04 Ное 2011, 11:15
bubulina написа::D не никак даже не съм мъжкарана. Но и вие мъжете, или айде повечето от вас са си женчовци

хахаха, абсолютно съм съгласна!
07 Фев 2012, 18:53
valiart написа:Хайде дами, да не се правим на голямата работа тук. Ясно е, че не е нашето амплоа това с шофьорлъка. Не мога да си представя една жена да върти колата, да свирят гуми и всякакви такива каскадьорски работи. Определено на мъжете по им отива

кой ти говори за каскадни изпълнения...
аз използвам кола за удобство за ходене на работа,покупки...
признавам си че когато бях млада отивах на магистралата и там си изръсвах адреналина на макс,но откакто въведоха ограничения и на магистралите,а и вече по-мъдрях се спрях с тези дивотии.
08 Фев 2012, 09:41
След моя шоф.курс, си мислих че никога няма да се кача да карам кола, беше кошмарно, от лошо най-лошото. Бях намразила всичко което беше свързано с автомобили, пътища и паркиране, но като се качих на моята всичко си беше ок. Смея да кажа че след 3 годишен опит по пътищата единственото което ми се опъва е шоф. по лед
08 Фев 2012, 10:25
Чували ли сте термина - Жена шофьор и негър скиор ... е и аз я бях чувал но след като видях негър скиор преди няколко години, който даже се състезаваше за световната купа започнах да вярвам и в жените шофьори
08 Фев 2012, 11:42
Memento написа:Чували ли сте термина - Жена шофьор и негър скиор ... е и аз я бях чувал но след като видях негър скиор преди няколко години, който даже се състезаваше за световната купа започнах да вярвам и в жените шофьори

ти сега заяждашли ли се с нас

да ти допълня иметo- Memento mori
10 Фев 2012, 15:56
Не мога да определя дали са по добрите шофьорки,но определено са по внимателните.Както има жени и жени така и мъже и мъже.Няма гаранция като е мъж ,че ще кара по добре.
Аз лично при един опит да изляза от паркинга поумувах и прецених ,че тая маневра ще е твърде сложна за мен, помолих мъж които бе в близост и познайте,в резултат не само моята кола но и съседната на паркинга бе надрана
10 Фев 2012, 16:18
Ще започнем шеговито като ви съобщим, че всъщност тази леко сексистка (и доста банална) шега въобще не е актуална. На първо място ще изтъкнем факта, че негър скиор има, та даже участва и на последните зимни олимпийски игри във Ванкувър.
За справка - "явлението" на 21-те зимни олимпийски игри се казва Кваме Нкрумах Ачеампонг от Гана, нищо че едва преди 5 години е видял сняг за първи път. Снежният леопард, както е по- известен ганайският олимпиец, разби мита, че негър скиор няма, както много жени ежедневно опровергават твърдението, че от дамите шофьори не стават.
Преднамереното подценяване на способностите на жените шофьори е остаряло и лишено от смисъл клише. Да, наистина всички сме гледали забавните клипчета с гафове на жени шофьори, обикновено породени от флегматичните им и разсеяни реакции, но дайте да си признаем, че няма как да сложим всички мацки под общ знаменател. Не, ние не твърдим, че сме Шумахер в женски вариант на пътя, но честно казано ни писна да ни подценяват, само защото не пилим гуми на всеки светофар и не караме в бус лентата на Цариградско.
Едно от последните проучвания за тази година на Европейският автомобилен клуб сочи, че мъжете предизвикват 2 пъти повече катастрофи, в сравнение с жените. Освен това дамите доста по-рядко сядат зад волана след употреба на алкохол. Жените са способни по-спокойно да вземат решения и да търсят компромиси. Те са по-малко агресивни и в резултат на това по-рядко попадат в пътно-транспортни произшествия. Жените са по-склонни да приемат съвети, по-дисциплинирани са на пътя и спазват правилата. Това често предизвиква раздразнението у мъжете шофьори, които са на мнение, че конкретната обстановка или случка е по-важна от написаното в правилника.
Не отричаме, че имаме различни маниери при шофиране, но различно не означава непременно, че сме по-зле. Обяснението е в различната физиология на мъжа и жената. Жените имат по-добре развито и по-широко периферно зрение –45° добро виждане от двете страни на главата, над и под носа. Мъжете имат тунелно зрение и виждат ясно и добре право пред себе си.
Най -тежкото обвинение – Тя се гримира в колата!
Да, правим го, защото мозъкът ни позволява. В женския мозък мазолестото тяло (Corpus Callosum) между двете хемисфери е 10 % по-дебело, отколкото в мъжкия и има 30 % повече свързващи нишки. Това ни дава възможност да си слагаме червило, докато светофарът е червен и едновременно с това да говорим по телефона с приятелка (винаги с хендсфри и не защото ще ни пречи да си сложим червило, а защото безопасността е важна за нас).
Мъжкият мозък е с по-тънко мазолесто тяло и двете половини на мозъка комуникират по-трудно една с друга. Затова мъжете се концентрира само върху едно нещо.
Следващият път, когато чуете "великата" реплика за негъра скиор и жената шофьор, просто си спомнете фактите, които споделихме с вас, защото, когато те говорят, дори мъжете ще замълчат.
23 Мар 2012, 13:16
Много весела темичка сте подхванали

Има много жени, които шофират по-добре от мъжете! Много често ми се е случвало да съм в кола и да хукат някого пред нас в женски род, пък то се окаже, че е мъж

Сега едно обръщение към мъжете - как да се научи жена ви да кара, като й давате колата само, когато сте пили? Повечето от вас, де, да не вземете сега да се обидите

Смешно е да се твърди, че едните или другите са по-добри шофьори. И от двата пола едни се справят по-добре, а други не, така че нека не разделяме тази способност на мъже и жени!
27 Мар 2012, 22:23
Значи от доста време забелязах че бакшишите карат много бавно -дразнят ме ужасно,имах няколко случая в които мъжки шовинистични прасета дават мигач на ляво и завиват на дясно-по добър вариант,но да си толкова неориентиран в обстановката е...субекта,сега че аз съм малко невроз и все гледам всичко бързо да направя като че ли ме гонят то тва е друга бира ама такива льохмани на пътя за какъв ...като ще карат бавно да излязат да си бутат колата.
29 Мар 2012, 16:25
Моля, моля, да не се обиждаме на мъже и жени

Аз съм шофьорка от 10 години и смея да твърдя, че шофирам добре. Ама толкова добре, че и някои мъже могат да ми завидят

Че има калпави шофьори има, но защо да са само жени не разбирам? Онзи ден един така ми сече пътя, че замалко да ме удари

Ама сигурно аз съм му била виновна, че не спря на стопа

Така че, мъже, но злорадствайте, че има по-добри шофьори от вас, при това на токчета и с поли