от sonali » 27 Мар 2014, 10:51
За 99 процента от българските мъже нещата стоят така:
Жената си оправя вкъщи! То си е нейно ЗАДЪЛЖЕНИЕ.
Ако мъжа пипне нещо, трябва да си му безкрайно благодарна (нищо че после задължително го поправяш след него).
Това са женски неща, на мъжа задължението е да изкарва пари като е на работа, а като се прибере да лежи и пърди.
Ако хване да готви нещо (защото той готви по-добре от тебе, да не се заблуждаваш нещо по тоя въпрос), в кухнята е такъв мазелоч накрая, че ти идва да събереш всичко и в кофата...
Ако му кажеш нещо на въпреки за свинщината, репликата е: Вместо да си благодарна, че ти помагам...!
Освен че не пипа, цапа като за 10 човека.
След една бясна караница по повода "Аз ти помагам, а ти не го оценяваш" си направих списък, в който записвам всяко нещо, което прави вкъщи (свързано с чистене, пране, подреждане) - ами за 4 месеца е пуснал прахосмукачка и е бърсал с парцал 3 пъти и още 1 път само прахосмукачка...
При условие, че това упражнение го правя минимум 2 пъти в седмицата... и за тези 4 месеца съм го направила 40 пъти... Не знам тези 4 дали са от значение!
Като при това чистене никакви мебели не се местят. Под табуретките не се бърше.
А, и 1 път "зареди" миялната - след което я преподреждах... Т.е. егати помощта, дето повече работа ми отваря.
Момичета, възпитавайте си синовете, да помагат вкъщи! (И не ми казвайте: "Да бе, за да слугува на нЕкоя мърла после!") Слугуването на мърла е въпрос на личен избор. Важното е да знае, че домакинската работа не е НИЩО. Важното е да знае, че хората са заедно, за да си помагат и че домакинстването не те прави по-малко мъж, а те прави по-обичан и ценЕн мъж.
Той първите 20 г. от живота си не е пипал нищо, защото никой не го е карал да го прави... Защо си мислите, че това може да се промени? Хората търпят някакви "козметични" промени, но нищо генерално.
Мога да ви дам примери за хиляди начини, които използва, за да отбие номера.
А най-чудесно е като се прибере и ме пита "Направи ли това дето ти казах" и аз кажа Не. И той ми вика : Е кво прави цел ден?!
Някой път не знам как се сдържам да не го преметна през парапета на терасата...