Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

Мнениеот Kaya » 24 Мар 2015, 11:39

Така или иначе, ако се двоумиш дали да имаш дете или не, то ще избереш да нямаш уж за добро, докато не усетиш как годинките ти се изплъзват и всъщност си пропуснал най-важното от притеснения как ще порасне! :) Бъдете смели и приятели с децата си, тогава няма да ви дреме за културата, защото вие ще я създавате.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Malina » 24 Мар 2015, 12:39

Децата се възпитават от родителите си, а когато дойде времето да се възпитават от живота около тях, тогава те вече трябва да имат изградени някакви навици. В градината, където работя, искам да ви кажа, че си личи от метри кое дете се възпитава в чалгия и народно ядене и пиене и кое не.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Lollipop » 30 Мар 2015, 10:58

Колкото и псевдо да е културата около нас, то задължително трябва да намерим начин да се справим с положението и да си имаме поне едно дете - минимум. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот kalinka-kuku » 31 Мар 2015, 14:39

Смятам, че това може да стане само със стискане на зъби, така да се каже, желязно търпение и огромното удоволствие да имаш дете ;)
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Neven498 » 01 Апр 2015, 10:19

Разбирането ти за псевдокултура е доста грешно, поне от моята гледна точка. Един музикален стил или филмови предпочитания не предопределят съдбата и характера на даден индивид. Потисничеството, налагането на мнение и тоталното отричане от дадени неща (например популярните ориенталските ритми, известни като поп-фолк; "чалга" е доста неправилен термин, но това е за друга дискусия) по-скоро мотивират децата да вървят напук, а оттам подхлъзването е лесно.

Ценностите не вървят ръка за ръка с дадена субкултура. За тийнейджърите е нормално да търсят лесен начин за себеопределяне. Най-лесно е чрез музика и филми. Но затова му се казва пубертет - времето за експериментиране и откриване на себе си. Може би и ти все още не си открила истинското си аз. :)
Аватар
Neven498

Мнениеот qwerryyy » 01 Апр 2015, 12:27

Ми не знам, според мен не е точно така.Така или иначе разните стилови и музикални неща
не са толкова определящи за развитието и културата. Но работата е там, че не само мятането на гюбеци е проблем, а по-скоро чалгата като култура около нас, момичета на 12г. с тежък грим, абитуриентки с мечта за силикон, млади момичета, танцуващи по пилони в дискотекиет, за да бъдат забелязани от футболист.. ей това е кофти, а не че някой пее "ела ме изяж" :mrgreen:
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Neven498 » 01 Апр 2015, 13:20

qwerryyy написа:Ми не знам, според мен не е точно така.Така или иначе разните стилови и музикални неща
не са толкова определящи за развитието и културата. Но работата е там, че не само мятането на гюбеци е проблем, а по-скоро чалгата като култура около нас, момичета на 12г. с тежък грим, абитуриентки с мечта за силикон, млади момичета, танцуващи по пилони в дискотекиет, за да бъдат забелязани от футболист.. ей това е кофти, а не че някой пее "ела ме изяж" :mrgreen:

Затова пък след "ела ме изяж", винаги може да смени философията и да мине на по-лек, вегетариански режим... :mrgreen:
Аватар
Neven498

Мнениеот dinkog » 29 Юни 2015, 16:12

Тея ела ме изяж са бъдещите кифли, те от малки са с промит мозък, но има и на по 14 годишни деца, които правят секс с мъже на по близо 50г. ей тва вече е извратено и не знам как може да се опазят децата от такива глупости!
Аватар
dinkog

Мнениеот kalinka-kuku » 09 Юли 2015, 14:12

dinkog написа:Тея ела ме изяж са бъдещите кифли, те от малки са с промит мозък, но има и на по 14 годишни деца, които правят секс с мъже на по близо 50г. ей тва вече е извратено и не знам как може да се опазят децата от такива глупости!

:lol: :lol: :lol: :lol: Голямо определение си дал, но си прав, милите в момента са толкова зле...
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Ваня Стойчева » 10 Юли 2015, 15:11

Лошото е, че въпреки усилията на родителите в много случаи децата не успяват да се опазят от простотията и чалгарщината, която ги заобикаля и стават жертви на това общество. :(
Аватар
Ваня Стойчева

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети