Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
14 Апр 2016, 17:14
Вчера пробвах пак с една ядка и не стана. Веднага, след като се извади от плода ли трябва да се сложи, или може да стои преди да бъде потопена?
15 Апр 2016, 11:35
Elica написа:Вчера пробвах пак с една ядка и не стана. Веднага, след като се извади от плода ли трябва да се сложи, или може да стои преди да бъде потопена?
В какъв смисъл вечер пробва и не стана, кое не стана?
Вероятно не е проблем ако не се постави веднага след изваждането във вода, но самото поставяне отнема минутка :)
15 Апр 2016, 11:41
Аз съм си го сложила в една чашка където само половината ядка е във вода ама не ще и неще да пусне коренче, след колко време става това?
15 Апр 2016, 13:16
Anka написа:Аз съм си го сложила в една чашка където само половината ядка е във вода ама не ще и неще да пусне коренче, след колко време става това?
Доста време минава, докато пробие кълнчето ядката и се покаже. Не пуска корен отдолу
19 Апр 2016, 16:16
Как да не пуска, първо пуска коренче като миша опашка надолу. После се разцепва семката нагоре и успоредно се появява кълмчето и става височко, преди да пусне листенце. Пусне ли листенце е готово за садене :)
20 Апр 2016, 09:28
Моите не ги чакам да пуснат листенце, пробие ли кълна ядката и го засаждам. Брада не е имало отдолу. Живи и здрави са си

.
20 Апр 2016, 12:24
Ти да не отглеждаш нещо друго? "брада" не пускат :) Първо се появява коренче от долната страна, която е потопена във водата, дебело като миша опашка и чак след това продължава да се развива нагоре :)
04 Май 2016, 16:31
Не е голяма философия

. Всеки може да се справи.
05 Май 2016, 13:24
За захващането да, по-скоро после е философията да си го гледаш правилно и да стане красиво дръвче.
05 Май 2016, 15:20
Като всяко цвете вкъщи, всички искат нужните грижи и внимание, при всяко си има специфика и особености.