Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
04 Фев 2015, 16:13
draga.mihova написа:Пробва ли през сокоизстисквачка и колко сок изкара и от колко листа?
как пък със сокоизтисквачката, това е някаква луда идея, сока на алоето не е ли по-скоро вода, която се пуска от сърцевината, според мен сокоизтисквачката не е удачен вариант, ще пусне и "странични" сокове.
04 Фев 2015, 17:32
Никога не съм го опитвала този сок, може би има добри ползи за здравето, аз съм чувала, че се изтисква през тензух.
05 Фев 2015, 10:09
draga.mihova написа:Пробва ли през сокоизстисквачка и колко сок изкара и от колко листа?
Зелената му част не е ли много разхлабваща? Според мен по-добре да се чисти чист продукт или да се набляга на сърцевината като се изцежда през марля.
11 Фев 2015, 18:12
Абсурдно е със сокоизтисквачакта, аз знам, че само сърцевината е ОК за пиене, не цялото растение, тъй че внимавайте да не се отровите в опитите си! :0
12 Фев 2015, 10:59
Стига да имаме алое може да си направим, аз си режа от вкъщи и от сърцевината си правя сок и после се мажа с него.
12 Фев 2015, 13:08
Lili_pili написа:Стига да имаме алое може да си направим, аз си режа от вкъщи и от сърцевината си правя сок и после се мажа с него.
А сокоизстисквачка ли правиш сокче или по-скоро под формата на смути с блендер?
12 Фев 2015, 14:09
Аз си цедя сок от алое у нас и то се изцежда супер лесно изобщо не е нужна нито сокоизтисквачка, нито нищо, то е толкова сочно, през марля като се нареже на по-тънко изтича идеално сока, без опасната дебела външна част.

- Internal-Aloe-Vera-Uses.jpg (31.71 KiB) Прегледано 407 пъти
13 Фев 2015, 12:31
Не съм знаела, че е толкова течно алоето, представях си го по-сухо
13 Фев 2015, 13:32
В сокоизстисквачката ми звучи даже абсурдно, според мен хич не е удачен вариант, той сока на алоето е като вода, не е логично да се смесва с външната част!
13 Фев 2015, 14:53
Имам алое и събудихте любопитството ми как изглежда от вътре, ще си отрежа да видя, но после се чудя сока за какво да го ползвам и как да разбера дали алоето ми става за пиене, да не се отровя?