Как да приготвите забулени яйца по моряшки за трима? Необходими са ви 3 яйца, 0.25 л червено вино, половин глава лук, скилидка чесън, дафинов лист, магданоз, черен пипер, брашно, половин чаена лъжичка сол. Яйцата се сваряват във виното заедно с подправките, след което се изваждат и се оставя виното да поври още малко. В маслото се размива щипка брашно и се пуска във виното, след което яйцата се заливат с получения сос.
А какво ще кажете да приготвим макарони за 10 минути? Необходими са ви:
500 г макарони
3-4 с.л. олио
2-3 скилидки чесън
2 супени лъжици доматен сос и сол на вкус
Макароните се сваряват в подсолена вода, след като станат готови се обливат със студена вода. Чесънът се нарязва и се запържва с олио и доматен сос. Макароните се изсипват в тавичка и се заливат с така приготвения сос. След това съда се покрива с капак и се слага да се пече в умерена фурна.

Рецептата за пресни картофки с бекон изисква около 30 минути, но пък е много вкусна… Необходими са ви под ръка пресни картофки, 2 супени лъжици олио и малко краве масло, малко крехък бекон, джоджен и сол на вкус. Обелете картофите и ги сварете с 2 супени лъжици олио в подсолена вода за около 20 минути и като са готови ги оставете да се охладят. Нарежете на тънки дълги филийки бекона и увийте по филийка около всеки картоф. Подредете ги в намаслена тавичка, сложете по листенце пресен джоджен върху всеки картоф и запечете в сгорещена фурна... Това е от мен, а за сандвичите ви предлагам да експериментирате с продуктите, приготвянето и поднасянето. Очаквам и вашите вкусни аламинути, с които посрещате непредвидени гости…