Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове
Правила на форума
Добави отговор

Re: До колко бягането е полезно и кога се превръща във вредно?

05 Фев 2017, 10:55

Зависи на какво е свикнало тялото, има хора, бягат с часове, всичко е в темпа и във възможностите, физическата подготовка и изобщо начина на живот. От тяло до тяло има огромна разлика и като цяло, въпреки бъзика, не мисля, че бягането може да е вредно.

Re: До колко бягането е полезно и кога се превръща във вредно?

06 Фев 2017, 11:54

Наистина е важно тялото и натоварването, което може да понесе.За един тежък, едър човек не е подходящ начин за тренировка бягането. После така ще го болят ставите, че няма да може да си намери място.

Re: Тичането за здраве крие ли рискове от травми?

11 Фев 2017, 12:05

dessiblond написа:Освен да си навехнеш крака, докато тичаш, не се сещам за нещо друго. Ама да не се случва това, се искат добре подбрани спортни обувки.

Разтягане на сухожилие например, натоварване на ставите.. :)

17 Фев 2017, 12:58

Тичането е за тези, които нямат много килограми да им тежат. По-вероятно е да се получат травми иначе.

24 Мар 2017, 14:38

Трябва да се внимава къде се тича, ако се тича например по твърди улици, краката се набиват сериозно.

Re: Защо да тренираме джогинг? Ето няколко полезни съвета.

04 Апр 2017, 14:43

Полезно е бягането, ама не е еднакво на открито и в във фитнеса на пътека. Предимствата са при първото.

06 Апр 2017, 14:28

Аз всяка сутрин тичам, доставя ми отгромна енергия, предпочитам да бягам на стадиона, или на някои по-черни пътища, за да не ми се набиват краката по асфалта, после много боли. В тревни площи също е много приятно, макар и малко по-странно. Хубавите обувкии са от по-голямо значение от дрехите, аз тичам с обикновен анцуг, дори нямам специални дрехи за бегачи.

10 Апр 2017, 17:47

хубаво е да се тича - здравословно и добре оформя тялото. А и те изпълва с енергия.. особено на открито. Една приятелка така свали много килограми с тичане всяка сутрин на гладно. Обаче бричовете и бедрата си останаха пищни и ми разправя, че ще си прави липосукция. Ама някакъв нов вид - лазерна, защото няма време за дълго възстановяване. Харесвам мотивирани хора. :smile:

10 Апр 2017, 21:42

Еха, вярно ли! А за повече килограми бягането може да унищожи ставите.С времето и намалянето на килограмите може да се почне. Според мен не трябва да се почва ударно, а малко по малко. моя приятелка почна със 7 км и после не можеше да се движи, никога не е бягала. Нека да бяга малко по малко и да усилва времето.

Re: Има ли правилни и неправилни начини да бягаме за здраве?

18 Май 2017, 09:33

Бягам сравнително редовно, не всеки ден, по седмично по 3-4 пъти. Важно е да имаме удобни и леки дишащи дрехи, затова има специални клинове за бягане. И най-най-важното са маратонките, ако мислите да бягате сериозно, не трябва да правите компромис с обувките си. Хубави и стабилни обувки, с мека подметка. Има маратонки специално за бягате, към такива трябва да се насочите. Другото е желание и да се създаде правилната техника на дишане за издръжливост.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10