Пили ли сте сок от алое вера, как ви повлия и как трябваше да ви повлияе?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Еликсирът Алое Вера - чудото на природата

Мнениеот annamaria » 30 Апр 2015, 13:15

ManiJani написа:
Doktoricata написа:Много се пише за лечебните свойства на алоето, особено като очистително, но има различни варианти на пазара. Не ми става ясно колко време трябва да се пие за да има ефект.

Не мисля, че има смисъл от тези напитки, които не можеш да си сигурен до колко действат и до колко са естествени, като се има предвид и колко бързо е действието им, по-добре да се вземеш в ръце сама :!:

Ех, сега попаднах на темата чак.

Само искам да кажа, че не става дума за тези сокчета/безалкохолни напитки, които се продават в магазини и заведения.
Става въпрос за продукти, които купуваш от аптеката - хранителни добавки ;)
annamaria

Мнениеот YoLindi » 04 Май 2015, 15:59

annamaria написа:
ManiJani написа:
Doktoricata написа:Много се пише за лечебните свойства на алоето, особено като очистително, но има различни варианти на пазара. Не ми става ясно колко време трябва да се пие за да има ефект.

Не мисля, че има смисъл от тези напитки, които не можеш да си сигурен до колко действат и до колко са естествени, като се има предвид и колко бързо е действието им, по-добре да се вземеш в ръце сама :!:

Ех, сега попаднах на темата чак.

Само искам да кажа, че не става дума за тези сокчета/безалкохолни напитки, които се продават в магазини и заведения.
Става въпрос за продукти, които купуваш от аптеката - хранителни добавки ;)

А каква всъщност е разликата, проверявала ли си, в концентрацията, може би? :roll:
YoLindi

Мнениеот annamaria » 05 Май 2015, 09:50

YoLindi написа:А каква всъщност е разликата, проверявала ли си, в концентрацията, може би? :roll:

Не съм стигнала толкова надълбоко още :)
Както съм писала в друга тема тук за детоксикацията, в аптека се продават гел, сок и концентрат от алое. Това скоро го схванах ;) Двете очевидни разлики на пръв поглед са: 1. Едните се продават в аптека, другите в магазин/заведение, като първите имат дозировка и 2. Цената ;)
annamaria

Re: Наистина ли можем да си захванем сами алое само от едно листо?

Мнениеот YoLindi » 07 Май 2015, 13:00

Абе хора, помагайте, вчера приятеля ми го изнесе на терасата, уж за хубаво и днес виждам, че е покафеняло, какво не му е наред, че почна да умира :o
YoLindi

Мнениеот Elica » 07 Май 2015, 17:46

YoLindi написа:Абе хора, помагайте, вчера приятеля ми го изнесе на терасата, уж за хубаво и днес виждам, че е покафеняло, какво не му е наред, че почна да умира :o

Ти какво го направи, защо го местите, може да му е студено, знам че тези неща се захващат лесно - просто го слагаш в пръстта и то се хваща! :)
Аватар
Elica

Мнениеот Rali_hr » 07 Май 2015, 18:11

dessiblond написа:Алоето зная, че е доста капризно и не се хваща така лесно, може би трябва да опитам, ама не ми се иска да моря растения наред, после се чувствам доста гузно, ако някой има излишно захванато алое съм навита, иначе - не!

не е толкова трудно а и няма да убиеш много растения, трябва да се пробва, аз имам много голямо алое у нас, хванах го случайно :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот nadqta » 10 Май 2015, 17:58

абе то това на вкус е много гадно, кой ще го пие доброволно :shock: може и да помага, но със запушен нос и очи трябва да го пия :| те затова го и месят с разните плодови сокове, за да не се усеща толкова много самото алое
nadqta

Мнениеот annamaria » 11 Май 2015, 11:03

nadqta написа:абе то това на вкус е много гадно, кой ще го пие доброволно :shock: може и да помага, но със запушен нос и очи трябва да го пия :| те затова го и месят с разните плодови сокове, за да не се усеща толкова много самото алое

Две супени лъжици не е толкова фатално ;) Аз го слагам в малко вода и на един дъх...свиква се :)
annamaria

Мнениеот BeenieGal » 19 Май 2015, 15:28

annamaria написа:
nadqta написа:абе то това на вкус е много гадно, кой ще го пие доброволно :shock: може и да помага, но със запушен нос и очи трябва да го пия :| те затова го и месят с разните плодови сокове, за да не се усеща толкова много самото алое

Две супени лъжици не е толкова фатално ;) Аз го слагам в малко вода и на един дъх...свиква се :)

А за колко време стига една бутилка, те май бяха около литър? :roll: И само по две лъжици ли приемаш, защото четох някъде, че се пият по 4 на ден :roll:
Аватар
BeenieGal

Мнениеот annamaria » 21 Май 2015, 11:33

BeenieGal написа:А за колко време стига една бутилка, те май бяха около литър? :roll: И само по две лъжици ли приемаш, защото четох някъде, че се пият по 4 на ден :roll:

Ми май за месец. Не съм съвсем сигурна :) По две пия аз да ;) На някои дозировката варира - примерно от 30 до 240 ml. на ден, но така ще ми свърши много бързо :)
annamaria

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети