Това ми напомни на един виц и не мога да не го споделя: Пълна жена отива при диетолог и го пита как да отслабне. -Яж само плодове и зеленчуци, отговаря той - Преди или след ядене, пита жената А по темата...смятам, че и преди, и след все е от полза
Smilqna написа:Ако не се лъжа съм чела че плодовете се хапват 30 - 40 минути преди основната храна.
Точно това е правилният начин плодовете да се консумират преди основната храна.Защото се усвояват по лесно хранителните вещества,улесняваме храносмилането и предотвратяваме ферментацията.Задължително трябва да има интервал от плода до другата храна.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
Преди хранене...Забелязали ли сте, че след като изядем една ябълка...изпитваме глад? Плодовете съдържат лимонена, млечна, янтарна и ябълчена киселина. Ако човек е с повишена киселинност на стомаха и изяде една ябълка на гладно, се създават условия за отделяне на по - голямо количество стомашен сок за храносмилане и стомахът, естествено, си търси работа.
И аз съм чела, че плодовете трябва да се консумират около половин час преди другата храна и никога след това. А най-добре е ако до обяд ядем само плодове, но това не всеки може да понесе.