Домашни трикове за красиви и гладки крака

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Домашни трикове за красиви и гладки крака

Мнениеот eleonora » 22 Юни 2012, 15:55

Момичета, хайде да си споделяме тук какви трикове прилагаме вкъщи, за да изглеждат краката ни гладки и красиви. Все пак лятото дойде, а с него и късите поли, и панталонки, а не вярвам някоя от вас да иска да изложи на показ сухата си, загрубяла кожа. Запретвайте ръкави и си забъркайте следния вълшебен ексфолиант за крака:

Необходими продукти
1 ч.ч. и 1/2 утайка от кафе
1/4 ч.ч. морска сол
1 с.л. зехтин
4 капки екстракт от ванилия

beautiful_legs.jpeg
beautiful_legs.jpeg (5.84 KiB) Прегледано 9941 пъти

Начин на приготвяне
В подходящ съд разбъркайте всички съставки до получаването на еднородна смес и поставете в хладилника. Колкото по-дълго престои, толкова по-добре.
Преди да си вземете душ е необходимо леко да затоплите сместа, след което започнете да ексфолирате краката с леки кръгови движения. Наблегнете на по-проблемните места и изплакнете обилно с вода. Не забравяйте хидратиращия крем и ефектът ще е налице.
Сега е ваш ред ;)
eleonora

Re: Домашни трикове за красиви и гладки крака

Мнениеот mimeto » 22 Юни 2012, 16:23

Аз си ексфолирам краката със сода, защото от епилатора имам доста врастнали косъмчета. Кожата става много мека, а косъмчетата си излизат без проблем и след това ги почиствам. Лосиона след баня е задължителен, а понякога нанасям и крем, ако кожата ми е прекалено суха.
mimeto

Мнениеот the princess » 23 Юни 2012, 10:57

eleonora написа:Момичета, хайде да си споделяме тук какви трикове прилагаме вкъщи, за да изглеждат краката ни гладки и красиви. Все пак лятото дойде, а с него и късите поли, и панталонки, а не вярвам някоя от вас да иска да изложи на показ сухата си, загрубяла кожа. Запретвайте ръкави и си забъркайте следния вълшебен ексфолиант за крака:

Необходими продукти
1 ч.ч. и 1/2 утайка от кафе
1/4 ч.ч. морска сол
1 с.л. зехтин
4 капки екстракт от ванилия

beautiful_legs.jpeg

Начин на приготвяне
В подходящ съд разбъркайте всички съставки до получаването на еднородна смес и поставете в хладилника. Колкото по-дълго престои, толкова по-добре.
Преди да си вземете душ е необходимо леко да затоплите сместа, след което започнете да ексфолирате краката с леки кръгови движения. Наблегнете на по-проблемните места и изплакнете обилно с вода. Не забравяйте хидратиращия крем и ефектът ще е налице.
Сега е ваш ред ;)

Наистина много интересна и полезна тема, аз също имам много врастнали косъмчета,макар,че не се епилирам, но вероятно кожата ми е по дебела на места и не могат да избият новите косъмчета. Това за утайката от кафе съм го чувала, но за морска сол и зехтин не бях. Мисля да пробвам и ще споделя впечатленията си ;)
the princess

Мнениеот edyakova » 23 Юни 2012, 11:10

Ще я пробвам първата рецепта, че и аз имам проблем с врастналите косъмчета.
edyakova

Мнениеот tsoneva » 25 Юни 2012, 11:13

edyakova написа:Ще я пробвам първата рецепта, че и аз имам проблем с врастналите косъмчета.

Като ексфолианти за крака може да използвате още - сол /морска или английска/, кафява захар, овесено брашно, трици и т.н. Хубаво е към тях да се прибавят и подхранващи, етерични масла, които няма да позволят кожата да се раздразни.
И тъй като морската сол действа добре при целулит, ви препоръчвам следния пилинг:

piling_morska sol.jpeg
piling_morska sol.jpeg (4.43 KiB) Прегледано 9894 пъти

Пилинг за крака с морска сол:
Смесвате 1 ч.ч. морска сол с 1/2 ч.ч. студена вода и съм тях прибавяте 2 капки лавандулово масло. Разбърквате добре съставките и при необходимост добавяте още, като сместа не трябва да бъде нито прекалено твърда, нито прекалено течна. След като домашният пилинг е готов, започнете да го нанасяте върху краката и ходилата с кръгови масажни движения. Изплакнете с хладка вода и нанесете подхранващо мляко.
tsoneva

Мнениеот mecana » 26 Юни 2012, 13:55

edyakova написа:Ще я пробвам първата рецепта, че и аз имам проблем с врастналите косъмчета.

Аз си правя пилинг на краката преди да започна процедурата по тяхното обезкосмяване и така косъмчетата много по-малко се обръщат навътре. Винаги първо влизам в банята и най-малко след 10 минути започвам да ги ексфолирам, след което подсушавам и се захващам с епилатора. За пилинга използвам утайка от кафе, защото вкъщи сме с кафе машина и имам материал :mrgreen: Масажирам много внимателно, без да натискам, защото веднъж така се бях подредила, че... Пък и така се боря с целулита и съчетавам двете неща в едно действие ;)
mecana

Мнениеот monito » 29 Юни 2012, 11:42

И аз искам красиви и гладки крака, но при мен е мисия невъзможна. Имам разширени вени и колкото да си поддържам кожата гладка, тях няма как да ги скрия. Веднъж използвах пилинг за тяло и кожата много ми се зачерви... Чудя се дали домашните ексфолианти ще са подходящи за моите крака и дали въобще е препоръчителен пилинга при разширени вени?
monito

Мнениеот the princess » 30 Юни 2012, 15:29

Момичета пробвах го това със солта, но не с едра, а с най-обикновена сол, наистина ми станаха гладки краката и цялото тяло де. Солта има и антисептичен ефект, ако имаш обриви или малки ранички солта спомага по-бързо да заздравеят. Препоръчвам да пробвате, евтино и ефективно е.
the princess

Мнениеот edyakova » 02 Юли 2012, 21:59

monito написа:И аз искам красиви и гладки крака, но при мен е мисия невъзможна. Имам разширени вени и колкото да си поддържам кожата гладка, тях няма как да ги скрия. Веднъж използвах пилинг за тяло и кожата много ми се зачерви... Чудя се дали домашните ексфолианти ще са подходящи за моите крака и дали въобще е препоръчителен пилинга при разширени вени?

Момичета, това и мен ме подсеща да не би нещо да навредят тези пилинги, защото и аз съм предразположена към разширени вени, майка ми има направо ужасни. Пробвах със содата - аз даже си разбърках содата в малко душ гел, докато стане като гъста паста, че иначе много ми се рони. С утайка от кафе съм пробвала против целулит преди години, но ми се появиха някакви пъпчици и оттогава не съм пробвала.
edyakova

Мнениеот Bella » 03 Юли 2012, 15:41

edyakova написа:
monito написа:И аз искам красиви и гладки крака, но при мен е мисия невъзможна. Имам разширени вени и колкото да си поддържам кожата гладка, тях няма как да ги скрия. Веднъж използвах пилинг за тяло и кожата много ми се зачерви... Чудя се дали домашните ексфолианти ще са подходящи за моите крака и дали въобще е препоръчителен пилинга при разширени вени?

Момичета, това и мен ме подсеща да не би нещо да навредят тези пилинги, защото и аз съм предразположена към разширени вени, майка ми има направо ужасни. Пробвах със содата - аз даже си разбърках содата в малко душ гел, докато стане като гъста паста, че иначе много ми се рони. С утайка от кафе съм пробвала против целулит преди години, но ми се появиха някакви пъпчици и оттогава не съм пробвала.

Пъпчици? Че какво може да предизвика появата им?
Аватар
Bella

Следваща

Назад към Домашен лекар