04 Яну 2012, 16:43
Влияят ли парите на любовта? Възможно ли е в този материален свят да надделее нещо духовно като усещане? Възможно ли е липсата на пари да е причина за края на една любов? Възможно ли е щастието на двама души да се крепи само върху любов без значение от материалните неща?Очаквам вашето мнение по тези важни, поне според мен въпроси, които за съжаление са изключително актуални в днешно време.
04 Яну 2012, 16:54
Знаеш ли d_2 предполагам, че тази тема толкова стара колкото и парите.Преди време следвах една максима :" Любовта е измислена от комунистите за да не си плащат за секс". До някъде е така, но ако категорично отсека позицията си ще бъда нападната от много привърженици на "сиромашката любов". Всичко е много хубаво в началото на всяка връзка, не зависимо дали връзката е чисто сексуална или има известна доза чувства в нея. В началото всичко е страст и опознаване, експериментиране и какво ли не, но трябва да се ядееее. Колкото и да е фантастично нещо, то определено има край. Колкото и да се самозалъгваме, че секса е чудесен, прекрасен винаги ще се радваме на "случайно подхвърлена дрешка", бельо, бижу. Колкото по ценен е подарения предмет, толкова повече страст разпалва в интимните отношения. Да може да звуча меркантилно, гадно, презряно, но за съжаление е така. Любовта мили идеалистични дами, ти отива с хляба, няма хляб, няма любов. Пък съдете ме щом искате!
05 Яну 2012, 10:20
Парите влияят на всичко. Преди години и аз вярвах, че само с любов може да се живее. Убедих на практика обаче, че когато двама души заживеят заедно само любов не е достатъчна. Свършат ли парите, останете ли двамата на червено, започвате да се самоизяждате. Такива моменти са много страшни. Някой казват, че това са вид изпитания, за това колко е силна връзката между двама души. Не, не е така. Повярвайте ми, щеше да е много хубаво, ако любовта беше толкова красива и истинска както четем по книгите. За съжаление любовта също е продукт, както всичко в този живот и трябва да се поддържа...
05 Яну 2012, 13:32
delinda написа:Парите влияят на всичко. Преди години и аз вярвах, че само с любов може да се живее. Убедих на практика обаче, че когато двама души заживеят заедно само любов не е достатъчна. Свършат ли парите, останете ли двамата на червено, започвате да се самоизяждате. Такива моменти са много страшни. Някой казват, че това са вид изпитания, за това колко е силна връзката между двама души. Не, не е така. Повярвайте ми, щеше да е много хубаво, ако любовта беше толкова красива и истинска както четем по книгите. За съжаление любовта също е продукт, както всичко в този живот и трябва да се поддържа...
Да наистина би било много хубаво любовта да беше като извадена от любовен роман-чиста, свята, неопетнена, ооо и да не забравяме – Вечна! Да но не е така ! Докато бях студентка често срещах една възрастна двойка, бяха толкова сладки. На преклонна възраст а все още се държат за ръка, все едно това е първата им среща. Дали е възможна вечната любов и дали ние не сме я заровили някъде сред мислите за тока, телефона, водата, храната, хладилника, лизинга, заема, наема и всичко останало?
31 Яну 2012, 10:41
Що за въпрос, естествено, че влияят особено в България. Тези неща за романтичната сиромашка любова може да минат в латино-сериал но не и тук. Тук такова нещо няма, меркантилизма взима връх над всичко
01 Фев 2012, 12:18
Любов, любов печен картоф, разрежеш го пък той суров...
В момента, в който започнат трудностите , смятам тогава идва и суровата част на картофа... Връщайки се от работа и виждайки,че няма с какво да си платиш телефона или тока, а половинката ти, те посреща с една плеада от обвинения... Защо, "аджеба" не се изкарват повече пари и до кога ще е така... Хора ето там всичко свършва, забравяме, защо сме заедно и влизаме в групата на скотовете ...
01 Фев 2012, 14:33
25-годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красивa … пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос:
Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.
Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека /друг скъп квартал/, а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам.
Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.
Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка.
Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.
Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо
Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго /което ти всъщност предлагаш/, а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.
Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива – не е успяла да си намери-чичко паричко досега? Трудно ми е да повярвам, че, ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва?! Надявам се, че съм ти помогнал. А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – обади се.
01 Фев 2012, 16:43
Memento написа:25-годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красивa … пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос:
Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.
Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека /друг скъп квартал/, а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам.
Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.
Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка.
Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.
Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо
Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго /което ти всъщност предлагаш/, а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.
Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива – не е успяла да си намери-чичко паричко досега? Трудно ми е да повярвам, че, ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва?! Надявам се, че съм ти помогнал. А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – обади се.
Това какво общо има с темата? Тази статийка се разпространи доста активно из фейсбук през изминалия месец. Аз лично се й се забавявам, но не намирам нищо общо между нея и поставения казус - Парите влият ли на любовта?
02 Фев 2012, 12:14
Всички ние сме свикнали с идеята за страстната любов като идеал за една връзка. Когато сме влюбени, ставаме слепи и си създаваме собствена представа за другия - такъв, какъвто ние искаме да бъде. Той или тя обаче никога не отговаря на тези наши предварително изградени представи. ... В основата на романа "Да се обичаме с отворени очи" - Хорхе Букай, е заложена идеята да бъдеш себе си дори когато си обвързан с някого. Не трябва непрекъснато да се стараем да задоволяваме партньора ни, защото той би трябвало да е щастлив с нас такива, каквито сме в действителност. Това е ключът към успешната връзка - да не се преструваме на някой друг. Много често в тези взаимоотношения сме свикнали да се споразумяваме за чувствата си и да водим преговори, сякаш сме на бизнес среща, а това разваля всичко. С времето страстта изчезва и след това или намираме истинската любов, или връзката се разпада независимо от децата или социалния натиск.
02 Фев 2012, 13:03
d_2 написа:Това какво общо има с темата? Тази статийка се разпространи доста активно из фейсбук през изминалия месец. Аз лично се й се забавявам, но не намирам нищо общо между нея и поставения казус - Парите влият ли на любовта?

Връзката идва от там, че тази статийка разкрива това което много жени не смеят да си признаят а имено, че любовта минава през парите. Девойката описана в историйката би се влюбила във всеки с пари. И да наистина ще се влюби просто те са предпоставката и основата за всичко останало, парите и любовта са нещо неразделно!