Правила на форума
Добави отговор

Re: СВЕКЪРВАТА - ВИДОВЕ И ПОДВИДОВЕ :)

28 Дек 2012, 15:29

Ето един късмет за новогодишната баница по темата: "Свекървата да е мълчалива, мъжът ти да е работлив и да не пита къде му харчиш заплатата!"

29 Дек 2012, 16:15

Засега добри, но се виждаме рядко- един път в годината стига. Чуваме се в месеца по веднъж.
Тя си пада от малко нетактичните свекърви и вече се убедих от отношението й към мен, че ако има проблем, винаги "чуждото" дете е виновно. Пък и ми беше казала нещо обидно преди време, което не знам с колко учтиво държание трябва да компенсира.

05 Яну 2013, 16:56

Едно забавно стихче от мен. :D

Монолог на една свекърва

Главата ми нещастна пак ме цепи,
понякога си мисля - ще се мре!
Лекувам я с илачи - цели шепи
и въпреки това не съм добре.

Снахичката - о, Боже, милост прося -
синчето златно ми опропасти.
Нещастникът пък на ръце я носи,
не вижда в нея грешки, ни вини.

А тя, без извинение, е @#@#
и трябва да се върже на синджир.
Да секне всичко лошо, що се случва
и в къщата ни да настъпи мир!

Пък гледаш я - на вид овца е съща,
но нравът й по-лош от на оса!
Опитва се да командари в къщи
и всички ни да води за носа.

И що магии правих да миряса...
Какви ли билки пък не й варих -
дюшекът от отварите мухляса...
От магарица мляко я гостих...

До днес не зная, дявол да го вземе,
проблемът сложен как ще го реша?
Идеи, ако имате - приемам! -
и болката дано си утеша!

автор: Ringo

12 Дек 2013, 18:15

Отношенията между снаха и свекърва могат да бъдат по-лесни,ако и двете жени са открити и честни!Аз не случих на свекърва,нейната ревност към сина и я подтикна да прави толкова мръсотии по подмолен начин.Ако не бях толкова наивна в началото и бях разбрала с какво чудо имам работа,отношението ми щеше да е доста различно,а аз споделях с нея всичко,което тя после използваше срещу мен.Толкова злоба не бях виждала от една майка,вместо да се радва на щастието на сина си,тя се чуди как да привлече внимание,това е най-големия и проблем - липсата на внимание.Искрено се надявам един ден да не заприличам на нея и да не преча на моето момче да живее спокойно с избраната от него жена.Преди да се омъжа,мислех,че ще успея да имам добри отношения със свекърва си,но не съм знаела,че ще ми се падне толкова елементарна и злобна жена.

13 Дек 2013, 15:07

joy_333 написа:Отношенията между снаха и свекърва могат да бъдат по-лесни,ако и двете жени са открити и честни!Аз не случих на свекърва,нейната ревност към сина и я подтикна да прави толкова мръсотии по подмолен начин.Ако не бях толкова наивна в началото и бях разбрала с какво чудо имам работа,отношението ми щеше да е доста различно,а аз споделях с нея всичко,което тя после използваше срещу мен.Толкова злоба не бях виждала от една майка,вместо да се радва на щастието на сина си,тя се чуди как да привлече внимание,това е най-големия и проблем - липсата на внимание.Искрено се надявам един ден да не заприличам на нея и да не преча на моето момче да живее спокойно с избраната от него жена.Преди да се омъжа,мислех,че ще успея да имам добри отношения със свекърва си,но не съм знаела,че ще ми се падне толкова елементарна и злобна жена.

Ами аз вече съм свекърва, за радост, не - свекървище! Та, едно време си спомням и с моята сме имали доста разправии, но с игнориране (и от страна на мъжа ми) успяхме да се преборим с нея!

07 Апр 2014, 14:38

От моите наблюдения- АКО СЛУЧИШ НА СВЕКЪРВА, ТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЯМА ДА СЛУЧИШ НА СВЕКЪР.
Свекърва ми беше страхотна жена. Разбирахме се перфектно бях й като дъщеря. Свекъра обаче е ... като за две свекърви. Горе в едно мнение има две фази той е във фаза две. "Малка кучко изчезни от живота на сина ми" Никакви съвети не помагат при крив човек. Има едно правило. кривото дърво оправия има, но кривия човек не можеш го изправиш.

07 Апр 2014, 14:39

Още, когато се запознах със свекърва ми, тя ми каза- Здравей. Аз знам, че никога няма да сме в добри отношения и да се разбираме, но.... Тогава бях на 17 години и се чудех тази жена за какво ми говори. Е, малко по-късно разбрах. Но тези думи винаги са останали в мен . Мисля, че именно свекърва ми е виновна за безразличното ми отношение сега към нея.Имаше период в живота ми, когато се налагаше да живееш заедно, но не в нейната къща. Скандалите бяха ежедневие. Какви ли не думи съм чувала от рода на това, че като мехванела за косата и щяла да измете пода с мене и тем подобни. Е как да го уважаваш това същество...

07 Апр 2014, 15:34

Аз съм част от едни противни отношения аз кандидат-снаха и свекървещица и ме е срам от това. Никога не съм мислела че може да ми се случи или че хората може да са в такова неразбирателство......но фактите са други.
1. бърка ми се във всичко -от цвета на косата и подправките в манджата, до дългосрочните плановете за деца и живот
2. дава преценки на мойте родители без да ги познава (включва обиди)
3. очаква материални облаги от мен и не го крие (как така нямам апартамент и защо не си купя)
4.любопитства по отношение на заплатата ми (колко точно получавам)
5. когато гледам тв идва и ми казва кое точно да гледам в този момент и на кой канал да се прехвърля
6. очаква да превъзпитам сина й и да възпитам у него неща, който тя не е могла за 45г
7. ако случайно излезем с нея, трябва да съобразим ангажиментите й, които никнат като гъби.
8. очаква да чистя, пера, готвя наравно с нея, дори повече...без да съжителстваме заедно.
9. и всичко това завършва с "молбата" да не ходя повече в тях.
10. въпреки от 1 до 9 аз се държа мило, любезно и възпитано и на всички празници я зачитам и лоша дума не съм казала в нито един момент на нея , а и на сина й за нея....
Всичко това при положение, че като дете съм била свидетел на прекрасните взаимоотношения на майка ми и свекърва й (баба ми), която дори на смъртния си одър искаше не синовете , а майка ми до себе си.

08 Апр 2014, 14:54

VUL6EBNICA написа:Аз съм част от едни противни отношения аз кандидат-снаха и свекървещица и ме е срам от това. Никога не съм мислела че може да ми се случи или че хората може да са в такова неразбирателство......но фактите са други.
1. бърка ми се във всичко -от цвета на косата и подправките в манджата, до дългосрочните плановете за деца и живот
2. дава преценки на мойте родители без да ги познава (включва обиди)
3. очаква материални облаги от мен и не го крие (как така нямам апартамент и защо не си купя)
4.любопитства по отношение на заплатата ми (колко точно получавам)
5. когато гледам тв идва и ми казва кое точно да гледам в този момент и на кой канал да се прехвърля
6. очаква да превъзпитам сина й и да възпитам у него неща, който тя не е могла за 45г
7. ако случайно излезем с нея, трябва да съобразим ангажиментите й, които никнат като гъби.
8. очаква да чистя, пера, готвя наравно с нея, дори повече...без да съжителстваме заедно.
9. и всичко това завършва с "молбата" да не ходя повече в тях.
10. въпреки от 1 до 9 аз се държа мило, любезно и възпитано и на всички празници я зачитам и лоша дума не съм казала в нито един момент на нея , а и на сина й за нея....
Всичко това при положение, че като дете съм била свидетел на прекрасните взаимоотношения на майка ми и свекърва й (баба ми), която дори на смъртния си одър искаше не синовете , а майка ми до себе си.

Рано или късно човек попада в подобно положение, освен ако не сте в добри, но искрено добри отношения със свекървата! В момента при нас (а моята свекърва) се усеща ужасно напрежение, непрестанно, но е спотаено, никой нищо не казва, но това ме влудява, а когато питам мъжа ми, той казва, а не бе нищо не съм забелязал :shock: или пък другото, а остави я, тя си е такава :shock: !
Затова сме на принципа колкото по-далече толкова по-добре и без това и сина й не я понася, за сметка на това сме "длъжни" да присъстваме на всеки празник у тях, т.е. да ни го развали :cry: :evil: Ноо... дишаме дълбоко и режем до кокал :mrgreen:

28 Апр 2014, 15:30

Моята не е лоша добра жена е,но с мъжа ми искаме да си купим къща и не скат да ни помогнат финансово.
Викат че той ще бъдел заврян зет,ако живеем отделно.
Но заврян зет ако той дойде да живее у дома.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6