Пили ли сте сок от алое вера, как ви повлия и как трябваше да ви повлияе?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Еликсирът Алое вера-чудото на природата

Мнениеот mile_jeleva » 25 Яну 2012, 14:01

Ето една статия,на някакъв американец,която прочетох:
Алое вера повишава имунната система и унищожава раковите тумори

"Научните изследвания показват силни имуномодулиращи и противотуморни качества на полизахаридите на алое вера,. Това означава, че гелът подмага и стимулира функциите на имуннатата система при унищожаването на раковите тумори. Едно изследване, публикувано в International Immunopharmacology (1995) показва, че полизахаридите на алое вера демонстритат мощно активиращо действие на макрофагит, включително увеличаване обема на производство азотен оксид (който има анти-туморен потенциал).
Лично аз вярвам, че всеки, който иска да се предотврати или лекува рак трябва сериозно да изследва алое вера, като част от рецептата си за окончателно справяне с рака. Аз не бих разчитал единствено на алое вера, имайки в предвид познатите десетки лекове за рак на природолечението. Комбинирането на правилните билки (като котешки нокът), суперхрани (като спирулина), напреднали терапии (като интравенозна витамин С), кислородна терапия и други терапии ще ви даде оптимални резултати при борба с каквато и да е ракова форма. Допитайте се до лекар-натуропат, за да научите повече..."

Този американец си отглежда в двора Алое и пише в статията също ,че Алоето лекува мигрена .Моят съпруг има мигрена и аз лично много се впечатлих и купих от аптеката да пробваме.Ако искаш вярвай,три месеца го пи и сега е с много по-рядко главоболие и не толкова силно..Не знам от Алоето ли или вече е дошло време да му минава...незнам
Какъвто и да е въпросът, любовта е отговорът.
Аватар
mile_jeleva

Мнениеот ivka-86 » 18 Апр 2012, 14:34

Майка ми пие Алое Вера от няколко години, тъй като има проблем със ставите и с вените. Купува го под формата на гел на фирмата NATURE`S WAY. Явно й помага, щом още си го купува :) И на мен ми е отляла в едно шишенце, за да имам за малката - ако се удари и веднага я мажа с него.

Ето и малко повече информация за лечебните свойства на алоето от Д-р Питър Атертон, който е директор на най-голямата натуропатична клиника в Европа:
"Наименованието алое вера идва от арабската дума алоех, което означава блестящо горчиво лекарство. Най-мощното и широко използвано за приготвяне на търговски препарати във Великобритания и САЩ е Aloe Barbadensis Miller. Листата му се берат, когато растението е на 3-4 години. Лечебните му свойства се запазват чрез стабилизация-метод за съхраняване на ценния гел в състояние, възможно най-близко до първоначалното, без загуба на лечебните му свойства. Без стабилизация настъпва окисляване и разваляне на гела, дори и при охлаждане.
За оценка на качеството на продуктите е създаден през 1981г. МНСА-международен научен съвет за алое, компаниите, които отговарят на високите стандарти на МНСА, получават сертификат и го слагат на продуктите си. Полезните свойства на алоето се съдържат в чистия гел, а не в кората. В естествения му състав има над 75 различни полезни вещества, витамини и минерали, вкл. редкия вит.В12, фолиева киселина, аминокиселини. Притежава естествен противовъзпалителен ефект, повлиява добре стомашно-чревни, кожни проблеми, като псориазис и екзема, особено при малките деца, себореен дерматит, хронична уртикария, акне вулгарис и розацея, зарастване на рани и изгаряния, артрити и астма.
Алое вера гел регулира ефективно имунната система на човека. Проблеми възникват, когато имунната система реагира по-силно от необходимото, така и когато реагира по-слабо от необходимото или пък реакцията е неправилно насочена, например срещу здрави клетки. Тези действия предизвикват т.нар. авто-имунни разстройства, представени от: язвен колит, системен еритематоден лупус, ревматоиден артрит.
Алое вера доставя основни хранителни вещества, убива бактерии- стрептококи, стафилококи, ешерихиа коли, псевдомонас, вируси-херпес симплекс и зостер, гъбички и ферменти."
ivka-86

Мнениеот desertrose » 22 Юни 2012, 19:18

Здравейте на висчки,

разглеждам какво се пише тук отдавна, но днес реших да се регестрирам, защото ме мъчи един въпрос.
Ходих миналата седмица при джипито, защото имам проблем с гастрита и той ми каза, че ще е добре да съм пиела Алое Вера.
Искам да попитам някой от вас използвал ли е алоето с такава цел(някакви отзиви)

Благодаря предварително !
Рени
desertrose

Мнениеот alexandar82 » 25 Юни 2012, 14:03

Здравей, Рени! Вкъщи имаме бутилка от сок Алое Вера, защото преди време и на мен ми откриха гастрит, при това в комбинация с висок холестерол. Родих се след като започнах да го пия. По принцип алоето действа регенериращо и противовъзпалително на епителните клетки, а точно те покриват хранопровода, стомаха, червата и други вътрешни органи. Поради тази причина действа благоприятно при гастрит, язва, колит и други нарушения на храносмилателната система. Има и други приложения, но сега няма да ги изброявам. Сокът от алое е изцяло природен продукт, така че смело напред - със сигурност ще ти помогне :)
alexandar82

Мнениеот buhin » 02 Авг 2012, 12:30

Здравейте Рени !
Днес случайно влязох във този форум и попаднах на вашето питане.Аз вече втора година за по 3 месеца пия сок от алое с определени добавки към сока и отделно комбинация от хранителни добавки.Това правя с цел да си помогна да реша проблемите ми с моя гръбнак.Още миналата година , когато направих един курс на прием се почувствах невероятно добре.Никога не съм вярвала , че добавки ще ми помогнат.Но това е факт - аз вече спя през цялата шощ легнала , а не седнала (както бях 2 години ).И важното е , че нямам ето 2-ра година проблеми в тази част на тялото ми.
Отделно използвам и други продукти ,в състава на които влиза и алое вера.Ако те интересува моята одисея може да ми пишеш на адрес buhin@abv.bg.
С поздрав!
buhin

Мнениеот ivaq » 27 Фев 2013, 23:11

Може ли да се дава на дете на 2 години и 8 месеца и каква е препоръчителната доза?
ivaq

Мнениеот Radoslav88 » 28 Фев 2013, 10:49

Алоето е полезно, но не бива да го боготворите толкова. Той е чудесна храна като всички останали в природата. Имайте предвид, че то е по-скоро с превантивна цел, отколкото с лечебна.
Radoslav88

Мнениеот insanka56 » 08 Мар 2013, 03:01

Алое вера е растение-чудо, въпреки че има много други чудни билки. За мен алоето е полезно с успокояващия ефект върху храносмилателната с-ма и тонизиращия ефект като цяло. Имам разширени вени и пиенето на алое и още две добавки: омега-3 /арктическо море/, мащерка и чесън напълно неутрализират неприятното обостряне на вените. Движението на чист въздух в планината е идеално средство също. Друга билка, която признавам за много ефикасна, е лициума /годжи бери, мерджан/. И тя действа много благотворно като цяло. наричат я "еликсирът на дълголетието". По отношение на алоето - познавам доста приятели, които са се подобрили с него, но лечението е сложен процес и най-голям дял има настройката на човека, който се лекува.
insanka56

Re: Еликсирът Алое Вера - чудото на природата

Мнениеот geriva » 08 Мар 2013, 17:08

Моя позната, се справи с кисти на яйчниците, точно със сок от алое.Изисква се постоянство обаче. Месеци наред се приема определената доза, за да има ефект.
За съжаление, повечето хора очакват веднага да бъде разрешен проблемът и нямат голямото търпение за направят целия курс на лечение.
geriva

Как да си направя сок от домашно алое?

Мнениеот LEILA » 22 Юли 2014, 11:13

Имаме едно огромно алое, което остана в наследство от прабаба ми. Много го обичам не само, защото е наследство, знам че алоето лекува, но дори и да е мит това със сигурност помага в хода на лечението. :idea:

За целта, обаче в повечето рецепти се иска сок от алое, който нямам идея как да си направя :roll:
Някой от вас до сега правил ли си е лекове от сок от домашно алое и как се е сдобил с него :?

Преди време съм виждала и в магазините за здравословни храни едно бурканчета с алое, та и аз искам да си направя нещо като консерва, със сок от алое, надявам се някой правил си сок или консерва от алое да ми пише :)
LEILA

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети