Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да възпитам дете растящо в псевдокултура?!

13 Юли 2015, 17:09

Затова хората не се решават да имат деца, щото е абсолютна психария и страхотия това, само идиоти ги заобикалят и какво ли не не ги дебне като заплаха. :( няма го онова безгрижно детство, което помним ние.

14 Юли 2015, 09:09

Ако постоянно се страхуваме от това как би се справило детето ни, то никога не бихме имали такова. Децата се развиват, много по-различни са от това, което сме били ние, аз не се съмнявам, че синът ми ще ги разбие като порасне. ;) Вярвам, че тоя свят няма да му се опре и на малкия пръст и не се притеснявам как ще се справи, вярвам и в него и в себе си! :)

04 Сеп 2015, 13:12

Най-лесно е да се откаже човек и да си каже аз няма д аимам деца, не искам да живеят в този абсурд.. но защо да не? Те са бъдещето, те ще променят света... Ако възпитаваме децата си да бъдат такива, каквото бъдеще искаме няма ли да се получи?

04 Сеп 2015, 13:32

qwerryyy написа:Най-лесно е да се откаже човек и да си каже аз няма д аимам деца, не искам да живеят в този абсурд.. но защо да не? Те са бъдещето, те ще променят света... Ако възпитаваме децата си да бъдат такива, каквото бъдеще искаме няма ли да се получи?

Много си права, но е факт, че всички деградират - не знам дали е липсата на възпитание, или защото хората, които сега са родители вече са от деградиращо поколение.

04 Сеп 2015, 22:47

Ваня Стойчева написа:
qwerryyy написа:Най-лесно е да се откаже човек и да си каже аз няма д аимам деца, не искам да живеят в този абсурд.. но защо да не? Те са бъдещето, те ще променят света... Ако възпитаваме децата си да бъдат такива, каквото бъдеще искаме няма ли да се получи?

Много си права, но е факт, че всички деградират - не знам дали е липсата на възпитание, или защото хората, които сега са родители вече са от деградиращо поколение.

Мисля, че проблемът се крие във факта, че всички сме отчаяни от случващото се около нас и не очакваме никаква промяна да видим, най-малкото пък положителна. Затова не залагаме големи надежди на децата ни, надявам се да оцелеят до големи и да се справят.

07 Сеп 2015, 13:47

За съжаление и подценяването дава доста негативни резултати. Освен, ако у детето няма зародена спортна злоба.

07 Сеп 2015, 14:57

Neven498 написа:За съжаление и подценяването дава доста негативни резултати. Освен, ако у детето няма зародена спортна злоба.

Това се възпитава акто по-малко му обръщаш внимание на тва дете. В блока ни има едни деца, които никога не съм ги виждала с родителите им долу с тях стоят винаги сами, бият се груби са, личи си, че не са гледани от родителите си.

07 Сеп 2015, 16:01

Ваня Стойчева написа:

Стига с това разделяне на млади и стари и квалифицирането на килограм. Всеки човек е различен, може да е културно прост, но душевността му да е ок и да успее да създаде човек, колкото и невъзможно да изглежда. ;)

07 Сеп 2015, 16:36

Смелост се иска за всяко нещо, все пак децата са бъдещето, ако всички ги е страх от заобикалящия ни свят, то светът ще се затрие!

07 Сеп 2015, 22:37

Животът е риск. Хубаво е да научим децата си да поемат малки рискове, да правят дните си изпълнени с приключения и незабравими емоции. Тя, псевдокултурата си вирее там, където няма въображение и мотивация за развитие. ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7