21 Фев 2012, 15:50
shhuus написа:Безименна …
Искам да плача и да изплача океан от сълзи!
Искам да викам, да викам до ранни зори…
Тялото ми безсилно остана, отпуснато плава по разни бурни реки…
Като лист съм отвята, от вихър запиляна по безширни, непознати страни…
Природните сили владеят тялото ми и духа,
тъй като от мене остана само на любовта праха…
Назовете болката ми със име, кръстете я някак,
напишете го после на надгробния ми камък…
/Септември 2009/
Аз
22 Фев 2012, 11:26
Margo написа:Много ми се искаше да се сдържа и да не вляза в словесен двубой, но не се сдържах. Искам да ви помоля, вие будни за знание и култура люде: Моля спрете с този панаир. Нека си уважаваме литературата и поезията и сведем глава пред ония, които ни оставиха завидна литературна история. Разберете ме не е за всеки да реди стихове, преписвайте, плагиатствайте, но за бога спрете да творите шаржове.
22 Фев 2012, 11:28
22 Фев 2012, 11:52
ovagimyan написа:Може би най - добре е, ако се вземат стихове на някой, не просто да се преписват или плагиатстват, а да се поставят с името на поета, защото това е най - силното уважение към литературата и поезията и към човека, който е вложил душата си...
22 Фев 2012, 17:36
Margo написа:Много ми се искаше да се сдържа и да не вляза в словесен двубой, но не се сдържах. Искам да ви помоля, вие будни за знание и култура люде: Моля спрете с този панаир. Нека си уважаваме литературата и поезията и сведем глава пред ония, които ни оставиха завидна литературна история. Разберете ме не е за всеки да реди стихове, преписвайте, плагиатствайте, но за бога спрете да творите шаржове.
22 Фев 2012, 17:44
shhuus написа:Margo написа:Много ми се искаше да се сдържа и да не вляза в словесен двубой, но не се сдържах. Искам да ви помоля, вие будни за знание и култура люде: Моля спрете с този панаир. Нека си уважаваме литературата и поезията и сведем глава пред ония, които ни оставиха завидна литературна история. Разберете ме не е за всеки да реди стихове, преписвайте, плагиатствайте, но за бога спрете да творите шаржове.
Явно не Ви се е искало толкова много, щом ме обиждате по такъв начин. Мога да Ви уверя, че това стихотворение е плод на моите душевни терзания. Всяка дума, която някога съм писала е била изживяна и изстрадана и никога не съм си позволявала да твърдя, че нечий друг труд е мой.
Разбира се, като непрофесионален творец, знам че не на всеки ще се харесат моите стихове. Никога и не съм се стремяла към масово почитание.
Също така и като човек, който обича литературата и най вече поезията, никога не съм се слагала редом до големите имена. Възхищавам се на литературната ни история, но да твърдите че сегашното поколение твори шарж си е жалко. Още повече като цитирате конкретен автор, т.е. мен. И да, аз съм автора на това стихотворение. Може и да не е бляскаво като на Славейков, но има душа в него.
И в отговор на молбата Ви да спрем този панаир, аз бих отговорила: Творете! Не се осланяйте на миналото да ни топли, България има нужда от своите автори, стига е раждала политици и оратори.
22 Фев 2012, 17:46
d_2 написа:Сравнението със Славейков е меко казано неуместно. Глупаво е още някой да се намесва в този спор, но смятам, че проява на много лош вкус някой да се сравнява с ГОЛЕМИТЕ в българската литература.
06 Юни 2012, 15:31
06 Юни 2012, 15:45
07 Юни 2012, 09:16