Правила на форума
Добави отговор

Влияят ли парите на любовта?

ДА
6
55%
НЕ
5
45%

Общо гласове : 11

Влияят ли парите на любовта?

04 Яну 2012, 16:43

Влияят ли парите на любовта? Възможно ли е в този материален свят да надделее нещо духовно като усещане? Възможно ли е липсата на пари да е причина за края на една любов? Възможно ли е щастието на двама души да се крепи само върху любов без значение от материалните неща?
Очаквам вашето мнение по тези важни, поне според мен въпроси, които за съжаление са изключително актуални в днешно време.

Изображение

Re: Влияят ли парите на любовта?

04 Яну 2012, 16:54

Знаеш ли d_2 предполагам, че тази тема толкова стара колкото и парите.Преди време следвах една максима :" Любовта е измислена от комунистите за да не си плащат за секс". До някъде е така, но ако категорично отсека позицията си ще бъда нападната от много привърженици на "сиромашката любов". Всичко е много хубаво в началото на всяка връзка, не зависимо дали връзката е чисто сексуална или има известна доза чувства в нея. В началото всичко е страст и опознаване, експериментиране и какво ли не, но трябва да се ядееее. Колкото и да е фантастично нещо, то определено има край. Колкото и да се самозалъгваме, че секса е чудесен, прекрасен винаги ще се радваме на "случайно подхвърлена дрешка", бельо, бижу. Колкото по ценен е подарения предмет, толкова повече страст разпалва в интимните отношения. Да може да звуча меркантилно, гадно, презряно, но за съжаление е така. Любовта мили идеалистични дами, ти отива с хляба, няма хляб, няма любов. Пък съдете ме щом искате!

05 Яну 2012, 10:20

Парите влияят на всичко. Преди години и аз вярвах, че само с любов може да се живее. Убедих на практика обаче, че когато двама души заживеят заедно само любов не е достатъчна. Свършат ли парите, останете ли двамата на червено, започвате да се самоизяждате. Такива моменти са много страшни. Някой казват, че това са вид изпитания, за това колко е силна връзката между двама души. Не, не е така. Повярвайте ми, щеше да е много хубаво, ако любовта беше толкова красива и истинска както четем по книгите. За съжаление любовта също е продукт, както всичко в този живот и трябва да се поддържа...

05 Яну 2012, 13:32

delinda написа:Парите влияят на всичко. Преди години и аз вярвах, че само с любов може да се живее. Убедих на практика обаче, че когато двама души заживеят заедно само любов не е достатъчна. Свършат ли парите, останете ли двамата на червено, започвате да се самоизяждате. Такива моменти са много страшни. Някой казват, че това са вид изпитания, за това колко е силна връзката между двама души. Не, не е така. Повярвайте ми, щеше да е много хубаво, ако любовта беше толкова красива и истинска както четем по книгите. За съжаление любовта също е продукт, както всичко в този живот и трябва да се поддържа...

Да наистина би било много хубаво любовта да беше като извадена от любовен роман-чиста, свята, неопетнена, ооо и да не забравяме – Вечна! Да но не е така ! Докато бях студентка често срещах една възрастна двойка, бяха толкова сладки. На преклонна възраст а все още се държат за ръка, все едно това е първата им среща. Дали е възможна вечната любов и дали ние не сме я заровили някъде сред мислите за тока, телефона, водата, храната, хладилника, лизинга, заема, наема и всичко останало?

31 Яну 2012, 10:41

Що за въпрос, естествено, че влияят особено в България. Тези неща за романтичната сиромашка любова може да минат в латино-сериал но не и тук. Тук такова нещо няма, меркантилизма взима връх над всичко :)

01 Фев 2012, 12:18

Любов, любов печен картоф, разрежеш го пък той суров...
В момента, в който започнат трудностите , смятам тогава идва и суровата част на картофа... Връщайки се от работа и виждайки,че няма с какво да си платиш телефона или тока, а половинката ти, те посреща с една плеада от обвинения... Защо, "аджеба" не се изкарват повече пари и до кога ще е така... Хора ето там всичко свършва, забравяме, защо сме заедно и влизаме в групата на скотовете ...

01 Фев 2012, 14:33

‎25-годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красивa … пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос:
Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.

Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека /друг скъп квартал/, а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам.

Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.

Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка.

Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.

Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо

Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго /което ти всъщност предлагаш/, а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.

Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива – не е успяла да си намери-чичко паричко досега? Трудно ми е да повярвам, че, ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва?! Надявам се, че съм ти помогнал. А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – обади се.

01 Фев 2012, 16:43

Memento написа:‎25-годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красивa … пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос:
Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.

Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека /друг скъп квартал/, а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам.

Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.

Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка.

Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.

Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо

Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго /което ти всъщност предлагаш/, а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.

Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива – не е успяла да си намери-чичко паричко досега? Трудно ми е да повярвам, че, ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва?! Надявам се, че съм ти помогнал. А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – обади се.

Това какво общо има с темата? Тази статийка се разпространи доста активно из фейсбук през изминалия месец. Аз лично се й се забавявам, но не намирам нищо общо между нея и поставения казус - Парите влият ли на любовта? 8-)

02 Фев 2012, 12:14

Всички ние сме свикнали с идеята за страстната любов като идеал за една връзка. Когато сме влюбени, ставаме слепи и си създаваме собствена представа за другия - такъв, какъвто ние искаме да бъде. Той или тя обаче никога не отговаря на тези наши предварително изградени представи. ... В основата на романа "Да се обичаме с отворени очи" - Хорхе Букай, е заложена идеята да бъдеш себе си дори когато си обвързан с някого. Не трябва непрекъснато да се стараем да задоволяваме партньора ни, защото той би трябвало да е щастлив с нас такива, каквито сме в действителност. Това е ключът към успешната връзка - да не се преструваме на някой друг. Много често в тези взаимоотношения сме свикнали да се споразумяваме за чувствата си и да водим преговори, сякаш сме на бизнес среща, а това разваля всичко. С времето страстта изчезва и след това или намираме истинската любов, или връзката се разпада независимо от децата или социалния натиск.

02 Фев 2012, 13:03

d_2 написа:Това какво общо има с темата? Тази статийка се разпространи доста активно из фейсбук през изминалия месец. Аз лично се й се забавявам, но не намирам нищо общо между нея и поставения казус - Парите влият ли на любовта? 8-)

Връзката идва от там, че тази статийка разкрива това което много жени не смеят да си признаят а имено, че любовта минава през парите. Девойката описана в историйката би се влюбила във всеки с пари. И да наистина ще се влюби просто те са предпоставката и основата за всичко останало, парите и любовта са нещо неразделно!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4