Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове
Правила на форума
Добави отговор

Гимнастика срещу болките в гърба, кръста, краката и ставите

11 Яну 2012, 00:46

Здравейте,
Пиша Ви на базата на собствен опит!
След като открих тези упражнения забравих болките в кръста,гърба,врата, краката и ставите
Работя на компютър цял ден , от бюрото в колата , пак пред компютър , в леглото ...
Всичко бе наред докато не почна да ме стрелка кръста , минаваше след време после пак започваше и с времето положението ставаше все по-зле , т.е. периода да е без болки се смаляваше за сметка на периода с болки.
Започнаха и схващания от кръста надолу , ту единия крак , ту другия , схващания на гърба и врата.
В началото бе Радиколит , мина в Дископатия.
Ходех на масаж , отминаваше след 2-3 масажа и след 2-3 седмици пак.Физиотерепевта все ми повтаряще ,че трябва да променя нещо в начина си на живот , обещавах и продължавах Проблема стана хроничен
Докато не открих 12мин. клип наречен Естествен Чи-Гун-Китайска Гимнастика ;)
Гимнастиката е на вид елементарна някой може да я намери за смешна но не Ви препорчъвам да опитате.
Едно е сигурно няма да Ви навреди.
От както я практикувам а това са над 6месеца , АЗ забравих какво е болка в кръста , схващания на краката , и всичко изброено по-горе.
Правя я всяка сутрин преди работа , а често и вечер.
Намерете време за себе си , не се оправдавайте пред себе си "Нямам време, утре ще намеря..." за всички нас времето тече еднакво бързо:-)
Искам само да отбележа,че е възможно рязко влошаване , след 3-4ден , може и по-късно но това е реакция от оздравителния процес който протича след упражненията. ;)
Обикновено болката е в "най-запушения" да го наречем участък но след това идва облекчението.
Ето и един случай на един приятел и колега който имаше силна дископатия едва сядаше,облекчиха му я временно с инжекции, но след седмица отново , след като му ги пратих на 3тия ден сутринта(петък) се оплака ,че вечерта се е събудил и не спал от упражненията МИ но пил хапче и му минало,вечерта каза , че вече не го боли така , останало само "дърпането" в крака предложих му да продължи ако иска и уикенда. И не щеш ли в понеделник дойде щастлив и каза ,че и крака не го "дърпа" вече.
За себе си ТОЙ откри , че когато ги прави преди да играе футбол и след това пак , няма на другия ден мускулна треска.
Ще се радвам да опитате упражненията и да споделите Вашите впечaтления.
Ако имате въпроси питайте , ще се постарая да Ви отговоря.
Желая Ви успех от все сърце!

✳️▶️Упражнения при болки в гърба ◀️

Re: Как да се избавим от болките в кръста,гърба,врата и ...

30 Сеп 2013, 13:11

Има камъни, които най-често се срещат в магазините, където се продават Фън Шуй предмети или в такива за скъпоценни и полускъпоценни камъни, но трябва да внимаваш да са истински, защото се продават и много фалшификати. Та тези камъни са с яйцевидна форма, при масажиране с тях много бързо отнемат болката по цялото тяло, но не зная точно как се казват, продавачите ако са компетенти, би трябвало да те упътят правилно :)

Масаж за отпускане на гърба с горещи лъжици?

13 Окт 2014, 15:27

Попадна ми статия, която може да се окаже тъкмо като за мен - масаж за отпускане на гърба с горещи лъжици!
Още щом захладнее започва да ми се схваща гърба или по-точно тази област,
Back-Pain.jpg
Back-Pain.jpg (21.33 KiB) Прегледано 5423 пъти
но болката и схващането са по продължение на лопатката - страшно неприятно.
Мисля си, че може да се окаже доста ползотворен този масаж за отпускане на гърба с горещи лъжици, но от друга страна ми е интересно дали няма някакви техники, с които да се прави масаж за отпускане на гърба :?

Надявам се, че има тук и хора с опит в това, та да ми кажат как да затоплям лъжиците и как да се масажирам, до където мога, де :D

Re: Масаж за отпускане на гърба с горещи лъжици?

13 Окт 2014, 15:30

За масаж на гърба се използват горещи лъжици и масажа се прави с кръгови движения по и обратно на часовниковата стрелка. Доста приятен би бил, ми се струва, но за какво би се използвал масажа със студени лъжици, видях, че и такъв има :?

Re: Масаж за отпускане на гърба с горещи лъжици?

15 Окт 2014, 16:19

Даа, това е прекрасно и за ставите много отпуска и е прекрасен масажа с лъжици, чувала съм, че така се лекуват и охлузвания и подобни наранявания на кожата, но ми е странно как по-точно става? :?

Как се справяте с болките в гърба, когато го чувствате изморен?

11 Ное 2014, 12:29

Преди месеци започнах нова работа, която с всеки ден усещам като по-тежка заради болките в гърба!

Динамиката е много голяма, но има и моменти, в които се налага едно застояване и в двата случая това се отразява на гърба ми. :| Чувствам го схванат, някак все едно сте тичали дълго и краката ви са изморени, та чак се подкосяват, подобно е усещането ми и в гърба :!:
Не мога да кажа къде точно е болката усеща се като обща тъпа болка
back-pain-in-woman.jpg
back-pain-in-woman.jpg (18.02 KiB) Прегледано 9054 пъти
и не зная как да я премахна дори и да легна няма голям ефект, освен сутрин :roll:

Можете ли да ми дадете някакви съвети как да се отърва от болката, трябва ли по-често да променям стойката си или вкъщи, а и на работа да правя някакви упражнения, които могат да се справят с болката в гърба? :roll:

Re: Как се справяте с болките в гърба, когато го чувствате изморен?

11 Ное 2014, 12:32

И на мен ми се е случвало, за щастие не е постоянно, но е факт, който много ме мори, в момента се опитвам да раздвижвам повече мускулите на гърба, опитвам се да стягам и отпускам по-често, а също и се протягам се много, по този начин смятам, че при мен се регулира болката :!:

С гимнастика можем да подобрим или да влошим болките в гърба и кръста?

14 Ное 2014, 13:22

Баща ми от край време си има проблеми с болки в кръста, но то едно известно време насам започнаха да се влошават. :|
Понеже през по-голямата част от деня е седнал реши да опита как ще му действа гимнастиката. :roll:

Притеснен съм, обаче да не си навреди повече, от колкото да си помогне с тази гимнастика :idea: Затова се реших да пиша тук! Преди време някой ми беше показал това упражнение за болки в гърба и кръста,
obson.jpg
obson.jpg (11.84 KiB) Прегледано 5805 пъти
но се опасявам да не влоша състоянието му, вместо да го подобря!
:roll:
Надявам се, че има хора, които са по-наясно с тези упражнения и могат да ми дадат съвет с каква гимнастика може да се подобри състоянието и с коя по-скоро би се влошило? :roll: Има ли правилни и неправилни упражнения за кръста и гърба :?

Re: С гимнастика можем да подобрим или да влошим болките в гърба и кръста?

14 Ное 2014, 13:26

Аз правя две упражнения, които ми помага много. Лягам по гръб и прегръщам коленете си, след това отпускам краката и така няколко пъти и другото е седнала с изпънати напред крака, се опитвам да се навеждам към тях! Нека само тях да пробва, за да види как ще му се отразят!

Re: С гимнастика можем да подобрим или да влошим болките в гърба и кръста?

18 Ное 2014, 13:00

Най-лошото, което можем да си причиним е да експериментираме, трябва да се отиде на специалист, който да намери причините за болката и от там нататък вече да се консултира с терапевт, който да му покаже упражнения, които могат да се правят и вкъщи, а и тук във форума съм виждала тема на специалист, който може да бъде от помощ :idea:

✳️▶️Какви са причините за болките в кръста? ◀️
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 9