Пили ли сте сок от алое вера, как ви повлия и как трябваше да ви повлияе?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Как да си направя сок от домашно алое?

Мнениеот ramimni » 22 Юли 2014, 11:18

добре е да провериш дали домашното ти алое е от ядливите видове, че май не всички стават :idea: иначе до колкото знам, листата му са фини и сочни и през тензух трябва да се получи
ramimni

Наистина ли можем да си захванем сами алое само от едно листо?

Мнениеот maminka » 03 Дек 2014, 16:41

Вчера на моя приятелка са подарили едно алое, но то е страшно мъничко, всъщност ми обясни, че били няколко, но мънички и се побирали в една саксийка. :roll:
Потърсих в интернет и видях, че наистина се прави така и се захващат толкова много само алоета само от едно единствено листо. :o
baby-aloe-vera.jpg
baby-aloe-vera.jpg (11.46 KiB) Прегледано 1076 пъти
Чудих се как мога да си захвана и аз алое от едно листо и дали наистина е възможно това :roll: Дали не е по-добре да изчакам нейното да порасне и да ми даде :?

За всеки случай, някой може ли да ми даде съвети за това как да отгледам алоето от едно листо, :idea: колко често е необходимо да се полива, когато се засее, докато се захване, а и след това има ли разлика в честотата на поливането :roll:
И последен въпрос, :D след като се захванат няколко коренчета, кога мога да ги разделя, за да не са в една саксия? :roll:
maminka

Re: Наистина ли можем да си захванем сами алое само от едно листо?

Мнениеот Elica » 03 Дек 2014, 16:51

Има логика да може да се захване, сякаш такива растения с дебели листа лесно си правят корен и се захващат. :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот BeenieGal » 04 Дек 2014, 13:14

И аз си мисля, че е така, съдя от моите безбройни кактуси, които се множат като мишки и се чудя къде да ги раздавам! :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
BeenieGal

Мнениеот Elica » 04 Дек 2014, 16:40

BeenieGal написа:И аз си мисля, че е така, съдя от моите безбройни кактуси, които се множат като мишки и се чудя къде да ги раздавам! :mrgreen: :mrgreen:

Раздай и на мен един :mrgreen: Много харесвам кактуси! :)
Аватар
Elica

Пили ли сте сок от алое вера, как ви повлия и как трябваше да ви повлияе?

Мнениеот mangusta » 28 Яну 2015, 17:01

Никога нямаше да се сетя, че има такова нещо като сок от алое вера, докато една приятелка не донесе една бутилка вкъщи. :idea: :idea:

Каза, че си го е купила, но нещо не й допадал вкуса, а й се свидеше да го изхвърли, тъй като каза, че бил много полезен и вяно се явява като някакъв вид хранителна добавка или греша?! :?
aloe-vera-juice.jpg
aloe-vera-juice.jpg (11.98 KiB) Прегледано 8088 пъти
Като цяло, това което пише на самата бутилка е, че помага за почти всичко, т.е. полезен е за цялостния тонус на тялото и повлиява добре храносмилателния тракт, :!: но аз нямам проблеми и се надявам, ако пия от него все пак да усетя някаква положителна промяна, :roll: тъй като си е цял литър, поне повече бодрост и енергия да ми даде, :idea: понеже ми се струва, че това са ми основните проблеми покрай детето :idea: :D

Много ми се искаше да се консултирам с вас, какво сте чували за сока от алое вера, дали си струва да си купя и второ шише със сок или да не очаквам кой знае каква промяна :roll: А ще съм още по-щастлива, ако се включат и хора, които са го използвали, а не от слухове да гадаем за какво иде реч, как реално повлиява организма и как би трябвало да му повлияе :idea: :idea:
Благодаря предварително! :)
mangusta

Re: Пили ли сте сок от алое вера, как ви повлия и как трябваше да ви повлияе?

Мнениеот Mamacita » 28 Яну 2015, 17:05

Пила съм нещо като сок от алое, но не мисля, че имаше точно такива свойства, което е странно, но моето беше по-скоро за повдигане временно на тонуса, надявам се някой ако може да изясни разликата между двата вида сок от алое, да пише и за свойствата им, де ;)
Mamacita

Мнениеот Malina » 28 Яну 2015, 17:23

:shock: Никога не съм опитвала, май.. по-скоро алоето си го представям като нещо за козметиката, а не за пиене, знам ли.. :roll: и аз съм любопитна, как се пие и от къде си го вземаш? :mrgreen:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Локумът » 29 Яну 2015, 11:16

8-) Никога не съм пил сок от алое, но съм чувал, че е полезен, но пък за какво не знам. На мен ми се вижда като нещо, с което жените биха си мазали порите. :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот viking » 29 Яну 2015, 12:09

Malina написа::shock: Никога не съм опитвала, май.. по-скоро алоето си го представям като нещо за козметиката, а не за пиене, знам ли.. :roll: и аз съм любопитна, как се пие и от къде си го вземаш? :mrgreen:

Виждал съм го в магазините за здравословни храни, но и в някои от по-големите аптеки :idea:
viking

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети