Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
04 Апр 2016, 16:27
nefertiti написа:В момента имам 2 засадени, но едното нещо го поизпуснах. Беше на по-сенчесто и му увехнаха всичките листенца. Сега го преместих до другото и следя дали ще пусне нови. Би трябвало, защото е свежо. А и на връхчето сякаш има дребнички, които сигурно ще се покажат скоро.
На слънце ли трябва да се премести и как разбираш, че вече е умряло?
05 Апр 2016, 10:43
То не е умряло, просто листенцата му се спаружиха и изсъхнаха. Не трябва да е на пряко слънце, не трябва да го пече, но трябва да е на светло и да не му липсва влага във въздуха. То беше на два метра разстояние от другото, което върви, но явно му е било тъмничко. Сега са едно до друго, да видим дали ще се оправи.
05 Апр 2016, 10:48
nefertiti написа:То не е умряло, просто листенцата му се спаружиха и изсъхнаха. Не трябва да е на пряко слънце, не трябва да го пече, но трябва да е на светло и да не му липсва влага във въздуха. То беше на два метра разстояние от другото, което върви, но явно му е било тъмничко. Сега са едно до друго, да видим дали ще се оправи.
Щом не е умряло, значи няма начин да не тръгне отново

.
05 Апр 2016, 10:51
Свежо му е стъблото, дано се разлисти :)
05 Апр 2016, 12:07
Дано да се съживи. Аз искам да си отгледам, но не ми се получава, чак сънувах че садя авокадо. :) Красиво ли е като порасне, някой има ли снимки?
07 Апр 2016, 15:00
Не виждам нищо атрактивно в авокадото като растение. Аз харесвам цъфтящи, което не цъфти какво да му харесам?

- avocado.jpg (8.61 KiB) Прегледано 534 пъти
07 Апр 2016, 16:25
iwoni написа:Не виждам нищо атрактивно в авокадото като растение. Аз харесвам цъфтящи, което не цъфти какво да му харесам?
avocado.jpg
Що> аз точно такъв тип растения харесвам, а не у нас да става шарено като в цигански котун.
11 Апр 2016, 10:43
Моето най-голямо още не е толкова голямо. Бавничко растат. Но сега още едно ново е почнало да пуска коренче.
11 Апр 2016, 14:43
nefertiti написа:Моето най-голямо още не е толкова голямо. Бавничко растат. Но сега още едно ново е почнало да пуска коренче.
Такова тъничко ли им остава стъблото?
12 Апр 2016, 10:20
Поуплътнява се. Като на фикусите би трябвало да стане.