Ето една статия,на някакъв американец,която прочетох:
Алое вера повишава имунната система и унищожава раковите тумори
"Научните изследвания показват силни имуномодулиращи и противотуморни качества на полизахаридите на алое вера,. Това означава, че гелът подмага и стимулира функциите на имуннатата система при унищожаването на раковите тумори. Едно изследване, публикувано в International Immunopharmacology (1995) показва, че полизахаридите на алое вера демонстритат мощно активиращо действие на макрофагит, включително увеличаване обема на производство азотен оксид (който има анти-туморен потенциал).
Лично аз вярвам, че всеки, който иска да се предотврати или лекува рак трябва сериозно да изследва алое вера, като част от рецептата си за окончателно справяне с рака. Аз не бих разчитал единствено на алое вера, имайки в предвид познатите десетки лекове за рак на природолечението. Комбинирането на правилните билки (като котешки нокът), суперхрани (като спирулина), напреднали терапии (като интравенозна витамин С), кислородна терапия и други терапии ще ви даде оптимални резултати при борба с каквато и да е ракова форма. Допитайте се до лекар-натуропат, за да научите повече..."
Този американец си отглежда в двора Алое и пише в статията също ,че Алоето лекува мигрена .Моят съпруг има мигрена и аз лично много се впечатлих и купих от аптеката да пробваме.Ако искаш вярвай,три месеца го пи и сега е с много по-рядко главоболие и не толкова силно..Не знам от Алоето ли или вече е дошло време да му минава...незнам