Идеалният мъж цепи дърва!

Идеалният мъж цепи дърва!

Мнениеот shhuus » 10 Фев 2012, 12:09

Няма нищо по хубаво от манекен в леглото. Приятели, познати и непознати да завиждат, когато ме видят под ръка с някой излезнал от реклама за парфюм. Ама от хубавите парфюми, дето крещят и блъскат по решетката на вече затворен магазин. Седнала в лъскава кола, да ме води на масажисти и маникюристи.
Уикендите да ме кара на село да се видя с баби и дядовци и да ми угажда на претенциите. Но какво става, ако по пътя, не дай си Боже, скъсаме ремък?! Дали манекенчето ще се сети да ми вземе чорапогащника или е от мъжете, които викат техници, когато крушката в банята изгори докато си слага гел на косата?
Идеалният мъж всъщност е този, който сам ремонтира контактите вкъщи, лепи тапети и пръска тавана. Когато шкафчето в кухнята скърца сам да го смаже. Ако котлона сдаде багажа да отиде до близкия пазар, да купи плоча и да поправи печката. В събота да е омазан в бензин от колата, а в неделя да сглоби новия рафт за телевизора и вечерта да гледаме заедно НВО и да похапваме вечерята, която съм сготвила на поправената ми печка.
Майстор Тричко, може всичко. Идеалният мъж е този, който се справя с положението в извънредни ситуации. Ако на път за село се счупи педала за газта, вместо да чака пътна помощ, навие ръкави и с тел намерена в багажника да поправи счупеното, за да стигнем на време за топлата вечеря на баба. Този, който не се блъска в гърдите пиейки си бирата в кварталното заведение, а който след работа се връща у дома и целува съпругата си. И отново уикендите да ме води на село, да одруса черешата, да сваря компотите и накрая да ги затвори сръчно. А разбира се дървата за огъня да ги е нацепил той.
Няма нищо по лошо от некадърен манекен членуващ в клуба "Пречат ми ръцете".
Наскоро бях в компания на три жени от различна възраст. И трите омъжени за мъже с вързани ръце. Оплакваха се как на магазина не знаят от кой салам да купят, коя тоалетна хартия да вземат или как на работата му не вървели поръчките и седял с кръстени ръце.
Само моя баща ли готви, когато мама е заета? Само той ли е мъжът, който отива до магазина и се връща с пълна чанта покупки "и маслини, че у нас ги ядат като гърци"?
Идеалният мъж е като татко - ремонтира, поправя, пие ракия и може да пържи яйца.
Нормално е да търся принц, копие на примера ми даден от родителите. Не е задължително да е яхнал бял кон, може и магаренце да подбутва, стига сам да е окосил люцерната, с която го храни. Да пие ракия, която е сварил и да яде доматите, които ми е помогнал да посадя.
Дори да не е човекът, за когото ще се омъжа пак трябва да умее да цепи дърва. Излезли с компания сред природата на къмпинг, не искам гадже размахващо пръст "Това така го направете", а човек който да запали огън. Пък дори и съпруг да ми е, когато си омръзнем след години, защото се случва във всеки брак, той да продължава да е идеалният мъж, който цепи дърва!
"Аз-ът е само едно местоимение!"
Аватар
shhuus

Re: Идеалният мъж цепи дърва!

Мнениеот boriskarlov » 10 Фев 2012, 12:28

Има два типа мъже. Единият може с голи ръце да изкачи пиано до 8мия етаж на панелна кооперация. Другият може да плати за това. Ти кой предпочиташ? :lol:
boriskarlov

Мнениеот shhuus » 10 Фев 2012, 12:34

boriskarlov написа:Има два типа мъже. Единият може с голи ръце да изкачи пиано до 8мия етаж на панелна кооперация. Другият може да плати за това. Ти кой предпочиташ? :lol:

Много подло, така представена ситуацията придобива съвсем различен смисъл :D
Аватар
shhuus

Мнениеот d_2 » 10 Фев 2012, 12:36

Не съм съгласна с теб.
Първо:
Понятието "идеален мъже" е индивидуално за всяка жена. Аз лично също смята, че един истински мъж трябва да може да прави много неща, но не бих могла да класифицирам моето мнение, като определен стереотип, който да се отнася за всяка жена. Просто различните жени се впечатляват от различни неща, имат различни потребности и усещания...
Второ:
Не смятам, че мъжете, които цепят дърва, готвят, когато жена е уморена и т.н са изчезнали. Аз лично познавам доста такива. Нещо повече смята, че абсолютно всеки мъж може да свърши това (дори и не толкова добре), стига да държи достатъчно на половинката си.
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Мнениеот nikokolev » 10 Фев 2012, 12:45

Идеални хора няма,няма и идеални мъже.
Но по въпроса за дървата спор няма.Мъжка работа си е.В повечето случай.Някак не е редно да оставим крехките същества да цепят дървата на двора докато ние застройваме супата пред печката.Макар,че и такива картинки се срещат.И в това няма лошо.Важно е хората от време на време да се поставят на мястото на половинката си и да разберат от какво има нужда или от какво не.
nikokolev

Мнениеот Memento » 10 Фев 2012, 12:53

Времената се променят, отдавна това не е идеалът за мъж, сега той трябва да носи пари в къщата, ако носи значи може все нещо да прави. Ако може да плати на някой друг да пренесе пияното защо да губи време и сили той да го прави. Описанието по-скоро подхожда на мачо от 70-те от краен квартал отколкото на един съвременен мъж.
Аватар
Memento

Мнениеот dimitrova_70007 » 10 Фев 2012, 17:52

shhuus написа: И отново уикендите да ме води на село, да одруса черешата, да сваря компотите и накрая да ги затвори сръчно.

Като изключим проявата на "истинско мъжество" при процеса на затваряне на буркани с компоти, бих вметнала, че все пак е важен и методът на приготвянето им, особено ако пък това от своя страна е проява на женственост. Визирам конкретната последователност на действията, а именно - затваряне и после сваряване, а не обратното, както е посочено по-горе. Дано някой мъж не си изгражда стереотип за идеалната жена по това дали прави компоти, че с тази рецепта няма да се класираш в предните редици.
dimitrova_70007

Мнениеот SatanicMalfunctions » 10 Фев 2012, 20:27

shhuus написа:
boriskarlov написа:Има два типа мъже. Единият може с голи ръце да изкачи пиано до 8мия етаж на панелна кооперация. Другият може да плати за това. Ти кой предпочиташ? :lol:

Много подло, така представена ситуацията придобива съвсем различен смисъл :D

Много ясно е поставена ситуацията, хахаххаха.
Изображение
SatanicMalfunctions

Мнениеот Изабел » 10 Фев 2012, 23:09

Memento написа:Времената се променят, отдавна това не е идеалът за мъж, сега той трябва да носи пари в къщата, ако носи значи може все нещо да прави. Ако може да плати на някой друг да пренесе пияното защо да губи време и сили той да го прави. Описанието по-скоро подхожда на мачо от 70-те от краен квартал отколкото на един съвременен мъж.

на същото мнение съм,а що се отнася до черешата и бурканите....нЕмам думи,не си падам по селяни.
Carpe diem!
Аватар
Изабел

Мнениеот shhuus » 11 Фев 2012, 13:38

dimitrova_70007 написа:Като изключим проявата на "истинско мъжество" при процеса на затваряне на буркани с компоти, бих вметнала, че все пак е важен и методът на приготвянето им, особено ако пък това от своя страна е проява на женственост. Визирам конкретната последователност на действията, а именно - затваряне и после сваряване, а не обратното, както е посочено по-горе. Дано някой мъж не си изгражда стереотип за идеалната жена по това дали прави компоти, че с тази рецепта няма да се класираш в предните редици.

Абсолютно си права, но и никъде не съм твърдяла, че аз съм перфектната или идеалната жена. Все още не ми се е налагало да правя зимнина.
А по принцип по отношение на реда, докато съм го писала не си мислих за рецептата, просто исках да постигна ефект на допълване между двойката, като се редуват във вършенето на каквато и да е работа.

SatanicMalfunctions написа:Много ясно е поставена ситуацията, хахаххаха.

Не е така, защото в случая поставяш други критерии. Аз просто исках да обясня, че идеалния мъж, за мен, е този който е сръчен. Който не се плаши от малките препятствия и не чака друг да му свърши работата.
А едно пияно тежи доста, така че се съмнявам да има някой, който да може да си го пренесе сам... Освен Чък Норис :P
Аватар
shhuus

Следваща

Назад към Приказки по женски