Домашни трикове за красиви и гладки крака

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Домашни трикове за красиви и гладки крака

Мнениеот edyakova » 05 Юли 2012, 09:26

Bella написа:Пъпчици? Че какво може да предизвика появата им?

Не мога да кажа. Може би съм търкала прекалено силно, не знам, аз използвах чиста утайка от кафе. Мисля да пробвам все пак и това с морската сол и екстракта от ванилия, но не знам къде се продава екстракт от ванилия. Ако пак ми излезнат, просто няма да използвам утайка от кафе.
edyakova

Мнениеот miki » 09 Юли 2012, 11:51

edyakova написа:
monito написа:И аз искам красиви и гладки крака, но при мен е мисия невъзможна. Имам разширени вени и колкото да си поддържам кожата гладка, тях няма как да ги скрия. Веднъж използвах пилинг за тяло и кожата много ми се зачерви... Чудя се дали домашните ексфолианти ще са подходящи за моите крака и дали въобще е препоръчителен пилинга при разширени вени?

Момичета, това и мен ме подсеща да не би нещо да навредят тези пилинги, защото и аз съм предразположена към разширени вени, майка ми има направо ужасни. Пробвах със содата - аз даже си разбърках содата в малко душ гел, докато стане като гъста паста, че иначе много ми се рони. С утайка от кафе съм пробвала против целулит преди години, но ми се появиха някакви пъпчици и оттогава не съм пробвала.

Не би трябвало да навредят, стига да не загряват и по-скоро биха навредили на вече разширени вени... нямам представа. Най-добре избягвай тези участъци. Аз използвах антицелулитен продукт, който беше загряващ и се оказа, че е напълно противопоказен за мен, защото имам разширени вени. И при нас е наследствено - баба, майка, сестра ми, аз, всички сме в кюпа :? Затова ходя все с дълги поли и рокли, но това не означава, че не поддържам краката си красиви и гладки :mrgreen:
miki

Мнениеот mimeto » 10 Юли 2012, 13:47

Такааа, хубави съвети сте написали, но ако някой може да ми каже начин да си омекотя космите по краката ще съм му много благодарна. От бременността направо... много ми растат и са адски твърди. Дали е от витамините, които пия? Косата ми също се сгъсти и стана една такава лъскава, но краката са ми просто ужасни, хем използвам епилатор, а не ги бръсна... Помагайте, че положението е трагично :mrgreen:
mimeto

Мнениеот eveline » 20 Юли 2012, 11:26

mimeto написа:Такааа, хубави съвети сте написали, но ако някой може да ми каже начин да си омекотя космите по краката ще съм му много благодарна. От бременността направо... много ми растат и са адски твърди. Дали е от витамините, които пия? Косата ми също се сгъсти и стана една такава лъскава, но краката са ми просто ужасни, хем използвам епилатор, а не ги бръсна... Помагайте, че положението е трагично :mrgreen:

По-скоро е от хормоните, не от витамините :) Временно явление, не се притеснявай, защото след като родиш всичко ще си дойде по старому. При мен беше обратния вариант и почти не ми растяха косми :mrgreen: Аз винаги се епилирам след баня, защото тогава порите се разширяват и косъмчетата излизат по-лесно. След това задължително използвам лосион за тяло. Има и един крем, който се нанася след епилация и намалява растежа на космите, но се съмнявам, че ще можеш да го използваш докато си бременна :roll:
eveline

Мнениеот teddy » 29 Юли 2012, 11:31

Момичета, горещо ви препоръчвам да си направите домашен ексфолиант с мед и утайка от кафе - уникален е! Не съм използвала точни пропорции и го забърках на око, но трябва да ви кажа, че ефектът му е наистина страхотен, защото кожата става много гладка и мека. Подходящ е за цялото тяло, като аз наблягам повече на бедрата или там, където има целулит. Нанасяйте с много леки и нежни движения, след което изплакнете с хладка вода.

honey-coffe-piling.jpg
honey-coffe-piling.jpg (4.63 KiB) Прегледано 1486 пъти
teddy

Мнениеот Niko » 30 Юли 2012, 14:12

teddy написа:Момичета, горещо ви препоръчвам да си направите домашен ексфолиант с мед и утайка от кафе - уникален е! Не съм използвала точни пропорции и го забърках на око, но трябва да ви кажа, че ефектът му е наистина страхотен, защото кожата става много гладка и мека. Подходящ е за цялото тяло, като аз наблягам повече на бедрата или там, където има целулит. Нанасяйте с много леки и нежни движения, след което изплакнете с хладка вода.

honey-coffe-piling.jpg

Искам да те попитам ти с гъба ли ексфолираш или просто с ръка? И става ли за кожата на ръцете тъй като след епилация косъмчетата не могат да излязат и ми се образуват подкожни пъпчици, които се махат само с ексфолиант.
Niko

Мнениеот Ваня_13 » 03 Авг 2012, 11:28

За четох се в постовете за пилинг с кафе и не мога да не коментирам по темата. Смятам,че на всяка жена е известно, че пилинга е приятна процедура за премахване на мъртвите клетки от лицето и тялото.Не винаги готовите маски за подходящи за вашата кожа, но използването на природни продукти не само вършат чудесна работа, но и са поносими за почти всеки тип кожа.
И така, нека да поговорим за пилинга- той може да бъде различен с различна интензивност - дълбок, среден или повърхностен.
Пилинга с кафе е изключително полезен за кожата тъй като освобождава порите от потта, частиците прах и мръсотия не позволяват на кожата да диша свободно и да насища всяка клетка с кислород. Редовното почистване на кожата я изглажда и й придава здрав вид и цвят. Съставките на кафето влияят благотворно на кожата :
* кофеин – той-тонизира кожата и активизира обменните процеси в нея;
* витамини и аминокиселини – подобряват здравословното състояние и външния вид на кожата;
* белтъчини, мазнини и въглехидрати – те подхранват допълнително кожата.
За това пилинга с кафе помага срещу целулит и наднормено тегло. Процедурата е своеобразна ароматерапия, и се дължи на приятния аромат на кафето. Опитайте и ще се убедите, че кафето е не само незаменим начин да събуждане сутрин,но и дарява на кожата свежест, здраве и приятен аромат.
Ваня_13

Мнениеот Kremiliya » 04 Дек 2014, 13:08

Mежду другото ако използвате и захар в домашния скраб ефекта е много добър :)
Аватар
Kremiliya

Предишна

Назад към Домашен лекар