Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Аламинути за непредвидени гости

22 Май 2013, 09:59

За всяка домакиня е много по – лесно да приготви трапеза за поканени гости. Другояче обаче стоят нещата, когато гостите са непредвидени и трябва набързо да им се сервира нещо. При такива случаи се използват продукти, които са ви под ръка и позволяват лесно и бързо приготвяне. Посегнете към запасите от хляб, яйца, картофи, сирене, кашкавал и др. Това са основни продукти, които могат да се запазят по – дълго време и да помогнат за направата на аламинути. Много бързи и лесни за приготвяне са аламинутите от яйца, макарони, картофи и различните видове сандвичи.
Как да приготвите забулени яйца по моряшки за трима? Необходими са ви 3 яйца, 0.25 л червено вино, половин глава лук, скилидка чесън, дафинов лист, магданоз, черен пипер, брашно, половин чаена лъжичка сол. Яйцата се сваряват във виното заедно с подправките, след което се изваждат и се оставя виното да поври още малко. В маслото се размива щипка брашно и се пуска във виното, след което яйцата се заливат с получения сос.
А какво ще кажете да приготвим макарони за 10 минути?
makaroni.jpg
makaroni.jpg (15.21 KiB) Прегледано 5445 пъти
Необходими са ви:
500 г макарони
3-4 с.л. олио
2-3 скилидки чесън
2 супени лъжици доматен сос и сол на вкус
Макароните се сваряват в подсолена вода, след като станат готови се обливат със студена вода. Чесънът се нарязва и се запържва с олио и доматен сос. Макароните се изсипват в тавичка и се заливат с така приготвения сос. След това съда се покрива с капак и се слага да се пече в умерена фурна. :P
Рецептата за пресни картофки с бекон изисква около 30 минути, но пък е много вкусна… Необходими са ви под ръка пресни картофки, 2 супени лъжици олио и малко краве масло, малко крехък бекон, джоджен и сол на вкус. Обелете картофите и ги сварете с 2 супени лъжици олио в подсолена вода за около 20 минути и като са готови ги оставете да се охладят. Нарежете на тънки дълги филийки бекона и увийте по филийка около всеки картоф. Подредете ги в намаслена тавичка, сложете по листенце пресен джоджен върху всеки картоф и запечете в сгорещена фурна... Това е от мен, а за сандвичите ви предлагам да експериментирате с продуктите, приготвянето и поднасянето. Очаквам и вашите вкусни аламинути, с които посрещате непредвидени гости…

Re: Аламинути за непредвидени гости

22 Май 2013, 11:49

Рецептата за pasta звучи вкусна, като се има предвид и малкото време, което отнема :P Ще я пробвам ;)

22 Май 2013, 15:25

Когато ме изненадат приготвям яйца по панагюрски...бързо и вкусно :P

23 Май 2013, 11:52

Аз приготвям салата и слагам вътре каквото има. Често се получава ефектно и вкусно :P

27 Май 2013, 14:59

Обожавам Pasta. Приготвям я с домати и моцарела. Толкова е ароматно, особено ако добавим чесън и босилек…
pasta.jpg
pasta.jpg (25.8 KiB) Прегледано 4880 пъти
мхм Огладнях :P

27 Авг 2013, 12:52

Аз пък съм гощавала гостите с палачинки и вадя всичко налично в хладилника - сиренце, кашкавал, сладко...каквото има. Винаги се получава!

16 Яну 2015, 13:52

rora написа:Аз пък съм гощавала гостите с палачинки и вадя всичко налично в хладилника - сиренце, кашкавал, сладко...каквото има. Винаги се получава!

А те пък палачинките са страшен аламинут, готвят се сто часа..

16 Яну 2015, 15:08

Кашкавала е много подходящ, кашкавал пане и тем подобни :)

18 Фев 2015, 11:47

надявам се да не ми идват непредвидени гости, у дома почти никога няма излишна храна, т.е. аз като пазарувам пазарувам само това, което точно знам в кой ден ще се изяде и ако цъфнат на вратата е петък е 20ч. най-вероятно ще ядат поръчана храна хахахах :)

18 Фев 2015, 12:05

Мда, пастата е добър избор да избягаш от ситуацията, плюс това се комбинира добре с всичко, от захар и сирене, до всичко останало каквото има за ядене в къщата :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 7