Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове
Правила на форума
Добави отговор

Re: До колко бягането е полезно и кога се превръща във вредно?

05 Фев 2015, 15:43

Malina написа:
Mauritius написа:А всъщност колко дълго смятате, че е добре да се тича, дали един час е прекалено много, но без почивки имам предвид, поддържане на някакво средно темпо? :?

Аз си мисля, че е добре до към 30-40мин да се приключи с тичането, после ми се вижда много вече! :mrgreen:

Да, съгласна съм, но и много зависи как тичаш, т.е. дали се правят почивки, какви са те, например в началото тичах една обиколка после една ходех и така редувах, после с две, сега тичам с една малка почивка от половин обиколка ходейки :idea: ;) Та, имах предвид, че преди ми отнемаше повече време, сега е доста по-малко, но трябва да си претеглим натоварването, а не времето ;)

05 Фев 2015, 16:19

Разбира се, но горе долу средната скорост на тичането предполага, че може да се мери и в минути. Аз тичам 2 пъти в седмицата по 1 час, засичам си време, не засичам километри, нито се натоварвам, почивам ако имам нужда и така ;)

05 Фев 2015, 16:41

Да ви кажа от години не тичам, радвам се че има и привърженици на мързела. :lol:

06 Фев 2015, 10:30

Мисля, че освен времето за тичане, натоварването на ставите и сърцето, то и въздуха, който дишате не е много полезен за вас, особено до оживена улица в 17ч да речем :)

Re: Тичането за здраве крие ли рискове от травми?

06 Апр 2015, 09:26

Е как да не крие, винаги има рискове да не стъпиш на криво да речем.

23 Апр 2015, 15:37

Pipilota написа:Е как да не крие, винаги има рискове да не стъпиш на криво да речем.

Това важи и за ходенето по принцип.

23 Апр 2015, 15:42

Alexandrina написа:
Pipilota написа:Е как да не крие, винаги има рискове да не стъпиш на криво да речем.

Това важи и за ходенето по принцип.

Дали е същото, като си засилен и не успееш да спреш и с цялата си тежест се размажеш на глезена си? :roll:

28 Апр 2015, 10:52

Ако почнем да се замисляме за всичко, което може да ни се случи, по-добре да не излизаме от вкъщи.

28 Апр 2015, 10:57

Tinki написа:Ако почнем да се замисляме за всичко, което може да ни се случи, по-добре да не излизаме от вкъщи.

Така е, но не мисля, че тичането може да е най-доброто, което да правиш за себе си, освен ако не си решил с това да се занимаваш, де, има спортове и практики, които могат да те развият далеч по-добре :idea:

28 Апр 2015, 11:02

Lyomi написа:
Tinki написа:Ако почнем да се замисляме за всичко, което може да ни се случи, по-добре да не излизаме от вкъщи.

Така е, но не мисля, че тичането може да е най-доброто, което да правиш за себе си, освен ако не си решил с това да се занимаваш, де, има спортове и практики, които могат да те развият далеч по-добре :idea:

Аз, както съм казала, предпочитам колелото. И с него може да се случат инциденти, разбира се, но нямам намерение да се отказвам :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10