Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Мнениеот mimeto96 » 05 Сеп 2019, 11:02

От една година имам връзка с доста по-възрастен от мен мъж. Разликата ни е 21 години. Той е на 44, разведен с едно дете, което живее с майка си, но за мен това не е никакъв проблем. И в емоционално, и в сексуално отношение си пасваме напълно. Той е мил, грижовен и с него винаги има какво да си кажем. Забавен е и е много романтичен. Винаги, когато може, ме води на красиви места, изненадва ме с цветя и подаръци.
Проблемът обаче е с моите родители. Те са абсолютно против тази връзка и категорично отказват да я приемат. Искат да се разделим и да съм си намерила някой на моите години.
Но аз съм щастлива с моя приятел и нямам никакво намерение да късам с него. Дори мислим да заживеем заедно. Това обаче със сигурност ще доведе до сериозно скарване с родителското тяло. Как да ги убедя? Притеснена съм и не зная какво да правя. Приемам всякакви съвети.
mimeto96
 
Мнения: 260
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55

Re: Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Мнениеот Паулу Коелюв » 05 Сеп 2019, 11:29

Не се къхари, моето момиче! Или ще го приемат или няма, важното е ти какво искаш. Няма те да живеят с него, я! :wink:
Аватар
Паулу Коелюв
 
Мнения: 345
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09

Re: Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Мнениеот iriny » 05 Сеп 2019, 12:13

Не виждам нищо лошо в това. Щом се обичате и разбирате, значи всичко е наред. А родителите ти рано или късно ще го приемат.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17

Re: Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Мнениеот mimeto96 » 05 Сеп 2019, 15:49

Благодаря за подкрепата и съветите! :-) Не мисля, че нашите ще ме разберат, но се надявам наистина някой ден да свикнат с идеята.
mimeto96
 
Мнения: 260
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55

Re: Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Мнениеот hinari » 08 Сеп 2019, 13:20

Здравей, мило момиче! Пише ти една дама на 28. Преживях подобно нещо като теб, когато бях все още студентка. Аз тогава бях завършваща 4 курс и се записах магистратура и се запознах с човек, който твърдеше, че е на 28, а се оказа на 37, но когато разбрах истината беше твърде късно, защото вече бях хлътнала. Нашите знаеха за нас и какво в твоя случай, така и в моя, бяха изключително против, което е напълно разбираемо и нормално, но аз държах да си изживея това нещо. И естествено днес малко или много съжалявам - дадох му 3 години от живота си, очаквайки някакъв положителен развой на събитията, но така и не се случи и останах излъгана с пропилени 3 години от кратката си младост. Няма да те съветвам да се разделяш, но прецени много добре какво бъдеще може да имаш с него. 21 години са изключително голяма разлика, не че нашата не беше голяма - 15 години. След като е разведен и с дете, положението е малко по-сложно. Трябва да бъдеш сигурна дали това е твоят човек и дали искаш дългосрочни отношения, брак с него и дете и т.н., за да отстояваш връзката ви пред родителите ти. Ако просто искаш да се позабавляваш и да си го преживееш и след време всеки от вас да поеме по пътя си, също е ок - просто трябва да го обсъдиш с вашите. Сама знам колко ми тежеше на съвестта да бъда с някого, когото любимите ми родители не одобряваха. Виждах как страдат заради мен, а това не е добра опция. Бъди разумна, прецени какво точно искаш и дали това е твоят човек. Пожелавам ти много успехи и всичко най! :) Сърдечни поздрави.
hinari
 
Мнения: 3
Регистриран на: 03 Авг 2015, 17:31

Re: Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Мнениеот MaxiMillion » 08 Сеп 2019, 16:06

hinari написа:Здравей, мило момиче! Пише ти една дама на 28. Преживях подобно нещо като теб, когато бях все още студентка. Аз тогава бях завършваща 4 курс и се записах магистратура и се запознах с човек, който твърдеше, че е на 28, а се оказа на 37, но когато разбрах истината беше твърде късно, защото вече бях хлътнала.

По мое впечатление, хора с подобно поведение са от психически отклонения. Пазете се от тях.
MaxiMillion
 
Мнения: 51
Регистриран на: 27 Яну 2019, 19:23

Re: Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Мнениеот zlati1459 » 06 Ное 2019, 13:01

Здравей, за разлика от другото ти по-скорошно запитване относно евентуалното забременяване от тоалетна хартия , в което се изказах малко по-рязко (евентуално според теб), но не умишлено и не защото обичам да се дразня с хората, тъкмо напротив (някой ден може и да се запознаем и сама да видиш какво представлявам, кой знае ;) ), аз обичам да помагам на хората, просто въпроса ти ми достави истинско смехотворно удоволствие и не можах да се въздържа. Този път искам да ти дам един честен и искрен съвет от жена, която има опит в това отношение и вече ти да си прецениш как да постъпиш. Имах връзка с 23 години по-голям мъж от мен, страхотен като визия, като професия, красноречив, излъскан и с връзки. С 2 деца от 2 различни жени. Голям син , вече пълнолетен и малко ммомиченце на 2 години. В началото всичко беше наред, разходки, почивки и т.н, обаче впоследствие установих очебийния факт, че той постоянно поддържа контакт с бившата си (не физически) а заради детето ходят заедно по магазини, чуват се по телефона, като цяло нормални неща, но редно ли е или не, аз бях доста подразнена от тях. Отделно се появи и липса на време и внимание от негова страна , което допълнително утежняваше ситуацията. В крайна сметка го отрязах и реших, че наситина ще бъде по-добре за мен ако намеря някого, по-близко до моята възраст или поне без деца. Отрязах го. Запитах се какво би се случило и как бих се почувствала след години в разцвета на силите си с пенсионер с 2 деца. Какви ситуации биха се получили, ако имаме и собствени деца и дали ще имаме предвид неговата възраст (48) , те ще бъдат на 20г, а баща им на 70 !!!! Не ми пречат децата му, но просто струва ли си?? и аз бях наивна, преживях доста и вече спрях да бъда. помисли си добре. Ако искаш да се запознаем и малко приятелски чат пиши ми, отскоро имам профил и не съм наясно със съобщенията. Също така съм и медицинско лице, ако имаш интересни въпроси за задаване :Д Нещо ми подсказва, че ще си допаднем...
zlati1459
 
Мнения: 53
Регистриран на: 05 Ное 2019, 10:37

Re: Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Мнениеот mimeto96 » 06 Ное 2019, 20:02

zlati1459 написа:Здравей, за разлика от другото ти по-скорошно запитване относно евентуалното забременяване от тоалетна хартия , в което се изказах малко по-рязко (евентуално според теб), но не умишлено и не защото обичам да се дразня с хората, тъкмо напротив (някой ден може и да се запознаем и сама да видиш какво представлявам, кой знае ;) ), аз обичам да помагам на хората, просто въпроса ти ми достави истинско смехотворно удоволствие и не можах да се въздържа. Този път искам да ти дам един честен и искрен съвет от жена, която има опит в това отношение и вече ти да си прецениш как да постъпиш. Имах връзка с 23 години по-голям мъж от мен, страхотен като визия, като професия, красноречив, излъскан и с връзки. С 2 деца от 2 различни жени. Голям син , вече пълнолетен и малко ммомиченце на 2 години. В началото всичко беше наред, разходки, почивки и т.н, обаче впоследствие установих очебийния факт, че той постоянно поддържа контакт с бившата си (не физически) а заради детето ходят заедно по магазини, чуват се по телефона, като цяло нормални неща, но редно ли е или не, аз бях доста подразнена от тях. Отделно се появи и липса на време и внимание от негова страна , което допълнително утежняваше ситуацията. В крайна сметка го отрязах и реших, че наситина ще бъде по-добре за мен ако намеря някого, по-близко до моята възраст или поне без деца. Отрязах го. Запитах се какво би се случило и как бих се почувствала след години в разцвета на силите си с пенсионер с 2 деца. Какви ситуации биха се получили, ако имаме и собствени деца и дали ще имаме предвид неговата възраст (48) , те ще бъдат на 20г, а баща им на 70 !!!! Не ми пречат децата му, но просто струва ли си?? и аз бях наивна, преживях доста и вече спрях да бъда. помисли си добре. Ако искаш да се запознаем и малко приятелски чат пиши ми, отскоро имам профил и не съм наясно със съобщенията. Също така съм и медицинско лице, ако имаш интересни въпроси за задаване :Д Нещо ми подсказва, че ще си допаднем...


Много благодаря за съвета! Ами наивна съм и вярвам на всякакви неща.... признавам си и май това не е много хубаво, ама съм си такава. :smile: Все още съм с моя приятел и не съм забелязала да ме пренебрегва заради бившата си. С детето естествено се виждат - нямам нищо против. Мисля да пробваме да живеем заедно. Тогава сигурно много неща ще станат ясни... Нашите ще луднат разбира се, но избора си е мой.
mimeto96
 
Мнения: 260
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55


Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта