Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

08 Сеп 2015, 09:23

Tochica. Много си права! И аз смятам, че главният проблем е в нас, а не е проблемът в децата, те са чисти и невинни, ние градим и ги правим хора, така както ние преценим.

08 Сеп 2015, 12:29

Lollipop написа:Tochica. Много си права! И аз смятам, че главният проблем е в нас, а не е проблемът в децата, те са чисти и невинни, ние градим и ги правим хора, така както ние преценим.

Да :) Затова не бива да тръгваме така негативно към ситуациите.

08 Сеп 2015, 12:46

Lollipop написа:Tochica. Много си права! И аз смятам, че главният проблем е в нас, а не е проблемът в децата, те са чисти и невинни, ние градим и ги правим хора, така както ние преценим.

Важното е какво ще направим накрая, но пък аз мисля, че и заобикалящия ги свят в един момент е по-важен от това, накоето ги учим вкъщи, щото те от къщното не разбират грам!

09 Сеп 2015, 11:37

Има значение околната среда от хора, но все пак тея тийнове са нечии деца, ако ако са възпитавани правилно няма да бъдат лоша среда. :)

10 Сеп 2015, 15:21

mix_twix написа:Има значение околната среда от хора, но все пак тея тийнове са нечии деца, ако ако са възпитавани правилно няма да бъдат лоша среда. :)

ТОва е тяхното общество, но като виждам провалите на децата около мен направо ме хваща страх и за моите, честно ти казвам!

10 Сеп 2015, 16:13

Ваня Стойчева написа:
mix_twix написа:Има значение околната среда от хора, но все пак тея тийнове са нечии деца, ако ако са възпитавани правилно няма да бъдат лоша среда. :)

ТОва е тяхното общество, но като виждам провалите на децата около мен направо ме хваща страх и за моите, честно ти казвам!

Винаги е имало лоши деца, дори и в моите младини имаше такива които се друсаха, пиеха, правеха секс от 5-6 клас, така че най-голяма роля имат родителите за това какви ще станат децата или по-скоро съвестта на самите деца.

11 Сеп 2015, 10:52

Не бъдете страхливи хора, не знам как може някой да се откаже от това щастие, заради факта, че може би има лоши хора и може би детето ще попие грешни представи за света. Разбира се, че ще си прави своите грешки, но това не означава, че ще стане деградиращо създание!

11 Сеп 2015, 13:31

Snejna написа:Не бъдете страхливи хора, не знам как може някой да се откаже от това щастие, заради факта, че може би има лоши хора и може би детето ще попие грешни представи за света. Разбира се, че ще си прави своите грешки, но това не означава, че ще стане деградиращо създание!

Точно така, смелост трябва, макар че е много трудно. Моите приятелки вече започнаха да имат деца, някои от тях, въпреки че сме малки, бих казала, че това е проява на голяма смелост. То само като виждам моя набор какви сме, не знам някои от тях как ще стаавт майки и как ще възпитават..

12 Сеп 2015, 14:13

Толкова да зависи от родителите и от семейството. Имаме много своенравни деца в градината, но някои определено възприемат нещата по-различно от други. Докато едни са по-склонни да се сърдят и да пищят и да се обиждат, бият и удрят, други които са също със силен характер разбират какво им се говори и реагират много по-различно. :)

14 Сеп 2015, 12:17

Псевдокултурата е понятие, което неспособните да се наложат над децата си родители са измислили.

Аз самият съм израстнал в квартал с много престъпност, наркомани и дребни джебчии. Бащите на повечето ми приятели бяха алкохолици, биеха жените си и редовно играеха комар. Голяма част от приятелите ми от детството пропаднаха - кой взима, кой продава. Има и такива, които си заминаха - катастрофи, свръхдози.

Вярно, не съм най-свестният човек на планетата, но си завърших даскалото, университета, срещнах добро момиче и гледам да се развивам. Не съм се друсал, не съм крал, не съм разочарование за родителите си, на жена не съм посягал. Сбивал съм се с други пубери, напивал съм се, прибирал съм се вкъщи напушен и съм повръщал лошо след запой с гадна бира. След едно от напиванията имах и сериозен разговор с баща ми, който си дойде тъкмо на мястото.

Това е резултат от тъпите избори, които съм правил. Не е била псевдокултурата виновна, а неосъзнаването на това кой съм аз и какво искам от тоя живот. Ако майка ми ми натиряше кирката всеки път, когато направех простотия, никога нямаше да имам взаимоотношенията, на които днес се радваме. По-скоро щях да я третирам като дежурния по кръв странник, който е там, за да ми чете конско.

Колкото повече се опитвате да пресъздадете себе си в децата си, толкова по-лош ще е отзвукът. И тогава оправдания като "лоша среда", "той тоя Криско и тая чалга" и "псевдокултурата е виновна" ще замаскират гузната ви съвест на провалили се родители. Децата не са тъпи, в повечето случаи имат супер чувствителна интуиция. По-скоро трябва да ги подкрепяте в изборите им, отколкото да им налагате стереотипи от вашето детство.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7