Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Имам връзка с по-възрастен мъж, а родителите ми не го приемат. Какво да правя?

Мнениеот rossitta » 17 Дек 2012, 15:34

Hefner_love.jpg
Hefner_love.jpg (14.46 KiB) Прегледано 4893 пъти
Дали заради предразсъдъци, повечето хора не приемат връзката на млад жена с доста по-възрастен от нея мъж. Появяват се шушукания, че такава комерсиална връзка се крепи на меркантилност, облага, стремеж към израстване в кариерата и т.н. Защо обаче комплексът на Електра често се среща при избора на нежните половинки и какво те търсят в един застаряващ мачо? Разбира се, за никого не е тайна, че силният пол търси подходящата свежа половинка за леглото си… Наскоро бившият италиански премиер Силвио Берлускони се похвали с годежа си за своята по-млада с близо половин век приятелка, …Кой не би му завидял?
Но тук се питаме за избора на дамите и възможно ли е той да се базира на истинска любов или по - зрелите мъже са предпочитани от по-слабите жени, които се нуждаят от сигурност? Връзката с доста по-възрастен мъж обикновено носи на дамите емоционална и финансова стабилност, но пък между чаршафите може да настъпи засушаване...Дали в „мига на истината", когато съзнаеш, че половинката ти няма сексуалния апетит на 20-годишен, тази стабилност ще те задоволи? Или когато става дума за любов, сексът не е толкова важен? Та нали двете чувства са взаимно свързани…
Как смятате? Дали 28-годишната Франческа, която работа в политическия щаб на експремиера е казала заветното „Да” по облага или по любов?
rossitta

Re: Връзката с по-възрастен мъж– по облага или по любов?

Мнениеот ninars » 17 Дек 2012, 16:36

а Холивуд надпреварата в състезанието „Агнешко" на известните и заможните господа, си е ежедневие. Доколко е приложимо в света на "простосмъртните”... не съм сигурна, но е факт, че все повече жени предпочитат сигурността, пред чувствата. Жалка истина, но пък напълно в крак с днешното потребителско общество …или както се казва „Житието определя битието”
ninars

Мнениеот IVRO » 18 Дек 2012, 12:15

Аз смятам, че разликата в годините не трябва да се пренебрегва. Ако 53 годишен мъж се ожени за някое "малко, сладко коте" на 22 г., сигурно много ще се обичат, но докога? Вечно ли? Пожелавам им го, но не ми се вярва много. Любовта се развива с годините и идва момент, в които разликата във възрастта ще доведе до пречки и различия в приоритетите.
И все пак има и изключения, които доказват, че за любовта няма граници. За мен такова изключение са Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс, които въпреки своята 25-годишна разлика са страхотна двойка. В много интервюта красавицата е казвала, че "разликата в годините има свое очарование”.
IVRO

Мнениеот Siss » 18 Дек 2012, 12:37

Защо всички сме свикнали с правилото, че мъжът трябва да е по-възрастният в една връзка. Не забравяйте и обратното! Ето например екс-звездната двойка Деми Мур и Аштън Къчър, чиято разлика е 15 години и имаха сравнително стабилна връзка.
Siss

Мнениеот Anila » 20 Дек 2012, 21:41

Била съм с мъж,с 14 години по-голям от мен,работеше като беден барман и облага от него нямах никаква.Всичко си беше по-любов,поне при мен,Но наистина все по-често се срещат меркантилни тийнейджърки,ходещи с богати старчоци.Те си знаят най-добре :D :D Сигурно не е лесно
Anila

Мнениеот sunnyr » 25 Мар 2013, 16:33

А каква е идеалната разлика във възрастта за връзка?
sunnyr

Мнениеот djudjanka » 26 Мар 2013, 11:06

Едва ли някой може да отговори на този въпрос. Днес прочетох, че в Холивуд най-стабилните връзки били тези с голяма разлика във възрастта. Тина Търнър е пример за това. Според мен си е късмет да срещнеш подходящ човек. :P
Аватар
djudjanka

Мнениеот IVRO » 26 Мар 2013, 12:25

Така е! Омъжва се за 20 години по - млад от нея мъж. Певицата доказва, че възрастта не е пречка да бъдеш щастлив!
IVRO

Мнениеот pesho » 30 Юли 2013, 12:14

По любов?! Разправяйте го на друг...
pesho

Голямата разлика във възрастта - пречи или помага?

Мнениеот MollyDolly » 28 Окт 2013, 13:05

Запитването ми се отнася и до двата пола!

Преди известно време започнах да излизам с човек, с който имаме голяма разлика във възрастта - 16 години. В много отношенията характерите ни и разбиранията ни си пасват отлично!
За сега всичко е прекрасно, но имам нужда да помисля и за бъдещето си. Искам да се чувствам сигурна, а за толкова малко време, тази сигурност това не може да се осигури.

Добре ще е да ми споделите, ако имате някакъв опит с големите разлики във възрастта, защото съм много объркана!

Според мен, това че е толкова по-голям би могло само да ми помогне. Би могъл да ми служи за опора и да ми дава съвети за неща, през които е преминал и той.

От друга страна, щом не намирам негативи, май съм заслепена. Не разбирам, как би могло да ми попречат подобни отношения?!
А вие как бихте ги оценили? :?
MollyDolly

Следваща

Назад към Приказки по женски