СВЕКЪРВАТА - ВИДОВЕ И ПОДВИДОВЕ :)

Re: СВЕКЪРВАТА - ВИДОВЕ И ПОДВИДОВЕ :)

Мнениеот сиско » 30 Ное 2011, 00:40

От какво се преместихме да живеем при моите родители и отказвам всякаква форма на контакт с нея - по-добре. И все пак индиректно ми се мъчи да ми вдига кръвното.
сиско

Мнениеот valiart » 30 Ное 2011, 01:28

сиско написа:От какво се преместихме да живеем при моите родители и отказвам всякаква форма на контакт с нея - по-добре. И все пак индиректно ми се мъчи да ми вдига кръвното.

аауууу, страшна работа е значи. и какво толкова има да дели с тебе освен благоверният й син;)
Аватар
valiart

Мнениеот radowen » 30 Ное 2011, 12:15

Абе и аз не мога да се похваля с добри отношения със свекървата напоследък, но мнението ми е, че колкото и идеална да е една свекърва - живеете ли заедно - рано или късно става АД! Конфликт между поколенията!
А пък всяка жена е бъдеща свекърва /или тъща/!
radowen

Мнениеот hera_00 » 30 Ное 2011, 12:22

Аз пък искам да кажа, че моята кандидат свекърва е уникална жена. Страхотна е. Наистина съм много привързана към нея. Никога не се е случвало някак да ме злепостави или да бъде причина за скандал. Така че ако трябва да обобщя свекървите са като мъжете - всички изглеждат еднакви, но трябва да ги опиташ, за да разбереш... :twisted: :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Съветът е форма на носталгия. Даването му е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и да го възстановиш за повече, отколкото то струва.
Аватар
hera_00

Мнениеот Devora » 08 Фев 2012, 09:59

Хора аз имам златна свекърва...да ми е жива и здрава..от 10 години съм с мъжа си и нито веднъж не сме се скарали със свекърва ми..От както родих я взехме да живее с нас да ни помага..гледа ми детето,чисти,готви и още какво ли не..Гледа ме повече и от майка..И освен това ми е добър съюзник срещу мъжа ми :lol:
Не знам обаче ако се пусне тема за снахите какви ще са отзивите :D
Devora

Мнениеот rositka » 10 Фев 2012, 16:11

Истински се надявах моите отношения със свекърва ми да са добри.Винаги съм се възхишавала на хора които поддържат едни добри взаимоотношения,но уви. Правейки непрестанни опити да не обръщам внимание на нещата и думите които ме дразнят идва момент в който чашата прелива.Незнам дали защото много търпях и понасях ,това се превърна в навик за нея.Мисля си ,че всичко е до манталитет :roll:
rositka

Мнениеот shhuus » 10 Фев 2012, 16:20

Смея да твърдя, че с майката на приятеля ми нямам никакви проблеми. Разбирам се както с нея, така й с баба му. Готвим заедно, разменяме рецепти и постоянно ме канят на гости. Ако не е само привидна обич, то значи съм сполучила на бъдеща свекърва.

Но пък една приятелка имаше свекърва кошмар. То това не бяха подмятания и обиди, то не бяха скандали и директни заплахи.
Не разбирам майките, които не одобряват избора на синовете си. В крайна сметка, колкото и неразбран човек да е момичето, то трябва да я уважават поне заради сина си.

Но хора има всякакви.
"Аз-ът е само едно местоимение!"
Аватар
shhuus

Мнениеот Silvi » 16 Фев 2012, 11:55

Според мен майката на любимия е толкова лоша, колкото и позволи той. Ако тя е непривично, груба и несъобразителна, той е човека, който трябва да и запуши устата. Ако се създаде конфликт между вас двете той няма право да взема страна в спора ви. Не може да си изкривим душата и да не си признаем, че в основата на всеки конфликт стоят стереотипите. Ако подходим с търпение и положителна нагласа, може да се създаде по-топла и приятна връзка с майката на любимия.
Silvi

Мнениеот ogi-smile » 16 Фев 2012, 15:49

Защо борбата между снаха и свекърва е толкова епична, ожесточена, но за сметка на това безкрайна!Психолозите са наясно: майката е първообраза на жената в мъжкото съзнание. Дори и да не си дава сметка, всеки мъж подсъзнателно търси съпруга, която да отговаря на представата му за жената-майка, а тази представа се изгражда в детството. Съвсем закономерно е в брака да се търсят такива модели на поведение, каквито е демонстрирала майката по отношение на семейното огнище: тя е оформила вкуса на детето си, създала му е критерии за добра домакиня, добра майка, добра съпруга. Дори и синът да не се разбира с майка си и между тях да има непримирими противоречия и конфликти - не се заблуждавайте: подсъзнателно той ви сравнява с нея.
Правило Първо: В никакъв случай не се опитвайте да му противоречите - просто приемете т.н. "швейцарска стратегия" - пълен н-е-у-т-р-а-л-и-т-е-т.
Правило Второ: Наивно и безполезно е да се стремите да се съюзявате със свекърва си срещу собствения си съпруг. След време той може да прости на майка си за обявената война, но не и на вас - вие си оставате предател! Освен това, особено ако е единствен син, - той може да се почувства пренебрегнат, изоставен, необичан и..... да потърси любов (не майчина, разбира се) на друго място.Правило трето: Още по-наивно е да се опитвате да злепоставяте или дисквалифицирате жената, която му е пяла приспивни песни, превързвала е раните му, аплодирала е младежките му успехи и е посрещала с усмивка и снизхождение провалите му. На това поле вие не можете да й бъдете конкуренция! Все пак човек има само една майка (.... и би могъл да има няколко съпруги.).Правило Четвърто: Ако нещо в нейното поведение ви дразни - най-добре е още в началото на брака да сложите картите на масата и да регламентирате отношенията си нея: мирно съвместно съществуване, без намеса в локалните междусъпружески войни, грижи и съвети - при поискване.Вие трябва да сте наясно, че брачният живот не тече с равното темпо на рейв-парти. И когато брачната помпа започне да засмуква пясък - много често свекървата се явява в ролята на "синя каска". Искате или не, водена от личен опит, добри намерения и страст, тя се опитва да "помага" т.е. да решава споровете между двама ви. Ето, това не трябва да се допуска! Но не се опитвайте да я отстраните от полесражението със словесни престрелки или безмълвни блокади. Когато вярват в правотата на мисията си - свекървите са сплотена бойна група и тежко ви, ако вашата се окаже водач на отряд за бързо реагиране - влиза първа и крещи!Скандали, в които двете страни се държат като хора, които цял месец са били на сурово месо, не вещаят мирен изход.
Всъщност свекървата може да бъде много полезна - да полива цветята докато ви няма, да напазари и изпере, да сготви за празника.
Аватар
ogi-smile

Мнениеот teddy » 08 Мар 2012, 14:49

Много ме развесели тази темичка :D
Аз пък много се разбирам с моята свекърва! Може би, защото живеем отделно, но определено не съм имала проблеми с нея. Не, че не се дразня от някои неща, но няма перфектни хора - всеки си има трески за дялане, че дори и снахите :lol: Имаме дъщеричка и дават мило, и драго за нея, помагат ни с каквото могат и никога не са се месили в отношенията ни. Явно имам късмет!
teddy

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски