Как разпределяте домашните задължения?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Как разпределяте домашните задължения?

Мнениеот Ginger » 05 Мар 2014, 18:38

Напоследък имам чувство, че всичко се стоварва на мен. Уж си разпределяме домашните задължения, а се оказва, че той чисти за няма и половин час, аз ходя след това да дооправям „изчистеното”, а като ударим чертата накрая се оказва, че съм чистила цял ден!

Чудя се как разпределяте правилно домашните си задължения, за да няма ощетени и сърдити?! Много ги мързи тези мъже, чудя се дали всички се скатават така, както моя?

Как се справяте с типичното лежане по цял ден, когато той е почивен, може ли да се говори въобще за разпределяне на домашни задължения?

Къде са тези отговорни мъже, които понасят домашните си задължения като истински мъже?
Ginger

Re: Как разпределяте домашните задължения?

Мнениеот penny » 05 Мар 2014, 18:41

Фиу, в това отношение съм сполучила с мъж, разпределяме си всичко така както искаме, т.е. аз мразя да бърша прах и пускам прахосмукачка, затова го прави той, а за мен е всичко останало!
penny

Мнениеот pepa1974 » 12 Мар 2014, 17:54

penny написа:Фиу, в това отношение съм сполучила с мъж, разпределяме си всичко така както искаме, т.е. аз мразя да бърша прах и пускам прахосмукачка, затова го прави той, а за мен е всичко останало!

То и моя върши, ама като на Джинджър, след него пак съм аз. Най-мразя да готви! То и аз не обичам да готвя, но поне като го правя не цапам десет посуди.Моя едни яйца да изпържи и в купа ще ги счупи, люспите ще сложи във втора, в тигана ще ги изпържи, в чинии ще ги постави, а олиото от тигана ще излее в мивката :evil: да я изцапа цялата....Нали се сещате, ако реши салата да прави или риба да пържи! :o
pepa1974

Мнениеот M.Tasheva » 14 Мар 2014, 18:10

pepa1974 написа:
penny написа:Фиу, в това отношение съм сполучила с мъж, разпределяме си всичко така както искаме, т.е. аз мразя да бърша прах и пускам прахосмукачка, затова го прави той, а за мен е всичко останало!

То и моя върши, ама като на Джинджър, след него пак съм аз. Най-мразя да готви! То и аз не обичам да готвя, но поне като го правя не цапам десет посуди.Моя едни яйца да изпържи и в купа ще ги счупи, люспите ще сложи във втора, в тигана ще ги изпържи, в чинии ще ги постави, а олиото от тигана ще излее в мивката :evil: да я изцапа цялата....Нали се сещате, ако реши салата да прави или риба да пържи! :o

Хахах колко позната картинка е това с готвенето, просто е едно към едно! Той готви - похвално, но да не влизаш след него в кухнята, особено като готвят с малката, това е най-големият ми кошмар :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: след това се чудиш от къде да подхващаш да чистиш :D
M.Tasheva

Мнениеот sonali » 27 Мар 2014, 10:51

За 99 процента от българските мъже нещата стоят така:
Жената си оправя вкъщи! То си е нейно ЗАДЪЛЖЕНИЕ.
Ако мъжа пипне нещо, трябва да си му безкрайно благодарна (нищо че после задължително го поправяш след него).
Това са женски неща, на мъжа задължението е да изкарва пари като е на работа, а като се прибере да лежи и пърди.
Ако хване да готви нещо (защото той готви по-добре от тебе, да не се заблуждаваш нещо по тоя въпрос), в кухнята е такъв мазелоч накрая, че ти идва да събереш всичко и в кофата...
Ако му кажеш нещо на въпреки за свинщината, репликата е: Вместо да си благодарна, че ти помагам...!
Освен че не пипа, цапа като за 10 човека.
След една бясна караница по повода "Аз ти помагам, а ти не го оценяваш" си направих списък, в който записвам всяко нещо, което прави вкъщи (свързано с чистене, пране, подреждане) - ами за 4 месеца е пуснал прахосмукачка и е бърсал с парцал 3 пъти и още 1 път само прахосмукачка...
При условие, че това упражнение го правя минимум 2 пъти в седмицата... и за тези 4 месеца съм го направила 40 пъти... Не знам тези 4 дали са от значение!
Като при това чистене никакви мебели не се местят. Под табуретките не се бърше.
А, и 1 път "зареди" миялната - след което я преподреждах... Т.е. егати помощта, дето повече работа ми отваря.
Момичета, възпитавайте си синовете, да помагат вкъщи! (И не ми казвайте: "Да бе, за да слугува на нЕкоя мърла после!") Слугуването на мърла е въпрос на личен избор. Важното е да знае, че домакинската работа не е НИЩО. Важното е да знае, че хората са заедно, за да си помагат и че домакинстването не те прави по-малко мъж, а те прави по-обичан и ценЕн мъж.
Той първите 20 г. от живота си не е пипал нищо, защото никой не го е карал да го прави... Защо си мислите, че това може да се промени? Хората търпят някакви "козметични" промени, но нищо генерално.
Мога да ви дам примери за хиляди начини, които използва, за да отбие номера.
А най-чудесно е като се прибере и ме пита "Направи ли това дето ти казах" и аз кажа Не. И той ми вика : Е кво прави цел ден?!
Някой път не знам как се сдържам да не го преметна през парапета на терасата...
sonali

Мнениеот pepa1974 » 27 Мар 2014, 16:15

sonali, в мъжки времена сме родени, какво да правим? То и в работата не е по-различно, най-често мъжете се смятат за инициатори на идеи, а ние им ги осъществяваме :x
pepa1974

Мнениеот sonali » 02 Апр 2014, 11:23

Нещо написано от Наталия Кобилкина:

"При цялото ми уважение към жени искам да кажа, че ние самите създаваме слабите мъже…чрез синовете си.
Няма да забравям, как се примествам в България и идвам при свъкървата ми и тя беше тежко болна и сама се мъчи да боядисва стените.
Моя мъж гледа и спокойно си ляга на дивана и си пуска телевизия. Аз стоя и гледам с зяпната уста. Хващам четка да и помогна и казвам на мъжът си веднага да застана и да помогне на майката си, при което тя казва: моля, остави го. Той е изморен (а той три месеца само почиваше)…нека аз сама да направя!
И тя постоянно всичко искаше да прави сама и отне ми много години да объясня на моя мъж, че не съм му майка и няма да правя неща вместо него.
Моля ви, не разваляйте мъжете от деца! Научавайте ги да помагат и да се грижат за вас! Не им носете чанти и не правете неща вместо тях! Правете мъже, започвайки от момчета! Това зависи от вас, скъпи Майки!"

Много е права жената! Всичко си правим ние. Възпитаваме мъже, които да не помагат на жените си и кръгчето се затваря...
sonali

Мнениеот zheleva212 » 07 Апр 2014, 12:11

sonali написа:Нещо написано от Наталия Кобилкина:

"При цялото ми уважение към жени искам да кажа, че ние самите създаваме слабите мъже…чрез синовете си.
Няма да забравям, как се примествам в България и идвам при свъкървата ми и тя беше тежко болна и сама се мъчи да боядисва стените.
Моя мъж гледа и спокойно си ляга на дивана и си пуска телевизия. Аз стоя и гледам с зяпната уста. Хващам четка да и помогна и казвам на мъжът си веднага да застана и да помогне на майката си, при което тя казва: моля, остави го. Той е изморен (а той три месеца само почиваше)…нека аз сама да направя!
И тя постоянно всичко искаше да прави сама и отне ми много години да объясня на моя мъж, че не съм му майка и няма да правя неща вместо него.
Моля ви, не разваляйте мъжете от деца! Научавайте ги да помагат и да се грижат за вас! Не им носете чанти и не правете неща вместо тях! Правете мъже, започвайки от момчета! Това зависи от вас, скъпи Майки!"
Много е права жената! Всичко си правим ние. Възпитаваме мъже, които да не помагат на жените си и кръгчето се затваря...

По принцип не бих се доверила на тази женица, но в случая съм напълно съгласна с нея. И все пак много зависи до характера на мъжа, големия син винаги ми е помагал във всичко и от малък беше доста самостоятелен, за разлика от по-малкия, нямало е драстични разлика във възпитанието им, а по-скоро в характера ;)
zheleva212

Мнениеот Snejna » 27 Ное 2014, 14:24

До болка познато ми е това, което се пише по-нагоре. :) Мъжете не помагат, не захващат нищо - за щастие това го виждам в моя баща и брат, а моя мъж - не :lol: разпределяме си добре задълженията, той си върши каквото може, а аз останалото. Разбира се не се справя добре с почистването, ама и аз не съм особено критична :Р
Аватар
Snejna

Мнениеот Elica » 09 Дек 2014, 15:57

хаха имаше един виц: Мъжът ще прави барбекю. Жената нарязва месото, овкусява го, подрежда барбекюто, вади чиниите, пали барбекюто, мъжът опича пържолите, жената почиства след него и после той казва "Видя ли колко добре мога да готвя!" :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Elica

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси