Правила на форума
Добави отговор

Re: СТИХОВЕТЕ- лек за душата

08 Юни 2012, 11:24

Защо смутено поглед свеждаш,когато срещам твоите очи?
Защо обхваща ме такава нежност и нещо в гърдите ми тежи?
Нима успя да завладееш смутеното преди сърце?
Ах,как мечтая да те имам, макар че още съм дете!

nespodelena liubov.jpeg
nespodelena liubov.jpeg (9.1 KiB) Прегледано 442 пъти

Нима не можеш да отгатнеш, че ти си в нечии мечти,
че всяка нощ едно момиче не може дълго да заспи!
Защо покоя ми тревожиш? Защо ме караш да тъжа?
Защо не мога да разкрия пред тебе своята тъга?

Мариета Ангелова

08 Юни 2012, 14:20

усмивка.jpg
усмивка.jpg (6.85 KiB) Прегледано 441 пъти

Усмихни се ти и когато ти се плаче .

Усмихни се и когато всичко около теб сякаш се руши.

Усмихни се и на мрачното небе ,

и на вятъра студен.

Усмихни се и дори, когато всичко е в тъма

и безиходица дали?

Усмихни се и когато уморен и отчаян

вяра и надежда нямаш напред да продължиш ...

Усмихни се , и аз мога си кажи

Усмихни се , сила събери , главата гордо изправи ...

Усмихни се и все напред върви

Усмихни се ..........

20 Яну 2016, 12:04

По моето скромно мнение поезията не е за всеки и не на всеки му се отдава да реди стихове. Аз съм филолог по образование и честно казано това са много дълбоки води за мен, въпреки че обожавам да чета поезия.

20 Яну 2016, 13:27

Ама разбира се, това че обичаш да четеш в никакъв случай не означава, че можеш да ги пишеш, въпреки че има доста такива случаи, но най-лошото при тях е, че те наистина си вярват! :lol:

21 Яну 2016, 10:26

dessiblond написа:Ама разбира се, това че обичаш да четеш в никакъв случай не означава, че можеш да ги пишеш, въпреки че има доста такива случаи, но най-лошото при тях е, че те наистина си вярват! :lol:

Защо ми се струва, че тези, които си вярват, са доста повече :grin: . Наблюдавам, че всеки, който има такива напъни, се втурнал книжки да издава, а плявата е доста сред тях.

26 Яну 2016, 11:42

Не е ли трудна работа да издадеш книга? :) То макар че с интеренет пространството лесно може да се популяризира някой, а както знаем глупостта е още по-предпочитана. :mrgreen:

26 Яну 2016, 12:02

Lollipop написа:Не е ли трудна работа да издадеш книга? :) То макар че с интеренет пространството лесно може да се популяризира някой, а както знаем глупостта е още по-предпочитана. :mrgreen:

Хич не е трудно :smile: Посъбереш малко парички и си я издадеш за кеф в малък тираж, някои даже не търсят печалба, а само да кажат, че имат издадена книга :smile:

26 Яну 2016, 13:35

iwoni написа:
Lollipop написа:Не е ли трудна работа да издадеш книга? :) То макар че с интеренет пространството лесно може да се популяризира някой, а както знаем глупостта е още по-предпочитана. :mrgreen:

Хич не е трудно :smile: Посъбереш малко парички и си я издадеш за кеф в малък тираж, някои даже не търсят печалба, а само да кажат, че имат издадена книга :smile:

Естествено, те повечето преподаватели по университетите така правят, особено в някои по-тесни специалности, само и само да влязат в играта и да вземат степен.

26 Яну 2016, 15:06

Ако има нещо, което може да ме разболее това са стихове, прочетени бавно, драматично и с желание да покажеш нещо, което липсва :) И което авторът е искал да каже човека. :lol: :lol: :lol:

26 Яну 2016, 16:28

Смятам, че щом успееш да се идентифицираш в дадено произведение, възможно по-точно, то тогава наистина бърка дълбоко в теб, вади онази скрита гняс и започваш един по-красив живот!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7