27 Апр 2012, 12:37
aninka написа:San_tra написа:Хайде стига романтика и празни приказки. Не живеем на страниците на някой френски роман. Живеем истински живот. Разбира се, че парите влияят на любовта. Те понякога така ни променят, че могат да повлияят коренно на способността ни да обичаме.
Е, стигааа, не съм съгласна с това! Ако обичаш истински, всичко останало губи смисъл - бъди сигурна в това. Пожелавам ти да срещнеш човека, в който ще се влюбиш лудо и няма да виждаш нищо друго наоколо

Една изпепеляваща любов не признава нито парите, нито лицемерието, нито лъжата. Тя е себеотдаване и всеотдайност, готовност да направиш компромис със себе си заради човека до теб.
Парите влияят на връзки, в които няма любов, но това е съвсем друга тема на разговор. Не уважавам подобни отношения спонсор - спонсориран срещу секс или компания, независимо кой пол стои от едната или другата страна. Това не е любов, а си е чиста проба бизнес...
И аз мисля като теб - парите влияят на всичко друго, но не и на любовта. Може да си много богат, но не си ли обичал истински, значи просто не си живял! Виж, комерсиалните връзки, нямат нищо общо с любовта, защото да си с човек, когото не обичаш, само заради стандарта на живот, който може да ти осигури е въпрос не интерес, не на любов.
14 Май 2012, 13:14
Не, не мисля, че влияят. Поне не би трябвало. Разумните хора могат да направят така, че да преминават през подобни кризи със спокойствие, с повече рационалност. Недостигът на пари изнервя страшно много атмосферата, но от нас зависи напрежението да не излезе извън контрол.
14 Май 2012, 14:22
Lolita написа:Не, не мисля, че влияят. Поне не би трябвало. Разумните хора могат да направят така, че да преминават през подобни кризи със спокойствие, с повече рационалност. Недостигът на пари изнервя страшно много атмосферата, но от нас зависи напрежението да не излезе извън контрол.
Тук вече не съм съгласен. Безпаричието може да съсипе дори най-голямата любов!
16 Май 2012, 09:42
Konstantin написа:Тук вече не съм съгласен. Безпаричието може да съсипе дори най-голямата любов!
Безпаричието може да бъде мотив, но не и причина. Липсата на пари може да доведе до скандали и дразги, но в никакъв случай не може да бъде причина за раздяла. Според мен именно подобен тип проблеми и премеждия могат да сплотят още повече двама души, ако наистина се обичат.
19 Май 2012, 15:12
Konstantin написа:Lolita написа:Не, не мисля, че влияят. Поне не би трябвало. Разумните хора могат да направят така, че да преминават през подобни кризи със спокойствие, с повече рационалност. Недостигът на пари изнервя страшно много атмосферата, но от нас зависи напрежението да не излезе извън контрол.
Тук вече не съм съгласен. Безпаричието може да съсипе дори най-голямата любов!
Да, така е. Безпаричието може да направи много неща, стига да го допуснеш. Любовта е една страхотна утеха, която ти дава сили в трудни моменти, но всичко зависи от теб. Ако ти си решил да се поддадеш на трудността и да станеш "жертва" - губиш всичко. Ако избереш да бъдеш силен и да се бориш - печелиш ( ако не друго поне верен човек до себе си)
20 Май 2012, 15:02
Момичета, струва ми се, че сте прекалено големи романтички. Аз също искам да вярвам, че любовта е вечна и, че никой не може да я спре...НО УВИ...не е така. Любовта е много крехко чувство, което може да се разпадне супер бързо...

Мисля, че в днешно време хората предпочитат да харчат пари, отколкото да обичат ....
16 Яну 2015, 10:23
Момичета, момичета, влияят разбира се. Ако нямате пари за храна, ако мизерствате, животът се променя, хората се изнервят, забравят за любовта, остава само ненавист, съжаление, оплакване. Гадно е!
16 Яну 2015, 11:31
Парите са от значение разбира се, но далеч не са всичко, важното е хората как се разбират, могат всичко да преборят с любов.
16 Яну 2015, 16:20
Сериозно ли има такива мнения? И как точно парите или тяхната липса ще ме накарат да се откажа т човека, когото обичам. да, ще ни бъде трудно и тн, вероятно ще има криза в отношенията, но чак пък да стигаме до разделя, някак не мога да си го представя.
16 Яну 2015, 17:08
Tinki написа:Сериозно ли има такива мнения? И как точно парите или тяхната липса ще ме накарат да се откажа т човека, когото обичам. да, ще ни бъде трудно и тн, вероятно ще има криза в отношенията, но чак пък да стигаме до разделя, някак не мога да си го представя.
оо, всичко е възможно, битието определя съзнанието, не сте срещали трудности, сигурна съм и затова не знаете за какво става въпрос в действителност