Какви всъщност са здравословните ползи от йогата?

Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове

Какви всъщност са здравословните ползи от йогата?

Мнениеот m.vulev » 04 Дек 2014, 12:42

Не зная дали стана изведнъж модерно, ама повечето ми приятели ходят на йога, без значение мъже, жени, някой ходят с целите си семейства на йога :o
Чувствам се малко глупаво и доста невеж, но ми се струва странно. До сега не зная някой да се е излекувал с йога от нещо, а казват, че има сума ти и здравословни ползи, ама какви??? :?: :?

Някак по-разбираемо ми е жените да имат влечение, а и жената стои по-красиво в йогата,
yoga.jpg
yoga.jpg (49.4 KiB) Прегледано 2843 пъти
но да кажем, че това няма голямо значение, когато става въпрос за здравето! Но не разбирам какви са здравословните ползи от нея, калява ли те, освен, че те раздвижва (понеже аз във фитнеса добре се раздвижвам, например :? ), за да са така запалени всички, малко ми приличат на секта :D :D Зная, че не е, но отстрани точно на това изглежда :D

Е хайде, кажете си, какви здравословни ползи ви донесе йогата и какви трябва да се очакват по принцип :roll:
m.vulev

Re: Какви всъщност са здравословните ползи от йогата?

Мнениеот sofi_black » 04 Дек 2014, 12:46

Ползите са много, стига да си постоянен, като започнеш от раздвижването, като то няма нищо общо с това във фитнеса (там си ставаш един обикновен нацепин, :mrgreen: което няма нищо общо с идеологията на йогата), след това понижаваш нивата на стреса, научаваш се да дишаш правилно и отделно си развиваш гъвкавост, която ти помага за много заболявания, които могат да дойдат с възрастта! ;)
sofi_black

Мнениеот rabotnata pchela » 05 Дек 2014, 12:39

sofi_black написа:Ползите са много, стига да си постоянен, като започнеш от раздвижването, като то няма нищо общо с това във фитнеса (там си ставаш един обикновен нацепин, :mrgreen: което няма нищо общо с идеологията на йогата), след това понижаваш нивата на стреса, научаваш се да дишаш правилно и отделно си развиваш гъвкавост, която ти помага за много заболявания, които могат да дойдат с възрастта! ;)

Ти ходиш ли на йога? И най-вече, като отиваш на такива упражнения, отиваш с нагласата, че ще ти помогнат нали? А как се справяте, ако се появи някой, който си казва "аз не вярвам, ама да видя дали могат ме убедят.." :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Rali_hr » 08 Дек 2014, 18:25

Йогата наистина е полезна и отпуска духа. Бях ходила за малко, вече обаче не ми остава време, чувствах се много добре и много по-жизнена.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот S_Milenska » 12 Дек 2014, 11:05

Много красив спорт, ако може точно като спорт да се квалифицира :) Страхотно изглежда, истинско успокоение за духа и тялото. :P
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Snejna » 13 Дек 2014, 14:38

Йога май по-скоро е за духа, отколкото за тялото, поне така си мисля и разни рейки истории... :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Юни 2015, 13:53

Аз не съм била никога привърженик на йогата, особено онази част с издигането едва ли не на духа, но от няколко дни практикувам йога и е доста забавно, наистина упражненията са хубави и не са много трудни, поне тези които аз правя, успокоение още не съм постигнала, но в него не вярвам. :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот BeenieGal » 29 Юни 2015, 10:28

rabotnata pchela написа:Аз не съм била никога привърженик на йогата, особено онази част с издигането едва ли не на духа, но от няколко дни практикувам йога и е доста забавно, наистина упражненията са хубави и не са много трудни, поне тези които аз правя, успокоение още не съм постигнала, но в него не вярвам. :lol:

Е, ти чакай да постигнеш нещо като не вярваш в него, няма как да стане каквото и да било :idea: а тогава защо ги правиш, като не вярваш, че може да има полза от тях? :roll:
Аватар
BeenieGal

Мнениеот Elica » 30 Юни 2015, 13:04

Йогата е страхотен избор за каквото и да е било, дали за физическо натоварване или за душевен мир, затова е добре да се практикува от всеки. Няма как резултатите да се забавят независимо вярвате или не.
Аватар
Elica

Мнениеот Bambaa » 01 Юли 2015, 12:34

Elica написа:Йогата е страхотен избор за каквото и да е било, дали за физическо натоварване или за душевен мир, затова е добре да се практикува от всеки. Няма как резултатите да се забавят независимо вярвате или не.

Ама ти сам като не си повярваш, че си спокоен и ако по време на медитацията си мислиш какво трябва да сготвиш днес, няма как да чакаш резултати :idea:
Аватар
Bambaa

Следваща

Назад към Фитнес и кардио активност