Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
20 Яну 2015, 11:08
Винаги преди, така съм чувала, така и правя а и така ми е по-вкусно, когато се нахраня не обичам да хапвам нищо сладко
20 Яну 2015, 11:27
Kaya написа:Винаги преди, така съм чувала, така и правя а и така ми е по-вкусно, когато се нахраня не обичам да хапвам нищо сладко

Смятам, че си от малкото изключения, на които не им се хапва нищо сладко след хранене, да си призная аз обичам да хапвам плодове по всяко време и го правя преди вечеря, като малко или много ме засища и половин порция ми е предостатъчна, но след хранене не мога да им устоя

въпреки че май не е много полезна тази практика
20 Яну 2015, 12:25
Ние винаги хапваме повече плодове вечер, през целия ден детето особено няма тази възможност, хапва някой друг плод в градината и само толкова, не му остава време да си хапне добре плодове. Давам му обаче винаги преди храна - сутрин като стане яде винаги някакъв плод - банан, ябълка, мандарина и вечер още с прибирането - мие ръцете и отива над купата с плодове да си избира
07 Окт 2015, 12:48
Harmony написа:Kaya написа:Винаги преди, така съм чувала, така и правя а и така ми е по-вкусно, когато се нахраня не обичам да хапвам нищо сладко

Смятам, че си от малкото изключения, на които не им се хапва нищо сладко след хранене, да си призная аз обичам да хапвам плодове по всяко време и го правя преди вечеря, като малко или много ме засища и половин порция ми е предостатъчна, но след хранене не мога да им устоя

Определено не е полезна, но все пак е май е по-добре да се ядат плодове като цял, защото много хора избягват да ги ядат, да най-малкият им проблем е дали са ги яли преди или след вечеря

Иначе мен плодовете изобщо не ме засищат, ям ги защото са полезни и съм наясно с положителните им свойства, които имат над организма.

Ако е въпрос на вкус няма да си отхапя и парче ябълка.
07 Окт 2015, 13:34
Kaya написа:Harmony написа:Kaya написа:Винаги преди, така съм чувала, така и правя а и така ми е по-вкусно, когато се нахраня не обичам да хапвам нищо сладко

Определено не е полезна, но все пак е май е по-добре да се ядат плодове като цял, защото много хора избягват да ги ядат, да най-малкият им проблем е дали са ги яли преди или след вечеря

Иначе мен плодовете изобщо не ме засищат, ям ги защото са полезни и съм наясно с положителните им свойства, които имат над организма.

Ако е въпрос на вкус няма да си отхапя и парче ябълка.

наистина ли, не бях чувала за човек, който да не обича плодове, камо ли ябълки...
07 Окт 2015, 19:38
Винаги ям плодовете между основните хранения. В моя случай това означава, че ям плодове два пъти на ден - като втора сутрешна закуска и като следобедна закуска. Никога за десерт.
Има сериозно научно обяснение защо не бива да смесваме плодове с другата храна - в стомаха те се преработват изключително бързо и преминават нататък. Приети на гладно, те са истинска "четка" за организма. Почистват и детоксикират. Ако останат в стомаха по-дълго време (защото там вече има и друга храна, която има по-дълъг период на обработка) настъпват ферментационни и гнилостни процеси, които пречат на правилната преработка на останалата храна. В резултат нищо не е смляно както трябва, полезните вещества от храната не се усвояват качествено, образувала се е неприятна ферментирала каша в стомаха, която затруднява неговата работа, както и работата на останалите органи от храносмилателния тракт.
08 Окт 2015, 06:39
Модата на плодовете след вечеря е от идеята да се хапне нещо сладко след ядене. : Не знам даже как хората имат сили за това, но го правят.

И аз предпочитам да си ям плодовете самостоятелно, защото най-мразя като се нахраня с нещо вкусно и после бързо да го затапя с друго

Удоволствието ми се губи.
09 Окт 2015, 10:21
Разбира се, че преди

първо плодовете, след това суровите зеленчуци иии... в такъв момент на 80% си се заситил, евентуално някакъв белтък и протеин и си готов нахранен
09 Окт 2015, 11:47
Задължително преди трябва да се ядат плодовете, никога не ям плодове за десерт, Yunona e обяснила много добре защо не бива да се прави.
12 Окт 2015, 14:51
Ям плодовете преди да седна да ям, главно защото от тях огладнявам.

И ако съм се наял и изям 1 ябълка трябва пак да сядам на масата с основното.