга страна има жени, които не намират партньори и чрез ин витро процедура имат възможността да изживеят бременност и майчинство.
Gorica23, можеш да замразиш яйцеклетки в репродуктована клиника.
08 Авг 2018, 15:05