Няма нищо по хубаво от манекен в леглото. Приятели, познати и непознати да завиждат, когато ме видят под ръка с някой излезнал от реклама за парфюм. Ама от хубавите парфюми, дето крещят и блъскат по решетката на вече затворен магазин. Седнала в лъскава кола, да ме води на масажисти и маникюристи.
Уикендите да ме кара на село да се видя с баби и дядовци и да ми угажда на претенциите. Но какво става, ако по пътя, не дай си Боже, скъсаме ремък?! Дали манекенчето ще се сети да ми вземе чорапогащника или е от мъжете, които викат техници, когато крушката в банята изгори докато си слага гел на косата?
Идеалният мъж всъщност е този, който сам ремонтира контактите вкъщи, лепи тапети и пръска тавана. Когато шкафчето в кухнята скърца сам да го смаже. Ако котлона сдаде багажа да отиде до близкия пазар, да купи плоча и да поправи печката. В събота да е омазан в бензин от колата, а в неделя да сглоби новия рафт за телевизора и вечерта да гледаме заедно НВО и да похапваме вечерята, която съм сготвила на поправената ми печка.
Майстор Тричко, може всичко. Идеалният мъж е този, който се справя с положението в извънредни ситуации. Ако на път за село се счупи педала за газта, вместо да чака пътна помощ, навие ръкави и с тел намерена в багажника да поправи счупеното, за да стигнем на време за топлата вечеря на баба. Този, който не се блъска в гърдите пиейки си бирата в кварталното заведение, а който след работа се връща у дома и целува съпругата си. И отново уикендите да ме води на село, да одруса черешата, да сваря компотите и накрая да ги затвори сръчно. А разбира се дървата за огъня да ги е нацепил той.
Няма нищо по лошо от некадърен манекен членуващ в клуба "Пречат ми ръцете".
Наскоро бях в компания на три жени от различна възраст. И трите омъжени за мъже с вързани ръце. Оплакваха се как на магазина не знаят от кой салам да купят, коя тоалетна хартия да вземат или как на работата му не вървели поръчките и седял с кръстени ръце.
Само моя баща ли готви, когато мама е заета? Само той ли е мъжът, който отива до магазина и се връща с пълна чанта покупки "и маслини, че у нас ги ядат като гърци"?
Идеалният мъж е като татко - ремонтира, поправя, пие ракия и може да пържи яйца.
Нормално е да търся принц, копие на примера ми даден от родителите. Не е задължително да е яхнал бял кон, може и магаренце да подбутва, стига сам да е окосил люцерната, с която го храни. Да пие ракия, която е сварил и да яде доматите, които ми е помогнал да посадя.
Дори да не е човекът, за когото ще се омъжа пак трябва да умее да цепи дърва. Излезли с компания сред природата на къмпинг, не искам гадже размахващо пръст "Това така го направете", а човек който да запали огън. Пък дори и съпруг да ми е, когато си омръзнем след години, защото се случва във всеки брак, той да продължава да е идеалният мъж, който цепи дърва!